Van olyan kismama, aki az utolsó hónapban oltatta magát h1n1 ellen?
Tudom, hogy lerágott csont ez a h1n1 téma, de most kifejezetten ez a része érdekel! Én most 37 hetes vagyok, a család megkapta már az oltást (fiam 3 éves és asztmás, kruppos, folytonos felső légúti betegségei vannak, úgyhogy neki kifejezetten javasolta a háziorvosa, pedig nagyon oltáellenes homeopata orvos és a férjemet is beoltották a munkahelyén), már csak én maradtam. A dokim szerint érdemes lenne, de mivel bármelyik pillanatban szülhetek a baba nem kap már ellenanyagot, mert a védettség kialakulásához 2 hét kell, addigra meg lehet megszülök. Most rettenetesen tanácstalan vagyok. :( Mostmár úgy vagyok vele, hogy ha még legalább 5-6 hét lenne hátra beadatnám, de így nem tudom. Vagy várjam meg a szülést és utána?
És kérlek titeket, hogy ne azt írjátok, hogy semmiképp nem, mert...., hanem azoknak a tanácsát várom, akik hasonló helyzetben vannak! Köszönöm!
tényleg lerágott csont... :D
37 hetes vagyok, nem tanácsolják már az oltást, viszont szülés után igen, így a tejcivel megkapja babám is a védettséget :) De tudod, ezt neked kell eldönteni, míg 2 orvos sincs azonos véleménnyel...
Köszönöm a válaszokat és örülök, hogy nem támadtatok! :)
Egyébként én is úgy hallottam, hogy ezt a védettséget nem lehet az anyatejjel átadni. Meg ugye az sem 100%, hogy valaki tud szoptatni. Az elsőt sajna nem tudtam, mert nem volt tejem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!