Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalhat-e gyereket, aki...

Vállalhat-e gyereket, aki unokatestvérétől szeretne?

Figyelt kérdés
Szerintetek hány százalék esélye van annak, hogy egészséges gyermek születik, ha valaki közvetlen, első unokatestvérétől esik teherbe?
2008. jan. 16. 19:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
Ne essen teherbe senki az unokatestvérétől! Ha egészséges lesz a gyermek,akkor is együtt kell majd élnie a szégyennel...
2008. jan. 16. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
92%

Hasonlóan "homofób" megnyilvánulás az első, mint a házasodhatnak-ez unokatestvérek kérdésnél.

Nem igazán hiszem, hogy szégyen lenne egy gyerek számára ez. Arról nem is beszélve, hogy minden, csak neveltetés kérdése.

Viszont ami tény: a betegség kockázata, a halvaszületés, vetélés esélye sokkal magasabb unokatestvéri kapcsolatban, igaz itt még nem nevezhető a kapcsolat incestusnak.

2008. jan. 16. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyszüleim másodunokatestvérek voltak. Született 3 egészséges gyermekük, és egy beteg (vízfejű) gyermekük, aki meghalt 1 évesen. De a három testvér teljesen egészséges, valamint az ő gyerekeik is (azaz mi), valamint a mi gyerekeink is teljesen rendben vannak.

Bár közvetlen unokatestvéreknél nem tudom hogy hogy van, de másodunokatesóknál a mi családunkban 75 %-ban egészséges gyerekek születtek.

2008. jan. 17. 08:30
 4/11 anonim válasza:
84%
Sajnos meg van a kockázata, de gondolj arra, hogy manapság az orvostudomány milyen fejlett. Így én a helyedben a baba megfoganása után genetikai vizsgálatra mennék, ahol mintát vesznek a magzatvízből és ha genetikai rendellenességet fedeznek fel, akkor megindítják a szülést, azaz elvetélsz. Tudom, ez kegyetlenül hangzik és brutális, de az még kegyetlenebb ha egy szülő tudja, h meg van rá az esély, hogy beteg gyermeknek adjon életet és megszüli, tönkretéve ezzel egy kis ember életét.
2008. jan. 17. 09:51
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

Van ismerősöm, aki első unokatestvéréhez ment feleségül. 2 kamasz gyerekük van, mindkettő egészséges. Vagyis nem vagy ezzel a szerelemmel egyedül. ÉS szerintem egyáltalán nem szégyen!! Ők szépen nevelik a gyerekeket, míg van aki már 5 év házasság után félretekinget, meg elválik. Na szerintem az a szégyen!!!

Nekik azt mondták a genetikai tanácsadóban, hogy az a lényeg hogy ahol a rokoni kapcsolat van, az az ág egészséges e. Ha abban örökletes betegség fordult elő, azt a kicsi sokkal nagyobb valószínűséggel kapja meg. Míg ha az az ág egészséges (náluk az), akkor szinte elenyésző a betegség kockázata, vagyis nem nagyobb mint bárki másnál.

Amúgy meg sos lehet tudni. Én 20 éves koromig azt se tudtam hogy a férjem a világon van, mégis problémás az egyik gyermekem.

2008. jan. 17. 15:01
 6/11 anonim ***** válasza:
17%

HÁT ÉN NEM MERNÉK KOCKÁZTATNI!

A GYEREKED JÖVŐJE A TÉT!

NEM LEHETSZ ENNYIRE ÖNZŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2008. jan. 19. 21:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akármilyen hihetetlen, nem rólam van szó, már férjnél vagyok és gyermekem is van. Egy jó barátom készül ezt a (szerintem) hibás lépést elkövetni. Szerettem volna megóvni a születendő gyermeket és a szülőket egy sérült gyermektől. Sajnos valószínű nem voltam meggyőző...
2008. febr. 28. 17:15
 8/11 anonim válasza:
97%
Pff milyen szégyennel???az nem szégyen ha egy csomóan megcsalják a párjukat össze-vissza...az nem szégyen??azt bezzeg szégyennek nevezed ha 2 ember akik szeretik egymást együtt vannak és gyereket vállalnak....??pfff
2008. márc. 18. 22:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tartaom szégyennek, de ez egészségtelen! Ez nem "homofóbia" mert az teljesen mást jelent, inkább csúnya szóval beltenyészet! Am meg ha mindenképp bevállaják akkor, ha szégyenlik, majd eltitkolják a rokoni szálat de NE TEGYÉK!
2008. máj. 15. 14:48
 10/11 anonim válasza:
80%

Milyen szégyennel?

Hát azzal a szégyennel, hogy undorító belterjes getvák a szülei, csak azzal.

2009. dec. 21. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!