Más is megszenvedett a fogával terhesség alatt?
Minden történet, tapasztalat érdekelne. Az én kálváriám csütörtökön kezdődött, amikor elmentem általános szűrésre így a terhesség miatt. Elsőnek kitalálta az SZTK-s doki, hogy az egyik fogamat
szájsebészeten ki kell húzni. Amúgy nem fájt, de gondoltam, bánja a fene, kihúzatom. Elmentem a szájsebészetre, ahol azt mondták, ezt elég kiidegelni. Arra is rábólintottam. Elküldtek egy harmadik dokihoz, aki megcsinálta. Igen ám, de amikor kiment a lidokain hatása, iszonyat fájt a fogam és bedagadt az ínyem. Ma reggel visszamentem az SZTK-ba ahol egy pszichopata, elmelágyult dokinő elmondta, hogy bizony maradt benne ideg, ami begyulladt és körülötte gennyes a fog. Nah most erre, lidokain nélkül szépen elkezdte kitisztítani az idegnél található gyökércsatornát. Közben az ideget is cseszegette, de nem sikerült kitépnie. El sem tudom mondani, mit éltem át. Zokogva jöttem ki tőle, mint egy pisis gyerek, mert közölte velem, hogy ezt mindennap meg kell csinálni, de érzésteleítőt kismamáknal nem ad. Erre még ma visszamentem a szájsebészetre, hogy húzzák ki a fogam, mert elviselhetetlen a fájdalom. Tanácskoztak, hogy röntgen nélkül nem kéne, de végül arra jutottak, hogy olyan csúnyán be van gyulladva, hogy kiszedik. Kiszedték, kiderült hogy nem is volt benne ideg, csak csúnyán begennyesedett és begyulladt a fog.És vége :-) Többet a terhesség alatt fogorvost nem akarok látni! :-)
Na én is pont a fogammal szenvedek :( Mondjuk az enyém nem ilyen horror történet, mint a tiéd.
megfájdult nyáron először tömés, aztán begyulladt utána gyökérkezelés most meg már bedagadt...de mi ez a hülyeség, hogy érzéstelenítést nem kaphat kismama, te jesszus. Én mindig kaptam többet is pedig mondtam, hogy terhes vagyok, mondta a doki, hogy nyugodtan mehet.
Egyébként gyulladt fogat csak kihúzni lehet más megoldás nincs rá? :(
Jah, igaz nem terhesen, de nálam is úgy volt, hogy jaaaj ezt bizony azonnal ki kell húzni (SZTK). A privát fogorvos 7ezerért pedig szépen megcsinálta, fájdalommentesen.
Amúgy, igenis kaphatsz érzéstelenítőt terhesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!