Vállalhat-e gyereket, aki unokatestvérétől szeretne?
Hasonlóan "homofób" megnyilvánulás az első, mint a házasodhatnak-ez unokatestvérek kérdésnél.
Nem igazán hiszem, hogy szégyen lenne egy gyerek számára ez. Arról nem is beszélve, hogy minden, csak neveltetés kérdése.
Viszont ami tény: a betegség kockázata, a halvaszületés, vetélés esélye sokkal magasabb unokatestvéri kapcsolatban, igaz itt még nem nevezhető a kapcsolat incestusnak.
Az nagyszüleim másodunokatestvérek voltak. Született 3 egészséges gyermekük, és egy beteg (vízfejű) gyermekük, aki meghalt 1 évesen. De a három testvér teljesen egészséges, valamint az ő gyerekeik is (azaz mi), valamint a mi gyerekeink is teljesen rendben vannak.
Bár közvetlen unokatestvéreknél nem tudom hogy hogy van, de másodunokatesóknál a mi családunkban 75 %-ban egészséges gyerekek születtek.
Van ismerősöm, aki első unokatestvéréhez ment feleségül. 2 kamasz gyerekük van, mindkettő egészséges. Vagyis nem vagy ezzel a szerelemmel egyedül. ÉS szerintem egyáltalán nem szégyen!! Ők szépen nevelik a gyerekeket, míg van aki már 5 év házasság után félretekinget, meg elválik. Na szerintem az a szégyen!!!
Nekik azt mondták a genetikai tanácsadóban, hogy az a lényeg hogy ahol a rokoni kapcsolat van, az az ág egészséges e. Ha abban örökletes betegség fordult elő, azt a kicsi sokkal nagyobb valószínűséggel kapja meg. Míg ha az az ág egészséges (náluk az), akkor szinte elenyésző a betegség kockázata, vagyis nem nagyobb mint bárki másnál.
Amúgy meg sos lehet tudni. Én 20 éves koromig azt se tudtam hogy a férjem a világon van, mégis problémás az egyik gyermekem.
HÁT ÉN NEM MERNÉK KOCKÁZTATNI!
A GYEREKED JÖVŐJE A TÉT!
NEM LEHETSZ ENNYIRE ÖNZŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milyen szégyennel?
Hát azzal a szégyennel, hogy undorító belterjes getvák a szülei, csak azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!