Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Külön folsavat meddig kell...

Külön folsavat meddig kell szedni?

Figyelt kérdés
28 hetes vagyok,még mindig eszem.
2013. okt. 23. 21:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Külön folsavat én nem is szedtem...Kb a 16. hét környékéig szedtem a gravidát, azóta csak magnéziumot, c-vitamint és Omega3-at szedek és alkalomszerűen még a megmaradt gravidából.

34+5 hkm

2013. okt. 23. 21:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem a dokim a 12. hétig javasolta , hogy naponta szedjem, után pedig heti 2-3 szemet, majd kb. 30. héten kaptam vasat és abban volt folsav+vas és azt szedtem naponta. Amikor külön szedtem a folsavat a 3mg volt amit a vassal együtt kapok abban 1mg folsav van (ha jól emlékszem). Baja nem lesz a folsavtól, túladagolni nem lehet szóval nem baj, hogy szeded, de nyugodtan elég lenne csak 3-4 naponta egyet bevenned. Amúgy kell is a babának végig a folsav, az sem jó ha egyáltalán nem szednéd, sőt az én dokim azt mondta, hogy szülés után is mehet a folsav heti 2-3 szemben ha szoptatok, mert 1 éves korig abszolút kell az idegrendszer fejlődéséhez.
2013. okt. 23. 21:07
 3/4 anonim ***** válasza:

4-12 hét között: 3mg Folsav naponta 1

12-30 hét között: heti 3-4 alkalommal 3mg Folsav

30-37 hét között: Neo-Ferro-Folgamma naponta 1

kb. 12-16 hét között: Ferro Flavonoid lekvár , napi egy kanál, de ezt nem orvosi utasításra csak kaptam ajándékba egy üveggel

2.es válaszoló voltam

2013. okt. 23. 21:12
 4/4 anonim ***** válasza:
A 12. hétig szedtem emelt mennyiséget a vitaminok mellé, most a 13.-tól pedig B-komplexre álltam át, ebben is van jó sok.
2013. okt. 24. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!