24hetben vagyok es reggelire megettem egy tukortojast aminek a sargaja folyos volt, most artottam ezzel a babamnak?
HA a nyers tojás szamonella fertőzött volt, 1-2 nap múltán lázzal, hasmenéssel, hányással jár, és ez LEHET veszélyes mértékű (pl. kezeletlenül kiszáradás), ami vetéléshez vezetHET. De titokban nem fog ártani babának (és fejlődési rendellenésséget sem okoz).
"Hogyan előzhető meg a szalmonella fertőzés?
- a tojásokkal különösen vigyázni kell, jól meg kell főzni,
- használat előtt mosd meg a tojásokat mosószerrel
- lehetőleg tartsd külön a tojásokat más élelmiszerektől
- húsokat alaposan meg kell főzni
- fogyasztás után a húsokat azonnal a hűtőbe tenni lehetőleg légmentesen lezárva
- csak pasztőrizált tejet és tejtermékeket fogyassz
- tehát a teljes forralás a feladat, hiszen az minden alkalommal elpusztítja a baktériumokat
- étkezés előtt is mindig moss kezet, és az eszközöket is alaposan tisztítsuk meg"
Hát én a toxoplazma miatt nagyon tartottam a nyers tojástól, nyers hústól, úgyhogy még majonézt sem ettem. Ha már átestél toxoplazma fertőzésen akkor ne aggódj
A szalmonella nem olyan veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!