Kicus kérdése:
3 hete késik terheségre utalók jelentkeznek de viszont a
teszt nem mutat semmit és a doki sem látott semmit. A
leírtak alapján terhes vagyok vagy más bajom lehet?
Ha 3 hete késik, akkor olyan 7 hetes terhes lennél kb. Hát adja vissza a diplomáját az az orvos, aki ezt nem veszi észre...
Szerintem nem vagy terhes.
És ilyen korán nem nő a has terhesség esetében.
2013. okt. 14. 18:10
2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon vékony lányka vagyok és ha jól lakok rajtam az is látszik szóval ne ugy gondold h nagyon meg nőt és egyébként 1hete voltam dokinál mikor ezt mondta
Ha negatív a teszt, akkor biztos, hogy nem vagy terhes ugyanis ezek szerint nincs HCG a szervezetedben, ami pedig elengedhetetlen a terhességhez. Ráadásul az ultrahangon sem látott semmit az orvos. A helyedben keresnék másik orvost, mert én hormonproblémára tippelek, amit ki kellene vizsgáltatnod. Annyi bizonyos a fentiek alapján, hogy vastag a méhnyálkahártya, de ez még nem jelent automatikusan terhességet. Minden jót Neked!
2013. okt. 14. 20:16
4/10 A kérdező kommentje:
Igen de fura h sosem késik és most igen és azért zavar mert tesómnak is ugyan így volt hogy teszt nagatív doki nem látott semmit vissza hívta egy hónapmulva és kiderült h méhenkívüli terhes és aztán rá egy hétre be került méhbe vagy mibe és lett egy fia aki mot már 11 éves és ezért kételkedem ebben az egész . a másik peddig nekem sosem volt olyan h mikor meg jön vagy előtte fájna is valamim sosem volt ilyen problémám és most fájdogál de viszont épp hogy fáj meg az h vannak dolgok amiket szeretem most meg nem ez is fura . de hát majd kiderül hisz hamarosan mennem kell vissza a doktorhoz
"kiderült h méhenkívüli terhes és aztán rá egy hétre be került méhbe" Ha valakinek méhen kívüli terhessége van, az azt jelenti, hogy a megtermékenyült petesejt nem a méhnyálkahártyába ágyazódott be, hanem máshová, pl. a petevezetőbe. Az onnan nem megy már sehova önszántából!
Mivel nincs a szervezetedben hormon, és a doki se látott semmit 2 eset l. nem vagy terhes (ez a legvalószínűbb) 2. annyira kicsi a terhesség, hogy még teszttel sem mutatható ki - ebben az esetben semmilyen tünet nincs, tekintve hogy a terhestüneteket a hcg hormon váltja ki. Ha ahhoz kevés a hormon, hogy a teszt érzékelje, akkor mérget vehetsz rá, hogy ahhoz is kevés, hogy tüneteket okozzon. Látatlanban hormonzavarra tippelek.
2013. okt. 15. 23:16
6/10 A kérdező kommentje:
képzeld nem hazudtam nála tényleg így volt mondta a doki h 100ból egy ha be evickál ahogy tesom fogalmazott el hiheted h csak úgy nem találok ki ilyet ...
Elhiszem, hogy nem találsz ki ilyet, de akkor a testvéred félreértett valamit. Ha a megtermékenyített petesejt beágyazódik, akkor onnan már nem mászkál el. Csak a lovaknál, mert náluk a méh felszínén úszik, de embereknél nem :)
2013. okt. 17. 15:11
8/10 A kérdező kommentje:
tod mit hagyuk biztos dokinak érzed magad meg minden :) köszi a választ
Nem érzem magam dokinak, de ez alap biológia. Az ember lánya esetében akkortól beszélünk terhességről, amikor a megtermékenyült petesejt beágyazódott. A terhességi hormon is onnantól termelődik. És ha beágyazódott valahová, akkor onnan önszántából nem jön le - ezért életveszélyes gyakorlatilag minden méhen kívüli terhesség.
[link]
2013. okt. 18. 21:29
10/10 Babusmamus válasza:
Nekem is akad ilyen problémám. Jó ideje nem volt probléma a mensimmel. És most nem jött meg. Már egy hónapja késik. Én nem hiszek a teszteknek hisz nem egy ismerősöm volt akinek 3-4 hónapos koráig nem mutatta ki a terhességet. ő bizott a tesztekben és nem kívánt dolog jött neki. Persze aki szeretne gyereket annál más. De most félek elmenni orvoshoz. És félek hogy mi van ha igen, meg vannak a tüneteim de nem tudom. volt egy halvány és egy negatív tesztem. Utána olvastam ha halvány akkor az pozitív de a másik miért negatív akkor?! Persze a hcg szint alapján mér de akkor most mi van?!
2014. júl. 3. 16:32
Kapcsolódó kérdések: