Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem merem elkezdeni inni a...

Nem merem elkezdeni inni a málnalevélteát. Valakinek hasonló tapasztalat?

Figyelt kérdés

A babó tervezéskor is kipróbáltam a cickafark és palástfű tea variációt. Abban a hónapban, amikor a cickafarkot ittam az első félidőben (ez kétszer volt, nem egymás utániban) kb. 2 hetet késett a mensim. A többi hónapokban órát lehetett hozzá állítani a 28 naphoz. (persze akkor jött össze a babó, amikor nem ittam semmi ilyesmit) Félek, hogy nehogy a málnalevél tea is bekavarjon valamit, és pont az ellenkező hatást érjem el vele.

Lehet, hogy bután hangzik, de tényleg emiatt nem merem inni. Vagy ártani nem árt? Legfeljebb nem segít?

37 hetes vagyok.

2009. nov. 12. 09:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hát ez az hogy nem lehet tudni mi lenne ha nem innád ahhoz képest hogy iszod :) Remélem érthető voltam :))

Én ittam a 36. héttől kezdve, reménykedve abban hogy gyorsabb lesz a szülés, segíti a tágulást. Erre vajúdtam 15 és fél órát mert nem tágultam. De nem tudhatom mi lett volna ha nem is iszom, talán gyorsabban szülök vagy még tovább vajúdok??

Szerintem semmit nem vesztes vele ha nem iszod, de ha gondolod próbáld ki.

7 és fél hónapos baba anyukája :)

2009. nov. 12. 10:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A gyógynövények általában hatásosak,de a málnalevélről ezt olvastam:

Elsősorban hasmenéses megbetegedések kezelésére használják.Újabban a terhesség utolsó heteiben alkalmazva a szülés megkönnyítésére javasolják, azonban ezt a beltartalmi anyagok nem magyarázzák!

Mellékhatásként gyomorégést okozhat a levelek cserzőanyagtartalma miatt.

2009. nov. 12. 10:11
 3/9 anonim ***** válasza:
47%

Ha ittad volna a cickafarkat akkor amikor már összejött,akkor azért elég valószínű,hogy már nem lenne veletek,mert a cickafark vérbőt okoz és nagy az esély vele a vetélésre.

A málnalevél nem árt,folyamatosan tágít így elvileg már 5 percesekkel rohanhatsz be a kórházba,én 2 hét mőlva kezdhetem,de el is kezdem és hiszek benne rendületlenül,mert akkor tuti hatni fog:D

2009. nov. 12. 10:12
 4/9 anonim ***** válasza:
47%

nem tágulsz a teától, ezt a baromságot honnan veszik??? Bocsi, senkit nem akarok megbántani, csak 1x itt írta valaki, azóta már annyiszor olvastam, de hogy miért nem járnak utána...

Kedves kérdező, ne idd! Nem kötelező :) A szülésznőm azt mondja, lehet 5 percet segít...

Az első válaszoló jól írta, ennyi a hatási, pici méregtelenítő, lazítő, beleket megbojgató... akár negatívan is hathat, mivel lehet rád úgy hat mint a magnézium. Ezért nem is szokták homeos gyógyszerek nélkül szedni, hiszen azok segítik a tágulást!

Egyszóval a félelmed jogos, a tea meg csak akkor hat szerintem ha hiszel benne!

Sok sikert a döntéshez!

2009. nov. 12. 11:55
 5/9 anonim ***** válasza:
bocsi, 2. válaszoló írta a hatását... :)
2009. nov. 12. 11:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első szülésem előtt ajánlotta egy kismama, akinek nagyon bevált. A másodiknál meg a harmadiknál meg már a saját (pozitív) tapasztalataim miatt ittam. Nekem gyönyörűen felpuhult a méhszáj (az orvos is mondta), és mire ténylegesen beindultak a szülések, már 4-5 centire nyitva voltam, így gyors szüléseim voltak. Persze, tudom, ez nem bizonyított, de a megfigyelések alapján nagyon sok kismsmánál hatásos. És bajod biztos nem lesz tőle!!!
2009. nov. 12. 12:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Én is ittam a 36.héttől és nagyon bíztam benne,hogy segít(a 32.héten már 1cm-re nyitva volt a méhszáj és meg is rövidült),így én is féltem egy picit,hogy előbb meg lesz a baba,de azért ittam napi fél litert:D.39+3napra született meg a kisfiam,nagyon nehezen tágultam és 21órát vajúdtam.

Üdv.14hós manó anyuja

2009. nov. 12. 14:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szülésznőm javasolta,hogy igyam,mert segíthet.Nem szentírás,hogy fog is,de ártani nem árt.
2009. nov. 12. 15:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi lányok a válaszokat! Lehet, hogy az a baj, hogy ebben annyira nem nagyon hiszek, a fent leírtak miatt sem, így lehet, hogy nem érdemes belekezdeni. Tényleg nem tudni milyen lenne nélküle, csak azt tudnám, hogy ha iszom, akkor milyen lesz/volt a szülés. Lehet, hogy inkább a természetre bízom, lesz ami lesz. Köszönöm mégegyszer!
2009. nov. 12. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!