Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 év felett tényleg kötelező...

30 év felett tényleg kötelező a magzatvíz vétel? Vagy mikor csinálnak ilyet?

Figyelt kérdés
Nővérem 33 éves és ikreket vár, spontán fogantak, és már nem az első terhesség, van egy 4 éves kisfia. Múlthéten magzatvíz vételen volt. Kérdeztem miért kellett ilyenre mennie, mert én úgy tudtam hogy csak ha valami gond van akkor néznek ilyet. Erre azt mondta hogy 30 év felett mindenkinek kötelező magzatvíz vételre menni. Tényleg így van? Vagy mikor csinálnak ilyet?
2013. okt. 22. 08:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek a 8-as válaszolóval, és ki vagyok akadva, amikor olyanokat olvasok, hogy aki az amnio után elvetél, az úgyis elvetélt volna!!!

Mert azért gondoljunk csak bele, hasba szúrnak egy tűvel, átszúrják a méhfalat, magzatburkot, leszívnak a magzatvízből, ez nekem elég durva bolygatásnak hangzik. Nem véletlen, hogy utána feküdni, pihenni kell. És a vizsgálatnak is van x százalékos (még ha kicsi is) tévedési esélye.

Én inkább a genetikai ultrahangot tenném sokkal hangsúlyosabban kötelezővé, mert van olyan ismerősöm, akit kb.2 percig vizsgált a doki a genetikai uh-n, holott ennek egy komolyabb vizsgálatnak kell lennie.

Ikreknél amúgy is kétszer kell szúrni....

Szóval egyetértek, 8-as válaszoló.

2013. okt. 22. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!