Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is megszenvedett a fogával...

Más is megszenvedett a fogával terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Minden történet, tapasztalat érdekelne. Az én kálváriám csütörtökön kezdődött, amikor elmentem általános szűrésre így a terhesség miatt. Elsőnek kitalálta az SZTK-s doki, hogy az egyik fogamat

szájsebészeten ki kell húzni. Amúgy nem fájt, de gondoltam, bánja a fene, kihúzatom. Elmentem a szájsebészetre, ahol azt mondták, ezt elég kiidegelni. Arra is rábólintottam. Elküldtek egy harmadik dokihoz, aki megcsinálta. Igen ám, de amikor kiment a lidokain hatása, iszonyat fájt a fogam és bedagadt az ínyem. Ma reggel visszamentem az SZTK-ba ahol egy pszichopata, elmelágyult dokinő elmondta, hogy bizony maradt benne ideg, ami begyulladt és körülötte gennyes a fog. Nah most erre, lidokain nélkül szépen elkezdte kitisztítani az idegnél található gyökércsatornát. Közben az ideget is cseszegette, de nem sikerült kitépnie. El sem tudom mondani, mit éltem át. Zokogva jöttem ki tőle, mint egy pisis gyerek, mert közölte velem, hogy ezt mindennap meg kell csinálni, de érzésteleítőt kismamáknal nem ad. Erre még ma visszamentem a szájsebészetre, hogy húzzák ki a fogam, mert elviselhetetlen a fájdalom. Tanácskoztak, hogy röntgen nélkül nem kéne, de végül arra jutottak, hogy olyan csúnyán be van gyulladva, hogy kiszedik. Kiszedték, kiderült hogy nem is volt benne ideg, csak csúnyán begennyesedett és begyulladt a fog.És vége :-) Többet a terhesség alatt fogorvost nem akarok látni! :-)

2013. okt. 28. 16:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Na én is pont a fogammal szenvedek :( Mondjuk az enyém nem ilyen horror történet, mint a tiéd.

megfájdult nyáron először tömés, aztán begyulladt utána gyökérkezelés most meg már bedagadt...de mi ez a hülyeség, hogy érzéstelenítést nem kaphat kismama, te jesszus. Én mindig kaptam többet is pedig mondtam, hogy terhes vagyok, mondta a doki, hogy nyugodtan mehet.

Egyébként gyulladt fogat csak kihúzni lehet más megoldás nincs rá? :(

2013. okt. 28. 16:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Menthetetlen volt már. Valaszthattam, hogy naponta kitisztítják és a szülés után húzzák ki, vagy megspórolom a sok szenvedést és most kihúzzák. Gondoltam, hogy rövid távon a foghúzás jobban megterheli a szervezetem, de hosszabb távon a folyamatos fájdalom a rosszabb :-(
2013. okt. 28. 16:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Mind a két terhesség során kihúztak egy-egy fogamat.A másodikkal jártam úgy,hogy kihúzta a doktornő,aztán elkezdte nézegetni a helyét,és abszolút ijedten mondja nekem,hogy sajnos hosszú volt a gyökere(felső fog),és a szájüregem összeszakadt az orr üregemmel.Mentőt rendelt ami bevitt a szájsebészetre,ott megfaragták a csontot,hogy az ínyt rátudják húzni,majd összevarrták.Nem volt kellemes,főleg amikor kiment az érzéstelenítő.8 varrat volt benne,1 hétig kellett antibiotikumost szednem.
2013. okt. 28. 17:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Mar 2 honapja jarok fogorvoshoz mindig kapok injekciot. Viszont privat megyek inkabb fizetek mint valami hentes matasson a szamban.
2013. okt. 28. 17:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Huuu te aztán tényleg valami idiótákhoz kerültél, nagyon sajnálom! Nem félek a fogászaton, én is úgy voltam mint te, hogy amit mondanak azt csinálom, mit bánom én. 16 hetesen voltam először akkor egy félig bolondnál, azt mondta lyukas az egyik fogam be kell tömni, mondom ok. Kaptam időpontot és vissza mentem, nézegettem én itthon a fogamat hol a lyuk, de sehol nem láttam, de máshol sem. Mikor vissza mentem egy tök más fogamat tömte be. Mondom neki nem ezt akarta betömni, erre ő ez volt lyukas. (persze lyukas lett miután ő kifúrta) Na mindegy betömte azt kész. Na 34 hetesen ketté tört egy gyökér kezelt szinte csak tömésből álló fogam, elmentem a dokihoz (másik doki) mondom neki húzza ki az egészet ennek nincs értelme. Nem tudja kihúzni mert terhes vagyok, kiszedte a törött részt és bent hagyott egy szúrós csonkot. Na a csonknak nem kellett több csak 1 hét és az is elkezdett mozogni nem bírtam vele enni. Elmentem egy harmadik dokihoz mondom neki húzza ki. Na ő végre kihúzta, de mondta, hogy nem lesz könnyű. Kaptam lidocaint ki is húzta de az állkapcsomból is letört egy kis darab 3 öltéssel varrták össze a lyukat, foghúzás után pedig majdnem elájultam vizes törölközővel borogattak. :D De én hihetetlenül örülök, hogy végre kihúzták ezt a fogamat mert semmi értelme nem volt, ráadásul mondták, hogy be volt gyulladva mert nagyon csúnya dolgok jöttek belőle. Pedig nem is fájt soha meg ilyesmik. Jaaa és olyan 12-20 hét között 2-3 hetente hirtelen kezdett fájni az egész alsó jobb oldali fogsorom, én még olyan fogfájást nem éreztem, akkor is rohantam az ügyeletre, mondták nincs ott semmi baj, én meg hiába magyaráztam, hogy leszakad a szám nem hittek nekem, komolyan majd nem pszichológushoz küldtek. Na kiderült íny gyulladásom van és Paradontax + Corsodil öblítő pik pak rendbe tette. Szóval ezeket én ajánlom, hogy szerezz be egy egy dobozzal. Nem kell sőt nem is szabad sokat használni, de heti 1 alkalommal ha használod, vagy 3-4 napig amikor esetleg úgy érzed nem jók a fogaid abszolút hatásosak.
2013. okt. 28. 17:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor ezek alapján jól tettem, hogy nem mentem fogorvoshoz :) majd ha meglesz a baba elmegyek egy szűrésre, de amíg nincs panaszom én oda nem megyek terhesség alatt, olyan stresszhatás az nekem, aminek nem teszem ki a pocakban növekvő babát.
2013. okt. 28. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Jah, igaz nem terhesen, de nálam is úgy volt, hogy jaaaj ezt bizony azonnal ki kell húzni (SZTK). A privát fogorvos 7ezerért pedig szépen megcsinálta, fájdalommentesen.

Amúgy, igenis kaphatsz érzéstelenítőt terhesen is.

2013. okt. 28. 17:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:-) Tudom, hogy kaphatok érzéstelenítőt. A többi doki simán adott is, csak ez az egy volt elmebeteg. Én is aggódtam a kisfiam miatt. Majd kiugrott a pocimból, amikor a fogorvosi székben ültem. Ráadásul enni sem tudtam rendesen. Egy aranyos doki zavart ki ma a klinikáról, hogy foghúzas előtt egyek valamit és lakjak jól, mert a babànak és nekem is kell az energia. :-) Ő tényleg rendes volt. Most még a fogköveket akarják leszedni néhàny fogról, de nem engedem. Az én fogamhoz senki nem nyúl már a terhesség alatt az tuti! A paradontax nagyon jó! Én mondjuk a fogkrémet használom, de egy hét alatt elmúlt a fogínygyulladásom és az ínyem sem vérzik már, pedig korábban szinte minden nap vérzett. Elég draga, 1500 HUF-ért vettem a patikában, de megéri. Az íze elsőnek sós és pocsék, de megszokható. :-)
2013. okt. 28. 18:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem is több fogammal meggyűlt a bajom a második terhességem alatt. Húztak, tömtek, gyökérkezeltek érzéstelenítéssel, sőt mivel a doki egyszerűen nem tudta eldönteni több fájós fogam közül melyikkel lehet a probléma 2 fogamat meg is röntgenezett. Kaptam a hasamra ólomkötényt és mondta, hogy ugyan panoráma röntgent már nem ajánlana, de úgy véli 1-2 fog esetében egy ilyen kis röntgen terhelés nem árthat. Jól döntöttem, meglett a bűnös fog és a babám is egészségesen született!
2013. okt. 28. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!