7hetes vagyok, ha holnap elmegyek a háziorvoshoz kiír 1
hétre ha megkérem?
Figyelt kérdés
Az a baj, hogy most 9napból 7et dolgozom, ami amúgy is sok, de most még babó miatt fáradékonyabb is vagyok. Ráadásul intézni kéne a dolgaimat (EKG, fogászat, vérvétel, és egyszerűen nincs időm mert reggel 9re megyek dolgozni este 8ig. Szeretnék picit pihenni, és a héten elintézni minden vizsgálatot, hiszen még a védőnőhöz is el kéne mennem, és fogalmam sincs mikor jutok el hozzá. Ezt megérti a háziorvos, nem?
2008. júl. 7. 17:44
1/10 A kérdező kommentje:
ja és augusztus 23án lesz az esküvőm, és a meghívókon kívül még semmi nincs elintézve. Se ruha, se vacsorahelyszín, se torta, se semmi. Azzal is haladni kéne...
2008. júl. 7. 17:51
2/10 anonim válasza:
Ha nem, max. kiveszel egy hét szabit...?
2008. júl. 7. 17:53
3/10 A kérdező kommentje:
nem engednek el, mivel 2munkatársam van a héten ill jövő héten szabin.
2008. júl. 7. 17:55
4/10 anonim válasza:
kiír 1 hét táppénzre. engem is mindig kiírt, amikor csak kértem. én tanárnő vagyok, és ugye nekünk nincs szabink a tanévben, így kénytelen voltam havonta 1-2 napot táppénzre menni, ha el akartam intézni a vizsgálatokat. beszéld meg vele.
2008. júl. 7. 18:04
5/10 anonim válasza:
A vizsgálatokra amúgy el kell engednie a munkaadónak munkaidőben! és nem kell emiatt szabit kivenni.
2008. júl. 7. 18:21
6/10 A kérdező kommentje:
hát ők nem engednek. 1nap szabit akartam kivenni, arra sem engedtek el. Már arra is húzzák a szájukat ha kések egy vizsgálat miatt fél órát.
2008. júl. 7. 18:28
7/10 anonim válasza:
akkor dugd az orruk elé a munkatörvénykönyvet, vagy nem akarsz velük összebalhézni? Pedig jogodban áll ilyenkor munkaidőben elmenni. Lehet hogy nem tudják, vagy nem akarják tudni.
2008. júl. 7. 18:30
8/10 A kérdező kommentje:
őket sok minden nem érdekli. A csókosoknak jó legyen a többiek le vannak szarva. Nem akarok balhézni, mert a főnökömmel még beszélni akarok h emelje meg a bruttómat a Gyed miatt. Legfeljebb nem kapok jutalékot. De ez is tipikus, én vagyok terhes és én dolgozok 3*3napot 11órában 1sznappal, amikor nem tudok pihenni, mert rohangálnom kell ide-oda, meg ugye van háztartás is otthon.
2008. júl. 7. 18:33
9/10 anonim válasza:
Én is ugyan úgy dolgozom reggel 9től este 8ig, de szerencsére megértő a főnököm. Onnantól, hogy megvan a kiskönyved gyakorlatilag védve vagy. Sajnos az a helyzet, hogy nem fogod tudni a vizsgálatokat elintézni, mert mindent időhöz kötnek, kivéve a fogászatot.
Nálunk az a bevett gyakorlat, hogy a kismamák a 10. hét előtt nem kapnak kiskönyvet. A vérvétel 12 és 16 hetesen van, az EKG-t még nem tudom, mert 17 hetesen nekem még azt mondták ráér. Szóval nem tudom....
De az esküvői elintéznivaló majd ad bőven teendőt, szóval szeerintem beszéld meg őszintén a háziorvossal és valami kamu náthával szerintem ki fog írni.
Boldog babavárást :)
2008. júl. 7. 21:25
10/10 anonim válasza:
Nőgyógyászod ír egy táppénz-javaslatot és innentől kezdve szülésig is maradhatsz táppénzen! Lehet, hogy a munkaadóidat nem érdekli semmi de attól még vannak jogaid! Ha ideges vagy az a babádnak sem jó!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!