Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány kg-ot fogok felszedni...

Hány kg-ot fogok felszedni várhatóan?

Figyelt kérdés

Most vagyok 15 hetes, és eddig másfél kilót híztam(60->61,5).

Viszont azt hallottam, hogy az átlagos súlynövekedés elérheti a 15-20 kg-ot is a szülésig.

Alkatfüggő, vagy mindenki felszed ennyit?

2009. nov. 16. 09:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Alkatfüggő. Meg hogy mennyit eszel, mozogsz :)

Én 25 kilót híztam, de élveztem, hogy ehetek, és szuperül éreztem magam. Januárban lesz 2 éves a lányom, még kb. 5 kiló van rajtam. Kb. a 6. hónapban voltam amikor elkezdtem hízni, de akkor szinte repültek rám a kilók :)

Szüléskor kb. 7 kiló megy le majd rólad az összesből (baba súlya, magzatvíz, placenta súlya) a többi marad :))

Egy ismerősöm megkérdezte, hogy szüléskor hány kiló ment le róla, mondta, kb. 7 és le volt döbbenve, hogy CSAK??

Nem is értem miért lepődött meg, amit az ember a seggére szed fel felesleget az nem megy le a szüléssel :))

Ne izgulj élvezd a terhességed a súlyoddal ráérsz szülés után foglalkozni :)

2009. nov. 16. 09:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Alkat függő, de készítsd magad arra, hogy fogsz még hízni.

Amikor én a vége felé jártam és az ágy szélén ültem szembesültem azzal, hogy nem csak a hasam nőtt, hanem a fenekem, a combom a csípőm is.:)

A szülés után ha odafigyelsz, visszafogysz!

2009. nov. 16. 09:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A lelkierődre is szükséged lesz, félidő környékén nagyot ugrik az étvágy, akkor kell résen lenni. Lesznek olyan időszakok, amikor szinte állandóan ennél. Ilyenkor kell reálisan, 2 lépés távolságból felmérned, hogy már ettél annyit, amennyit kell, a további kajálás felesleges. Nem igaz, amit sokan hangoztatnak, hogy nem kell törődni most semmivel, csak enni! Ezzel a felfogással szülés után sok frusztrált percet szerzel magadnak. Ez az én véleményem. Félidőig 2 kg-ot szedtem fel, utána még 12-t. Szülés után maradt rajtam 5, ami 6-7 hónap alatt ment le különösebb erőfeszítés nélkül.

Most 54 kg vagyok, azaz az eredeti súlyomnál.

Szóval eddig jól csinálod! :-)

Boldog babavárást!

2009. nov. 16. 09:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! szerintem is alkatfüggő elsősorban, mert az ember valamennyivel többet eszik :) Én 19 + 2 hetes vagyok és felszedtem 8 kilót, de ez ezzel jár :)
2009. nov. 16. 13:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha vékonyka vagy akkor elképzelhető, hogy hízol vagy 20 kilót. Ha átlagos testalaktú akkor olyan 11-14 kiló hízás várható! A ducibbak nem híznak annyit, na meg a terhességi diabetesesek sem. Ha odafigyelsz és tényleg egészségesen étkezel akkor nem kell majd szülés után sokat várni még lemennek a kilók. Én nekem még 10 napom van szülésig és 11 kg-ot híztam eddig. Most vágtam be két nutellás palacsintát, szóval nem vagyok igazán példakép a "NE NASSOLJ" csapatnál :-) És mázlim van mert nem vízesedek, sajnos az is feldob jó pár kilót a kismamákra...
2009. nov. 16. 20:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem is alkat, hanem terhesseg fuggo a dolog.

En magas vagyok es mindket babammal vekonyan estem teherbe. Az elso babammal az elso pillanattol kezdve szekrekedesem volt, heti egy alkalommal urultem ki, amit megettem, az bent marad. Marpedig eleg sok mindent ettem, mert allando farkasehseg gyotort. Vekony voltam elotte, sokat sportoltam is, nem ismertem azt az erzest, hogy milyen izgulni az alakom miatt, igy nem erdekelt, hogy mennyit hizom. Pedig sokat hiztam, nagyon sokat. a 30. hetre mar megvolt 20 kilom kb, utana meg 5 kg jott fel, de ez csak annak koszonheto, hogy a 30-36. het kozott mar nyomta a baba a gyomromat, egett, nem birtam enni, utana meg mar hozzaszoktam a csokkentett mennyiseghez es nem kezdtem ismet hatalmas evesbe.

Senki nem mondta volna meg, hogy mennyit hiztam. Nem vizesedtem lathatoan, megis 11 kg ment le a szules masnapjara, mire a fiam negy honapos lett mar ket kiloval konnyebb voltam, mint teherbe eseskor, tehat 27 kg ment le osszesen.

Most a 2. babamat varom nem sokkal az elso szuletese utan (hat honapos volt, amikor osszehoztuk a kistesot). Az anyagcserem nagyon szuper, gyors, nem vagyok kivanos, a 15. hetig semmit sem hiztam, a 20. hetre jott fel 2 kg (nem emlekszem pontosan), majd ugyanolyan eletmod mellett beindult a sulynovekedesem, heti fel kg-mal voltam gazdagabb hat heten at. Ez igy allitolag teljesen normalis, tehat nem hizasrol van szo, hanem normal sulynovekedesrol.

Aham, csak eppen masfel hete beindult az etvagyam, allandoan jarna a szam es gyakran csipegetek. Mindegy mi, csak valami bekeruljon a gyomromba. Meg is van az eredmenye, az elmult heten nem fel kg, hanem egy kg jott fel. Szoval en most indulok be igazan. Ha nem kezdodik meg 2 het mulva az iszonyatos gyomoreges es marad ez az etvagy, akkor most en olyan 15 kg pluszra szamithatok. De ha rossz lesz a gyomrom, akkor sem leszek 12 alatt.

Ugyhogy nem tudok neked mit josolni, lehet, hogy vegig ilyen tempot diktalsz majd (bar ezt ketlem, mert a 20. het utan ha nincs tulsulyod, akkor a baba novekedese miatt mindenkeppen megugrik majd a sulyod), de meg igy is a tiz kg-ra mindenkeppen szamithatsz. Ha neked is lesznek evos heteid (nem tudni mikor tor rad es mennyire ismered fel az elejetol, mennyire fogsz ellenallni), de ha ez megtortenik, akkor siman meglehet meg a 15 is.

Szerintem ezt elore nem lehet megmondani.

Egyebkent en olyat is olvastam, hogy a huszadik hetig jon fel az osszgyarapodas negyede, a 20-30 het kozott a fele, az utolso tiz hetben ismet a negyede.

2009. nov. 17. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!