Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem akarja a fogorvosom...

Miért nem akarja a fogorvosom beleírni a kiskönyvembe, hogy megjelentem nála?

Figyelt kérdés
Elmentem, ott voltam a fogászati szűrésen, gyökérkezelte a fogam, amit annyira elszúrt, hogy egy hétig szenvedtem vele, majd szájsebészeten operálták ki a számból. Visszamentem hozzá, elmondtam, hogy mivel két fogamon van csak pici lyuk, amit én észre sem vettem eddig meg egy kis fogkő, nem látom értelmét, hogy terhesség alatt tovább piszkáljon. Megkértem, hogy pecsételjen egyet a kiskönyvembe. Erre azt mondta,, hogy ő elvből nem tesz ilyet. Én azt feleltem neki, hogy nem kell azt írnia, hogy minden fogam tökéletes, csak egy szakvéleményt. Erre sem volt hajlandó. Egyáltalán kötelező szerepelnie a fogorvosi véleménynek a könyvben? Jár érte valami szankció, vagy hátrány, ha üresen marad? Menjek el esetleg magánorvoshoz, aki pénzért úgy is pecsétel egyet nekem? Ráadásul tényleg annyit kértek tőlem is, hogy a halaszthatatlan beavatkozásokat végeztessem el csak.
2013. nov. 4. 07:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálam soha senki nem ellenőrizte, hogy voltam-e fogorvosnál.

Mondjuk azt nem értem, hogy mi ez az "elvi kérdés", de a fogászatnak nem szoktak akkora feneket keríteni. Azért van jelentősége, mert terhesség alatt sokat romolhat a fogak és az íny állapota. Nekem is pl egy pici lyukkal indult, aztán a baba születése után letört a fele... Most majd mehetek, hogy építsék újra. De egész idő alatt a kutyát sem érdekelte. A másik két gyerekem esetében sem. Említették, hogy érdemes ellenőriztetni, aztán ennyi.

2013. nov. 4. 07:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Na meg ugye csúnya gyulladásokat okozhat egy-egy rossz fog, akár úgy is, hogy te nem veszed észre, mert nem fáj csak látszik a vérképeden, hogy gyulladás van a szervezetben. Ha ilyen van, akkor mondjuk előírhatnak egy góckutatást és akkor utána kell járni. De nálad nem ez van szerintem :) Előző voltam megint.
2013. nov. 4. 07:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi :-) Nem, nálam nincs ilyen, mert amúgy, hogy megszabadultam attól a csúnya lyukas fogtól, minden rendben van. Volt egy kis fogínygyulladásom, de használom a Paradontax fogkrémet és egy héten belül megszűnt a fogínyvérzés :-) Ezt a doki is megerősítette.
2013. nov. 4. 07:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne törődj a pecséttel. Nem az a lényeg a kiskönyvben, hanem a terhesgondozási pecsétek, de az is a támogatások miatt.

Ettől függetlenül kezelve vannak a fogaid, és ez a lényeg.

2013. nov. 4. 08:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak akkor írják be és pecsételik le, ha nincsen semmi teendő már a szájban, úgymond teljesen szanált a fogazat! Amíg van pici lyuk is, lelkiismeretes orvos nem írja alá, ugyanis abból lehet góc, amiből baj is lehet!

2013. nov. 4. 08:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Off:

Keress egy másik, normális fogorvost.

On:

senkit nem fog érdekelni, hogy benn van-e a pecsét, ez saját érdek.

2013. nov. 4. 09:56
 7/8 anonim ***** válasza:
en naganhoz mentem ingyen vizsgalatra es megkertem pecseteljen es pecsetelt is :)
2013. nov. 4. 10:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Megy a zöld kezecske!
2013. nov. 4. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!