Holnap missed ab műtétem lesz, üres petezsák miatt, mire készüljek?
Szia, először is nagyon sajnálom.
Maga a műtét: ha nem szültél még, akkor felraknak egy méhszáj tágítót reggel, és délután-este fele visznek a műtőbe. (Változó, hogy a tágító fáj-e, erről megoszlanak a tapasztalatok.) Felfekszel egy kis asztalra, a lábadat megtámasztják, egészen a nyakadig fel kell húzni, "pucsító" pózba. (Bocsánat a nyers kifejezésért, de nem tudom jobban megfogalmazni...)Bekötik infulzióba az altatót, kb. 3-ig számolsz, már el is aludtál. A műtét kb. 15-20 perc, sem közben, sem utána nem érzel fizikailag semmit. Már az ágyban ébredsz, az altatótól előfordulhat hányinger/hányás. Utána 1 napig lehet kisebb vérzésed, de ez is változó.
Kitartást kívánok, és sok sikert, hogy a legközelebbi terhességed egészséges legyen!
Nagyon-nagyon sajnálom!
Lehet, hogy kapsz tágítót, ami kicsit kellemetlen lehet, az én dokim olyan ügyes volt, hogy nem éreztem semmit. Az altatás gyorsan megy, semmire nem fogsz emlékezni. Nekem az ébredés volt rossz élmény.
Éjszakai betétet vigyél magaddal. Délután biztos kiengednek, de azért vigyél magaddal inni és enni is.
Én amikor hazajöttem kikapcsoltam a telefonomat, kértem a férjemtől egy fájdalomcsillapítót és egy pálinkát és aludtam. Másnap egész nap feküdtem... kiengedtem magamból a fájdalmat. Vagy legalábbis próbáltam. Picit nehéz időszak elé nézel, de túl leszel rajta, a lényeg, hogy csak előre nézz, ne keresd magadban a hibát!
Szorítok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!