Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz, hogy a 15. hét terhesség...

Igaz, hogy a 15. hét terhességig nem ajánlott a repülőn utazás? én még csak kb 9 hetes leszek amikor repülnénk. Lehet valami baja emiatt a babának? Mondjam le az utat? Van, aki már volt hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha minden rendben a terhességeddel, repülhetsz, csak az utolsó trimesztertől nem ajánlott, nehogy beinduljon a szülés. Ha valami problémád van, vagy egyébként is, ha aggódsz, kérdezd meg az orvosodat.
2009. nov. 13. 14:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Én viszont úgy tudom, hogy a terhesség elején sem ajánlott a repülés, mert a nyomáskülönbség vetélést is okozhat. Tényleg jobban tennéd, ha a dokit is megkérdeznéd.
2009. nov. 13. 14:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is az orvost kérdezd meg.
2009. nov. 13. 14:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Engem is ezzel riogattak, de én megkérdeztem a dokimat és azt mondta utazhatok, igy utaztam is 8 hetesen és semmi bajunk nem lett. Fent még hányingerem sem volt.
2009. nov. 13. 14:17
 5/12 A kérdező kommentje:
az az igazság, hogy a párom 30. szülinapjára lenne meglepi a repülőút, már aug. óta le van foglalva. És ma derült ki, hogy sikerült teherbe esnem! ennek nagyon örülök, de eddig eszembe sem jutott, hogy a repülés miatt bajom lehet-e, csak most, hogy ténylegesn összejött a baba. és nagyon sok vetéléssel riogató oldalt olvastam a neten, ami megijesztett. :(
2009. nov. 13. 14:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Én még nem tudtam, hogy babát várok, amikor Egyiptomban voltunk. Semmi bajunk nem volt a repülés miatt sem. Szerintem, ha a baba egészséges, jól megtapadt, akkor a repülés sem okozhat benne kárt...
2009. nov. 13. 14:51
 7/12 anonim ***** válasza:
en pont 9 hetes voltam amikor repultem, maga volt a remalom, a nyomaskulonbseg miatt, vagy nem, a hanyingerem felerosodott, gorcseim lettek, iszonyuan rosszul voltam, szerencsere elmult a leszallas utan, de soha tobbet nem repulnek terhesen az biztos, akarmekkora is a baba
2009. nov. 13. 16:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Én 16 hetes leszek, amikor repülünk 1 órácskát. Az volt az első, amikor kiderült, hogy babát várunk, hogy utánakérdeztem orvostól, hogy szavad-e. Mondta, hogy igen.
2009. nov. 13. 16:04
 9/12 anonim ***** válasza:

En 12 es 14 hetesen repultem es nem lett semmi bajunk. A 3. trimeszterben is lehet repulni, csak orvosi igazolassal. (En pont tegnap kertem a dokitol, hogy repulhessek 28 hetesen)

Nem hiszem, hogy a nyomaskulonbseg barmi gondot is okozna, hiszen az utasterben ez azert szabalyozva van.

Kellemes utat! :)

2009. nov. 13. 22:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak igaza van, kiegészíteném annyival, hogy a 3. trimeszterben sem azért nem szabad repülni, mert a repüléstől beindulna a szülés, hanem azért, mert ilyenkor alapból beindulhat, vagy csak "simán" rosszul lesz az anyuka valamitől, (pl. le kéne feküdnie)ami ilyenkor már gyakori, és a repülőn nem tudják ellátni, ezért pedig nem vállalnak felelősséget a légitársaságok. (Szerintem ez érthető is) Szóval maga a repülés nem okoz semmit. (Maximum ha fél az anya a repüléstől, mert a stressz hatására történhetnek dolgok, de akkor meg ne menjen, de hát ezt mindenki tudja magáról, hogy fél a repüléstől vagy nem...)
2009. nov. 14. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!