Szerintetek butaság, vagy őrült vagyok? Van valakinek hasonló korkülönbséggel gyerekei?
vannak és nem vagy őrült :))
Nekem 3.5 , 2 és 7 hetes babáim vannak :DD a számok alapján gondolhatod mennyire voltam/vagyok kialudt, de terveztük mindegyik gyereket és most, a 3. babázást élvezem a leges legjobban!!!!!(mert annyira profin megy már minden :) )
Én is a kisfiam 1szülinapja utáni napon teszteltem pozitívat, 20hónap van köztük.
MOndjunk nálunk van még egy 3. is, a nagy és a középső között 27hó van, a középső és kicsi között 20.
Nálunk talán a nagy egy kicsit rosszabb alvó volt- mert csak 3hónaposan aludta át az éjszakát, a két kisebb meg alig egy hónaposan már aludtak egész éjszaka kb este 8tól reggel 6-7ig. Szóval nálunk nem voltak éjszakázások és kialvatlanság.
Nálunk egyébként a legkisebb 20hónapos most :), de még nincsenek teljesen összeérve a középsővel. MÉg nem annyira tudnak együtt játszani, mint a középső és a nagy. Ők már szuperül együtt legóznak, meg építenek autóznak, kirakóznak, memóriajátékoznak, társasoznak, stb. Sokmindenbe bevonják a kicsit is, meg a kicsi nem is hagyja magát lerázni, és pl remekül elszöszöl mellettük, ha a nagyok legóznak.
Úgy fogalmaznék, hogy a nagyobbak már tudnak együtt játszani, a kicsi meg játszik mellettük. De ez még életkori sajátosság is.
ÉN a helyedben akkor tartanám meg a babát, ha tuti száz százalék lennék benne, hogy az az állapot ami a nagyobb gyerekkel van, az semmilyen módon nem fogja majd hátráltatni a terhességedet és szülést, a kistesót. Nem vagyok egyátalán abortusz melletti, sőt határozottan ellene vagyok- de vannak helyzetek, amikor talán mégis ez a legjobb megoldás. Persze nem mondom hogy nálatok ez most olyan helyzet- mert ezt egyedül te, azaz Ti a férjeddel tudjátok eldönteni, hogy mit bírtok. Ha meg tudtok bírkozni ezzel a feladattal- akkor egy percig sem godnolkodnék rajta, hogy elvetessem. Ha van segítséged, nagymamák, akárki, akkor használd ki!!
Szia! Először is gratulálni szeretnék a pocaklakódhoz! Én ugy gondolom ennél nagyobb ajándékot nem adhatnál a kisfiadnak. mint egy testvér és ráadásul ilyen kis korkülönbséggel. Mikor kicsi voltam nagyon szerettem volna testvért és lettek is iker hugaim, de köztünk 5 év volt ami sajnos mindig különbség maradt ezt tapasztalatból mondom. Szeretem, imádom Őket, de kettőjük között mindigis erősebb volt a kapcsolat hisz Ők mindig mindent tudtak együtt csinálni. Most hogy már felnőtt vagyok és van egy kislányom arra törekedtünk férjemmel, aki szerencsére partner volt benne, hogy minél hamarabb legyen testvére. Szóval a kislányom 21hónapos lesz mikorra ki vagyok írva a kisöcsivel, akit most november közepére várunk.
Az alvás problémáról mivel elég pontosat nem írtál így abban nem tudok tanácsot adni, csak annyit tudok mondani, hogy az én kislányom mielőtt egy éves nem lett még olyan is előfordult hogy 4-5-ször kelt fel éjjel amit utána kinőtt szerintem most már kb fél éve sose kelt fel és végig alszik 11-12 órát. Szerintem minden kicsi más és más csak nyugodtan és türelemmel kell hozzájuk állni eljön minden szépen a maga idejében.
Kellemes babavárást kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!