Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tudok tenni? Volt valakine...

Mit tudok tenni? Volt valakinek hasonló?

Figyelt kérdés
23 hetes vagyok és már nem tudok hason aludni. Korábban évekig csak így aludtam. Most az oldalt alvás lenne a megoldás, de egyszerűen nem megy. Bármelyik oldalamon fekszek, 20 perc múlva arra ébredek, hogy iszonyat fáj a forgóm a csípőmnél. Olyan mintha kést forgatnának benne. Megpróbálok felülni olyankor, de az üldögélés is fáj. Sőt, sokszor azon az oldalt zsibbad a lábam is. Éjszaka így elég keveset alszok. Háton próbáltam aludni, de akkor meg légszomjam van. Az igazság az, hogy már elég nagy is a hasam. Normális ez a fájdalom, vagy érdemes lenne orvoshoz mennem?
2013. okt. 20. 07:53
 1/9 anonim ***** válasza:

Én is hason alvó vagyok. Sajnos nem tudsz mit csinálni. Meg kell szokni valahogy ezt az oldalfekvést. Vagy próbáld ki a szopipárnát, hátha úgy kényelmesebb. Én is vettem, mert mindenki dicsérte, de sajnos nekem nem jött be. Még kényelmetlenebbnek érzem, mint anélkül.

Nagyon nehezen tudtam megszokni az oldalfekvést, de aztán elviseltem. Most viszont 34 hetesen egyre kényelmetlenebb.Órákat hánykolódom a ágyon. Sehogy sem jó.

2013. okt. 20. 08:14
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem ezt nem terhesen is csinálta (forgófájás, lábzsibbadás) - gerincproblémára utal (elnyomódik egy ideg) az alsó háti szakaszon, ami lentre sugárzik ki.

Elmehetsz az ortopédiára (háziorvosi beutalóval), de nem biztos, hogy röntgen nélkül tudnak rá mit mondani - bár megnézhetik, nincs-e lúdtalpad vagy gerincferdülésed. Nekem sokat segített a manuálterápia (olyan, mint a csontkovács, csak gyengédebben mozgatják vissza, ami elmászott) - azt mondták, azt terhesen is lehet.

Addig meg próbálj meg valahogy óvatosan derekat nyújtani napközben, amennyire megy... (nyújtózás, térdfelhúzás oldalra). Ha sokat ülsz, jó lehet valami gyógypárna, ami instabillá teszi a széket.

Aztán próbálhatsz félig hason aludni, ha nagypárnákat raksz körbe, hogy lyuk legyen a hasadnál ill. ha oldalt fekszel, próbáld ki, hogy a hasad alá és a két térded közé raksz párnát.

2013. okt. 20. 08:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Ugyanez a bajom nekem is és még ugyanazon a héten is vagyunk :-) 23+6

Ha megtalálom a kényelmes pózt akkor jól alszom, nekem a szopi párnával jobb.

Én orvosnál is voltam vele mert már jövés- menés közben is fáj

2013. okt. 20. 08:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát, tinikorom óta gerincferdülésem van, amit kezeltek. Azóta jobb. Volt lumbágóm is, de az elmúlt mikor kaptam pár injekciót meg lefogytam pár kilót.
2013. okt. 20. 08:31
 5/9 anonim ***** válasza:

véletlen elküldtem...

szóval azt mndták szokjak hozzá; semmi bajt nem találak,

változik a test és normális a dolog, csak ugye fáj, kellemetlen...

Még annyi hogy az orvos azt mondta mellőzzem a háton fekvést mert úgy a baba pluszban nyomhat még valami ideget.

Kitartást nekünk! :-)

2013. okt. 20. 08:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem is ugyan az a problemam elso babanal borzalmas vol az alvas szinte fel oranken valtoztatnom kellet a pozt :( akkor nem probaltam a szopiparnat ,most 13hetes vagyok es elore felek most veszek szopiparnat is hatha segit :( en is hason alvo vagyok :/
2013. okt. 20. 09:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tul kemeny a matracod? Az csinal forgo-fajast oldalfekvesben.
2013. okt. 20. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:

A gerincet ilyen esetben ultrahanggal is tudják vizsgálni.

Nekem egy veleszületett gerincproblémát néztek meg, hogy gondot fog-e okozni a terhességnél, röntgen hiányában ultrahanggal.

2013. okt. 20. 10:29
 9/9 anonim ***** válasza:

én is mindig hason aludtam 4 napja nem megy, 4 napja 3 óránál többet nem alszok az éjszaka... majdcsak jobb lesz

:( 21. hétnél tartok

2013. okt. 20. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!