Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Műtöttek valakit terhesség alatt?

Műtöttek valakit terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Tumorgyanúval vizsgálnak, ha beigazolódik a gyanú, akkor az egyik petefészkem kuka.

Mennyire kockázatos egy altatásos műtét (ráadásul a méhhez közel) a terhesség alatt?

2013. nov. 8. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Orvos mit mondott?
2013. nov. 8. 19:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Páromat altatásban műtötték 2x terhesség alatt. Nem tudom, hogy emiatt-e, de a nagyfiam koraszülött lett. 36 hétre jött világra, ezen felül nem volt gáz vele, szépen fejlődött, most sem buta gyerek.
2013. nov. 8. 19:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Tudják már hogy daganat, vagy lehet hogy "csak" ciszta? nekem terhességem alatt vettek észre melanóma gyanút, figyelték havonta, még szoptatni is szoptathattam 9 hónapig, most szedetem le. nem lett belőle gond. hja és aranyerem is volt, amit csak szoptatás után tudtak megműteni, ezen már túl vagyok. ha lehet nem műtenek, de ha muszáj akkor muszáj...
2013. nov. 8. 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Engem műtöttek a 16. héten, az én egyik petefészkemnek is "kuka" lett, de minden rendben volt, maholnap szülök, a babának semmi baja nem esett, és nekem sem, csak megviselt lelkileg. Ha szeretnél beszélgetni, írj privit nyugodtan! :) Fel a fejjel! :)
2013. nov. 8. 22:15
 5/8 A kérdező kommentje:

Ahogy írtam, még csak gyanú. A nőgyógyászom onkológus is. Egyelőre ciszta, de vérvétel után meglátjuk, hogy a markerek mit mutatnak.

Az orvos diplomatikusan annyit mondott, hogy "általában problémamentes egy ilyen műtét, de garantálni nem tudunk semmit" - tehát bármi lehet :)

Nem a petefészkem miatt aggódok (páros szerv, marad még), a műtét se zavar (volt már altatásos műtétem), inkább a terhesség megmaradását féltem, hiszen a méhhez nagyon közel fognak dolgozni, ha arra kerülne sor.

2013. nov. 9. 06:50
 6/8 A kérdező kommentje:
A gyanú, amit még vizsgálatokkal alá kell támasztani, az rosszindulatú vagy borderline daganat - ha téves a gyanú, akkor sima ciszta.
2013. nov. 9. 06:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Azóta kisült valami?
2014. aug. 25. 19:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Ciszta volt, ami visszahúzodott pár héten belül, baba szerencsére makkegészségesen meg is született azóta.

Viszont a 6 hetes kontrollon megint cisztát talált UH-val, úgyhogy ősszel megyek vissza és nézzük, hogy nő-e.

Ez már annyira nem izgat, tervezett gyerekszám megvan, most már nyugodtan kaszabolhatnak, ha indokolt.

2014. aug. 25. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!