S. O. S Mennyi esélye van egy 30 és fél hetes babának a túlélésre ha megszületik?
Figyelt kérdés
2013. okt. 16. 10:50
1/14 anonim válasza:
A túlélésre? Rengeteg, szinte 100%
Ami szinte biztos, hogy fejlesztésre szorul majd, meg eleinte inkubátorra stb.
Barátnőm kislánya a 28. héten született, már elmúlt 4 éves, makk egészséges.
A Te babád lenne? Terhes vagy? VAgy ismerősé?
2/14 anonim válasza:
Én 31. hétre születtem. Jelentem, egészséges vagyok.
Van még az ismeretségi körben 31. hétre született baba, vele sincs semmi gond. Talán 4-6 hetet volt kórházban, de nem kellett kezelni, csak figyelték. Szerintem 1 héttel korábban sem nagyon lehet kisebb az esély.
Valahol volt erről egy hivatalos táblázat, de most sajnos nem találom.
3/14 anonim válasza:
Már elég sok, de pár hétig kórházban kell maradnia felügyelet mellett.
4/14 A kérdező kommentje:
A tesómék babájáról van szó.Tegnap került be a kórházba a sógornőm magas vérnyomással,azt sikerült lehúzniuk,viszont a vérlelete meg úgy jött vissza,hogy magas a májfunkciója..fél óra múlva jön a következő vérlelet és ha azon is magas lesz,akkor viszik császározni,mert a szervezete mérgezi a kisfiát. :(
2013. okt. 16. 10:57
6/14 anonim válasza:
Lehet, hogy off, mert nem vagyok orvos, de nekem terhességi cholestasisom volt, a normálisnál többszörös májfunkciós értékekkel (testszerte nagyon viszkettem tőle), de megvárták a császárral a 38. hetet. Addig persze minden nap volt NST, 2naponta ultrahang, vérvétel. Az Ursofalk nevű gyógyszert is lehet szedni ilyen esetben (segíti az epesavak kiürülését).
7/14 A kérdező kommentje:
Hát 2 orvos is tanácskozott,hogy mi legyen,és azt mondták neki,hogy ha ez a vérlelete is kimutatja a magas májfunkciót akkor átviszik másik kórházba és ott megcsászározzák,mert ahol most van,ott nincs koraszülött osztály.Nem is tudom mit élhet át szegény,ez már a második terhessége,az elsőnél 20 hetesen elvették tőle a babáját,az kislány lett volna.Most meg megint jönnek a gondok,szegény már sír a szülőszobán,mert nem akarja,hogy ez a babája is meghaljon.A család sem szeretné!!! :( Én is csodálkozom,hogy nem kap rá gyógyszert meg semmit,hanem egyből ezt mondták az orvosok,hogy császár. :(
2013. okt. 16. 11:16
8/14 anonim válasza:
Nézd! Az orvosok az anya és a bab aéletét nézik, ebben a sorrendben. Ha császárról és és nem gyógyszerrel beszélnek, akkor nyilván az a legjobb megoldás. A 20 hetes baba még nagyon pici, viszont a 30 hetes már sokkal nagyobb. Rengeteget számít az a 10 hét! Nagyon nagy esélye van a babának. Unokatesóm kislánya 29. hétre, két jó imserősm gyereke pedig a 27. héten született. A gyerkek 4,5 3,5 és 1,5 évesek. A két nagyobb szemüveges lett. Aranyosak jól áll nekik. A 4,5 éves kislány szinte biztos, hogy a koraszülés miatt szemüveges, ő született a 29. hétre. Ennyi problémája lett. Tény, hogy születése után inkubátorban volt és 6 hetet volt kórházban nem epdig 3 napot. Viszont most már egészséges és nagyon eleven nagylány. Telejsen beérte a kortársait!
9/14 anonim válasza:
Minden rendben lesz,ne aggódj. Elég erős már ahhoz a pici hogy életben maradjon. Viszont ha kell,akkor minél hamarabb császározzák,mert abból is baj lehet ha húzzák és nem veszik ki időben. Nagyon sok erőt,egészséget nektek,és írj kérlek hogy mi lett veletek :)
10/14 anonim válasza:
Kérlek írd meg mi lett,nagyon drukkolok nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!