Vannak itt 10-11 hetes anyukák? Hogy vagytok? Milyen vizsgálatokon vagytok tul? Hogy telik a napotok?
Szia!
Én 11 hetes vagyok pont ma:-)
Voltam dokinál 7hetesen és 9 hetesen..volt rákszűrés,és mindíg csinál hüvelyi ultrahangot..Most voltam ekg-n és vérvételen is..
Van 2 gyerkőcöm..a 3aska lesz az utolsó...ennyit terveztünk.
EZ a terhesség merőben más mint a többi..mint az előző kettő összegyúrva és megszorozva 3szor..émelygés,telítettség érzés,hányinger,és hányás,húsundor minden formájában,gyomorsav...
mindez a 6.héttől.most találtam lúgos szénsavmentes vizet lehet ez segített..sokkal jobban vagyok,de most meg 3 napja egyhuzamban fáj a fejem..hiába tényleg igaz hogy minden terhesség más és más..nálam egyre erősebb tünetekkel. :-(
És veletek??
milyen vizsgálatokon voltál?
Hanyadik baba?mit szeretnél?azon felül hogy egészséges legyen?
Szia! Nekunk második baba, fiut szeretnék, az elsonél is azt vártam nagyon de lány lett, persze nem bántam. Lényeg hogy egészséges legyen,mert kicsit aggodom szedtem 8 hetesen antibiotikumot :(
volt vizsgálatom 5 hetesen, 7 hetesen és 9 hetesen Uh. Ezenkivul vérvétel, toxoplazmára is, vizelet. Rákszurés és kenet vizsgálat nem volt ez aggaszt egy kicsit. Jovo héten megyek elso hasi uh-ra a párommal, nagyon várom és izgulok.
Nekem is teljesen más ez a terhességem. Elso fel sem tunt. Bezzeg most hányinger, hányás, torokgyulladás, gyomorsav, eros kohogés és napokban kezdodott eros fejfájás nekem is.
Hogy birsz 2 gyerekkel terhesen? mi is 3at tervezunk. van idod pihenni? Mennyi idosek?
Dolgozol?
Szia!
Akkor nálad is más és más minden terhesség..igen mondják is hogy egyre rosszabb..és tényleg...:-)
A(nagyfiam)5éves,a kiscsajom meg 3és fél éves..kicsit hamar jött nem így terveztük..még csak 9hós volt kisfiam...1 együttlét és már terhes is lettem..Bezzeg a fiammal 2 évig nem sikerült..6hetesen majd 8 hetesen nem volt szívhang..aztán egyszer csak sikerült..szóval nem volt zökkenőmentes..megjegyzem cukrász voltam vagyok akkor egy szállodában dolgoztam a főnök elment,és én voltam bent a kisfőnök éjjel nappal..pont karácsony újév...szóval csak aludni jártam haza..meg is lett az eredménye sajnos..Kisfiammal amint megtudtam egyből vesz terhesség lett..majd kislányommal is autómatikusan..majd most is..emrég telt le a gyesem,és elmentem egy étterembe dolgozni ahol a belem kihajtották szó szerint 5hónapot voltam ott mint cuki..épp lépni akartam mikor megtudtam hogy jön a baba..egyből táppénz csak semmi kockáztatás..meg is orroltak rendesen:-(
Nekem a doki első alkalommal csinált rákszűrést mindíg azzal kezd,és kenetet..aztán az összes többi..viszont engem elküldött a háziorvos vércsoport meghatározásra amit majd csak dec4.én csinálnak...Nem értem hogy miért..hiszen 2szer szültem..ott meghatározták hogy O+..és szülés után is azt írták a papíromra O+..de most sima vérvételen rákérdeztem és azt mondták változhatott mert az anyag ellenanyag...nem értem..szóval mehetek mégegyszer emiatt..ráadásul fizetős 4300ft ha nem időpontra megyek..nem semmi mindenért fizetni kell..eddíg nem kellett...
És mikor mész megint dokihoz??
Neked mennyi idős a kisebbik??
Nem egyszerü egyébként 2 gyerekkel..nagyon pörgősek pláne a kiscsajom..3szor kiteszi a fiam...párom reménykedik a kisfiúban,már a természete miatt is.én viszont nagyon örülnék egy kislánynak,kisfiam természetével..Kislányom most kezdte az ovit..elég nehézkes a sorozatos óvónőváltás miatt..durcis,hisztis korszakát éli,nagyon kis hangos..és ha veszekednek..nem semmik..kérdeztem 3 gyerekeseket az oviban hogy náluk hogy ment a tesó érkezése..reméltem kicsit lecsillapodnak tekintettel lesznek rá ha alszik..de semmi ilyet nem mondtak azt mondták minden ment tovább mint azelött...ez vár rám is gondolom:-)))És Te dolgozol??ha igen mit??
Vannak már neveitek babónak??
Én meg ma lettem 11 hetes ha minden igaz :)
Nekem a legnagyobb bajom a borzalmas szédülés és aluszékonyság, bár Utro-t is szedek haematóma miatt, szerintem az rádob a szédülésre... A nap nagy részét fekszem mert nincs erőm. Eddig is alacsony volt a vérnyomásom, de amióta babát várok kb 80/50 általában, nagyon durva :D
Hétfőhöz egy hétre megyek a 12 hetes UH-ra.
Ja és első baba, nagyon nagyon várjuk : )))
Sziasztok! Igen dolgozom, bár kicsit csokkentettem. Eddig hetfotol péntekig tanítottam magán nyelviskolában, de szerencsére meg tudtam oldani hogy a kedd és a péntek szabad.
Nevet még nem választottunk. Lánynév Bianka tetszik, a kislányom Leila. Fiu nevet nem tudunk donteni.Az apuka Tibor, o azt szeretné, én nem annyira :) Neke tetszik Noel, Olivér, Bence. Esetleg valami otlet még?
Mennyit hiztatok eddig? én 2 kg, mindig éhes vagyok, kicsit most visszafogom magam gyumolcsokkel. édességet viszont nem kívánom, a lányomnál pedig azt kivántam.
A terhesség elején elkezdtem kismama tornázni, de a torokgyulladás miatt abbahagytam,pihennem kellett és még most is kohogok. Már várom hogy folytathassam. Ti tornáztok valamit? Elso válaszolo gondolom a gyerkoceid tornáztatnak :)
Holnap megyek hasi uh-ra nagyon izgulok, orommel várom, de kozben félek is. Majd megirom mi volt.
Szia,megint első vagyok:-)
Na mi volt Uh-n??
Minden ok??
Csak mert izgultál..
Igen én nap mint nap tornázom a gyerekek után...
Oviba,és haza,aztán rendrakás takarítás,ebéd főzés,kicsi pihi,és megint ovi,itthon utánuk mind 2 szobában pakolás utánuk mert csak akkor csinálják ha én is..Mert akkor csak nekem hoz meglepit a Télapó:-))ezért inkább segítenek...férjem rendezvényszervező..így reggel elmegy,és éjjel jön..de van hogy csak alszik 2-3 órát és megint megy:-(
így van itthon mit tennem...megjegyzem amikor itthon van mindenben segít.:-)
2 gyerek mellet nincs unatkozás..sokszor nagyon várom hogy este legyen..legalább egy filmet megnézzek..de ált elalszok....
Már egy picit látszik a hasam..
Ja én eddg a sok hányás miatt csak fogytam..pont megnéztem az előző 2 kiskönyvem,és mind a 2ővel fogytam az első 3 hónapban olyan 5kgot..ez most is így van..majd most jön a norm étkezés..mert kezd normalizálódni a rosszullét...
Hétfőn megyek terhesgondozásra..végre lesz kiskönyvem:-)jövő szerda meg doki...remélem minden ok lesz...
Írj mi volt uh-n! :-)
Szia! uh-n azt mondták rendben van inden,kaptunk fotot jol látszik a feje, hasija, keze,lába. Igazábol pár perc alatt lebonyolitotta a doki. Kérdeztem a kohogés nem árt e, azt mondta most az elején még nem,de késobb ha nagy lesz a pocak figyeljek oda. Rettenetes a kohogésem nem mulik már egy honapja, nagyon fáj a hasam.
A doki azt mondta hogy ez a genetikai uh nem biztos eredmény, és ilyenkor vért is veszenek ami pontosabban kimutatja, majd megint lesz genetikai vér a 16.hétben. ez most ujdonság itt nálunk, azelott nemvolt csak egyszer. Ugyhogy most a jovo heti vér eredményen izgulhatok :)
Kismama boltot kerestunk tegnap az árkádban és a kornyéki nagyobb uzletekben, nem sok sikerrel. Nadrágot szeretnék valami kényelmeset de nem otthonit. Már nekem is látszik a pocakom, szerintem tulságosan nagy. Az elsonél 5.honapban volt ekkora.
Szedsz vitamint? terhesvitamint vagy valamit még mellé?
A gyerkoceidet hogy hivják? most milyen nevet terveztek?
Szia!
Megint első..Edit vagyok:-))
Gyerekeim..Levente,Laura,és a pici ha kislány lesz Linett..ha kisfiú fogalmam sincsen:-))
Ja és L betűs a vezetéknév is..Így L.L. mind a 2őjük..sógornőmék is L. nevet választottak a kislányuknak Ő Lili..nem direkt..csak ezek a nevek tetszettek...
Kislányom is vagy Laura vagy Linett lett volna..így a Linett maradt a legkisebbnek...
Én jövő szerdán megyek uhra,remélem minden rendben lesz..
Örülök hogy neked akkor rendben van..ne izgulj biztos jó lesz a köv vérvétel is...Olyan gáz azt írom ne izgulj..de bennem is mindíg ott a félsz..hogy minden ok e...
Olyan kevésnek tűnik a havi 1 alkalom..mikor látod hogy rendben van...de értem hogy nem lehet mindíg nézni..milyen tumultus lenne a dokiknál...arró nem is beszélve hogy anyagilag sem semmi..nekem magándokim van,és 10/alkalom..
Visszatérve a kismama rucikra..
én 48asat hordok és sehol nem kapok magamra kismama rucit..én mindíg az Árkádban a C&A ban veszem a kismamanacit..nem sok kismamarucijuk van..de van farmerba,és otthoni ill alkalmi és ezekből méretek pár felső..Ajánlom hogy ott nézd meg...
Amúgy néha nekem is fáj a hasam hirtelen ha fordulok,vagy hirtelen mozdulatra,mintha valami beakadna...aztán 2perc és jó...És nektek név??Gondolom még nem igen látni hogy milyen nemű..
Szia Edit, én Ivett vagyok. Még nem láttuk hogy fiu e vagy lány. A kotelezo uh még soká lesz a 20.hét korul, de ugy gondoltam hogy a 15.hét korul elmegyek megnézetni hogy minden rendben van e. Szerintem megint lány lesz, a fius anyukák megszépulnek terhesség alatt, én meg ugy érzem megyek tonkre. A hajam 2 nap alatt zsirosodik, teljesen le van nove, festetni kéne de még várok egy hetet a második trimeszterig. Mikor kezdodik pontosan a 2. trimeszter?Ma a napomat a surgosségi fogászaton toltottem, egész éjjel fájt a fogam fent, azt mondta a doki hogy a lenti fogamtol fáj fent. Mondtam hogy tuti biztos vagyok benne hogy a fenti a rossz, de akkor is a lentit csinalta meg. Most kicsit jobb, meglássuk éjszaka. Tette bele gyogytomést remélem nem ártalamas mert egész nap fura ize van.
Tegnap még elkapott a hányinger is, aztán végul hasmenés lett a vége. Ilyen hirtelen jonnek a tunetek, lehetne már kicsit jobb.
A kislány itthon van velem, tetanusz injekciora vittem ot 2 napig lázas volt.
Veletek mi ujsag? Hol laktok?
Hát sajnálom...miért kapott tetanuszt??
Jobb már a fogad??
Nem tudom hol laktok..mi Pesten X.ker..A Szentkirályi utcában a központi fogáaszaton nekem istenien csinálták 2 szer is a fogam,pedig a Mária utcában műteni akarták..de időpontom csak 1 hónap múlvára volt..nem akartam megbolondulni..sürgősségin pikk pakk kihúzták..utána egy pillanatig nem fájt a helye..ill voltam ott vésésen..röhögve jöttem ki..nagyon profik..
Szóval ha Pesten laktok tb alapon megéri elmenni oda még ha esetleg utazni is kell..Akkor téged is még el elkap egy rosszullét..én is így vagyok ezzel..májkrém ill húsevés...ezért vettem halat..de 3halrúd után úgy érzem most egy fél évre ok a dolog..nem kívánom..Most rakott kelkáposzta volt a minden..csináltam is magamnak egy részét húsréteg nélkül..mennyei volt:-)
Érdekes ha fekszem és párom vagy én simázom a hasam a köldök résznél olyan mintha bent valami odamenne..sehol máshol csak a köldök résznél,,én legalább is úgy érzem,nem bekeményedik,csak nem is tudom mintha egy nagy buborék bennem oda menne olyan furi..Neked van ilyen??
Én tegnap töltöttem a 12.hetet..ma már 12hét 1 napos a pocaklakó..
Amúgy a hajfestéssel én is így vagyok,még nem gáz,de félek nem bírnám a szagát festés közben..így még várok vele 1-2hetet..Jé..közben nézem mi ez a csönd..elaludt mind a 2 gyerkőc a süsü mesén:-)))
Írhatsz privátot is..és ott folytatjuk???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!