Hol lehet panaszt tenni? Érdemes egyáltalán?
Volt 2 hónapja egy toxoplazma leletem, az volt ráírva, hogy kétes. Elküldtek az infektológiára, ahol felírtak nekem egy gyógyszert, meg levették újra a vért. Valószínű laborhiba, de azért szedjem csak a gyógyszert. 3000 Ft volt, és teljesen kivan tőle a gyomrom. Azt mondták 2 hét múlva telefonáljak az eredményért. 2 hét múlva naponta telefonáltam, semmi. Végül 3 hét múlva közölték, hogy megvan az eredmény, de telefonon nem mondhatják meg, be kell mennem. Elég furcsa, nem?
Van egy 1,5 éves kislányom, nagyon örülök, hogy a fertőző osztályra járok vele terhesen, egészségesen.
Aztán ott közölték velem, hogy elfelejtették elküldeni a vérmintát, és le kell venni megint, 3 hét múlva eredmény. Addig szedjem csak a gyógyszert. Mondtam, hogy ez valami vicc? Azt hiszik jobb dolgom sincs, mint a fertőző osztályra járni? Meg minek veszi le a vért megint, ha utána a kukába dobja, vagy képtelen értelmezni? Minek szedjem a gyógyszert, ha valószínű csak laborhiba, én meg rosszul vagyok tőle? Minek fizessek érte további 3000 Ft-ot? Na, erre még nekik állt feljebb, hogy ettől a gyógyszertől soha senki nem volt még rosszul. Meg milyen felelőtlen anya vagyok én, tudom milyen baja lehet a toxoplazmától?
Ők meg milyen felelőtlen orvosok? 2 hónapja nem alszom emiatt, tiszta ideg vagyok, ettől nem lesz baja a magzatnak? Hát nem felháborító? Hogy lehet így dolgozni? Én multinál dolgoztam, egy ilyen baki miatt tuti azonnal ki is rúgtak volna.
Nekem meg nem is volt toxoplazma vizsgálat, mert a dokim elfelejtette, hogy oda is kell küldeni...Az új védőnőm jött rá, hogy hiányzik egy csomó eredményem.(labor, vércsoportmeghatározás, vércukorszint mérés stb)1 hete kértem időpontot, majd decemberbe lesz ezekből valami...
Szóval megérthető a felháborodásod, és igazad van.De nem tudsz semmit tenni ez ellen,egy elnézéssel be kell érned.(bár ha ennyit is kapnál...)
ÜDV A MAGYAR BETEGSÉGÜGYBEN!!! Sajnos ez van. Nekem a kisfiam életébe került, hogy nem foglalkoztak a terhesgondozáson velem. Preeklapsziás voltam. A gyerekem majdnem elhalt bennem. Aztán sürgősséggel megcsászároztak, de már késő volt. Mindez azért, mert a 26. és a 31. hét között nem kaptam beutalót uh-ra, mert az nincs benne a protokollban. A kicsi kb a 26. héttől nem fejlődött. A 31. héten vették észre!!! És mit tehetek? Még én voltam leordítva, mert meg mertem kérdezni, hogy ez miért nem vették hamarabb észre! Az orvos a párom előtt ordított velem, hogy mit képzelek én, hogy vádaskodok! Hát ennyi egy élet...
Tisztelet a kivételnek,azoknak az eüsöknek, akik lelkiismeretesen végzik a dolgukat, de a magyar egészségügy egy nagy sz@r!!! Ha magadra nem figyelsz, akkor senki nem fog rajtad segíteni!!!
Írj nekik és biztos megkapod a személyes elérhetőséget.Ne hagyd magad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!