Van valaki aki szeretne bent tartani a babajat, mert annyira elvezte a terhesseget? Vagy epp ellenkezoleg? Alig varod, hogy kibujjon, hogy vegre lathasd? En mindkettot szeretnem!
Egyenlore nem felek a felelosegtol.Majd ha kibujt akkor :)
Addig csak a szules fajdalmatol....de nagyon!!!
Igazabol be vagyok szarva nem kicsit :) De ez titok am mindenkinek :P
Ha kibujt es meg elek a szules utan akkor jon a kovetkezo sokk, hogy miert nyuszog vagy sir :)
De remelem hamar megbirkozunk a feladattal :)
Ja es mindenki fel van pontozva, mert nincs helyes vagy helytelen valasz ebben a kerdesben.
Mindenkinek koszonom aki irt vagy irni fog.
:)
Amikor az elso babamat vartam, akkor alig vartam, hogy vege legyen (nem korabban akartam szulni, hanem azt szerettem volna, ha gyorsan telik az ido). Eleve volt komplikacio a masodik trimeszter elejen, onnantol kezdve mindig rettegtem, hogy baj lesz es ugy gondoltam a 36. het utan, hogy kint nagyobb biztonsagban lenne, mint bent.
Vegul a kiirt datum elott harom nappal szultam, az utolso ket het fizikailag es lelkileg is megterhelo volt. Egyreszt begyulladt a fogam, amivel nem tudtak mit kezdeni, amig rajta volt a gyulladas, masreszt aranyerem is lett, iszonyatosan fajt.
Lelkileg azert volt nehez, mert nekem is a terhesseg elejen a 12. heten pontositottak a varhato szulesi datumomat a magzat merete alapjan (nem volt elteres a mensi szerintihez kepest, egyebkent en is kulfoldon elek), de mikor felido utan picivel Magyarorszagon is elmentem dokihoz, akkor mar nagyobb volt a baba, mint az atlag adott kor szerinti babak, ezert az ottani doki azt kezdte szajkozni, hogy keszuljek fel, november kozepere kint lesz a december 3 helyett, mert biztosan az angolok elneztek. 30 hetesen 4d-sen szinten ket hettel nagyobb volt, igy teljesen beleeltem magam abba, hogy november kozepen szulok, igy mar ahhoz szamitottam vissza az idot. Mondanom sem kell, hogy az angolok nem szamoltak el semmit, november 28an kemeny ket hetes varakozas utan szuletett meg a fiam es eppen idoben, egyaltalan nem volt tulhordott, csak eppen kozel 4 kg-os hosszu baba volt. Nagy volt, nem "oregebb".
Azota mar rengeteg helyen utanaolvastam es mindenhol azt irjak, hogy nagyon pontos uh meres alapjan a terhessegi kort csak a 14. hetig van ertelme valtoztatni, utana a babak mar genetika alapjan nonek, nemelyik kisebb, nemelyik nagyobb, egyik heten tobbet no, a masikon kevesebbet, ettol fuggetlenul nem lesznek hirtelen idosebbek, fiatalabbak.
Ezt csak azert irtam le, hogy a vegen, amikor mar nagyon varni fogod, hogy lathasd majd ne a kesobbi uh alapjan emlitett korabbi datumhoz allitsd be az agyad, hanem inkabb az eredetihez, mert igy max kellemes meglepetes er, az elso esetben meg minden nap iszonyatosan hosszu es kellemetlen varakozassal fog telni...
Most a masodik babamat varom, elvileg en feb 22-en fogok szulni, uh alapjan is, peteeres alapjan is. Ez a terhesseg annyira szep, annyira jo, annyira fitt vagyok es boldog, kiegyensulyozott, hogy nagyon-nagyon elvezem. A nagyobbik babam is meg most lesz csupan egy eves, meg mindig kulfoldon vagyunk, de epp most koltozunk haza csaladi okok miatt nehany honapra, a januarunk meg javaban a hazkeresesrol, koltozesrol fog szolni, emiatt annyi dolgunk van, hogy minden egyes napom mar most be van osztva februar kozepeig.
Szoval mar most azert imadkozom, hogy ha az elso babam is bent maradt vegig, akkor most a masodik fiam is legyen ilyen turelmes es eszebe se jusson korabban erkezni hetekkel, mert
1. lehet, hogy mar nem lesz tobb babank, igy ki akarom hasznalni a feltetelezheto utolso terhessegem minden pillanatat, minden egyes magzatmozgast elvezni akarok
2. a nagyobbik babammal sem baj, ha tobb idot tolthetek meg ugy, hogy csak ra iranyul a figyelmem
3. ha januar kozepen megerkezne hozzank a baba, akkor hirtelen azt sem tudnank, hogy hova vigyuk haza a korhazbol, mert akkor meg eppen koltozesben leszunk.
Szia! Nekem mindig is fura volt, hogy már valaki a 30x hét után már alig várja, hogy szüljön. De közben rájöttem, hogy annyira különbözőek a terhességek, hogy tényleg vannak olyanok, akik nem szeretnek terhesnek lenni, mert minden bajuk van már a huszoniksz héttől is.
Ezek szerint én szerencsés vagyok, mert most 38 hetesen az a legnagyobb bajom, hogy éjszaka néha felkelek, mert zsibbad a bal oldalam, és néha felmászik a bordámhoz a picur. De semmi egyéb panasz.
Nagyon vártam a 36. hét betöltését, hogy akkor onnantól kezdve már várhatom majd a szülést, de megmondom őszítén, hogy még erre a két hétre is kíváncsi vagyok. Persze, már nagyon magamhoz ölelném, puszilgatnám a pindurit, de azért mert én, vagy apa, vagy a nagyszülők már ennyire akarják, ne jöjjön előbb, mint kell.
Én inkább attól félek, hogy nehogy lusti legyen, és még ráhúzzon 1-2 hetet! Jöjjön időben, akkor mindenki boldog lesz :o) Minden nap megbeszélem vele, hogy mikor lenne a legjobb, ha taliznánk :o)
Kérdésedre válaszolva: igen, én élvezem ezt a 9 hónapot, szerencsére nem került rá sor, hogy bent kellett volna tartani, mostmeg már jöhet bármikor, de inkább várjon még egy hetet minimum :o)
És azokat is próbálom megérteni, akik már szenvednek, és alig várják már a 37. héten, hogy szüljenek. Ki tudja? Lehet, hogy a köv. babónál én is így fogok járni....
Könnyű szülést és Boldog babázást kívánok mindenkinek!
38 h km
Szia!
Érdekes volt végig olvasni ezt a sok véleményt. Én is nagyon élveztem a terhességem, talán azért, mert semmi bajom nem volt végig. Azt leszámítva, hogy nagyon régóta küzdök a savval és vérszegénység miatt két hetente vérvételre jártam, plusz az állandó pisilés. De mindezekkel együtt gyönyörű volt. Most viszont, hogy két napom van a kiírt időpontig már nagyon-nagyon várom, hogy végre kijöjjön, főleg, hogy apa mától külföldön van és nem olyan egyszerű hazajönnie ha hívom, hogy menni kell. Mostmár mindenem fáj, állandó fájásaim vannak, amik borzasztó rendszertelenek és állandóan azon aggódom, hogy mi van ha szivárog a magzatvizem csak nem veszem észre, ráadásul a mindennapos orvoshoz járkálás sem könnyíti meg a napjaimat. Szóval olyan 38. hétig nagyon szerettem, de most 39+5 hetesen már nagyon szeretnék túl lenni az egész szülés mizérián!!!!
Koszonom a valaszokta!!
38 hetes kismami:Remelem teljesul a kivansagod es addig marad bent a babaod amig szeretned :)
Ex angliai kismami:En is angliaban vagyok:) es febr 24.-ere varjuk a kis huncutsagot! :) Ntugodt keszulodest a koltozeshez!!!
Kedves utolso elotti kismama: En az elejen akartam veget vetni az egesznek!!Minden vagyam az volt, hogy ugy ebredjek egyik reggel, hogy hatalmas a hasam es megyunk szulni.
1.5 honapig rettenetesen voltam.Nem ettem semmit, csak hanyingerem volt folyamatosan.Szedultes es sorolhatnam meg!!
De tul vagyunk rajta.Utanna jott egy idoszak amikor nem is volt "feltuno"hogy babat varok.
Aztan egyszer csak megmozdult es onnantol nagyon elvezem :D
Remelem ez a vegeig kitart!!
Kedves utolso kismama: Gyors es konnyu szulest kivanok es ha kicsit ossze szedted magad a szules utan es van 2 perced oszd meg velunk az elmenyeidet!
Sok egeszseget szeretetet es boldogsagot kivanok Nektek!
Irigyellek is meg nem is!
Elvezem a terhesseget es jo lenne ha mindig ennyire jol ereznem magam mint most.
De mar arra is vagyom, hogy lathassam a pici lanyom.
puszi mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!