Baj lehet-e abból, hogy pár napja reggelire megettem négy
pácolt heringet?
1/10 anonim válasza:
Nee aggóddj..:)
Én 8 hetesen voltam ugyan ígyy.:S
De semmi gond!
2011. febr. 11. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
A nyers hal annyira nem vészes ha megfelelően volt tárolva.
A vadhúsok azok amiket kerülni kell ilyenkor.
2011. febr. 11. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 A kérdező kommentje:
Jaj de jólesnek ezek a válaszok... írjatok még:)
azért innentől jóval óvatosabb leszek, ez a pár nap para kikészített...
12 hetesen ettem pácolt halat étteremben (utólag kaptam észbe), estére begörcsöltem, barnáztam, de a baba megmaradt, és már 33 hetes vagyok!
2011. febr. 11. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
Előző vagyok, bocsi, nem is 12 hetes voltam, hanem éppen vártam a héten h na megjön vagy nem jön meg...
2011. febr. 11. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
Sok tükörtojást ettem a terhesség során (folyósan) és semmi bajunk. Mondjuk megbízható helyről vettem a tojást.
Nem hiszem hogy baj lesz, de azért figyelj majd. :)
2011. febr. 11. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
Én eszem a pacolt heringet ket vagy harom havonta,de en ilyenrol meg nem is hallottam hogy nem lehet megenni,ja es a masoddik babamat hordom a szivem alatt.Nekem nem lett bajom tole,es az azota 7 eves fiamnak sem. 36 hkm
2011. febr. 11. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
Nyugi, semmi bajod nem lesz.
Én is az elején még nem figyeltem ilyenekre, és penészes sajtot ettem, ami még gázosabb, és semmi baj nem lett belőle. Inkább a nyers húsokra mint pl. disznó, marha és társai kell odafigyelni a lisztéria miatt.
Ne izgulj ennyire, mindent azért nem kell megtagadni magadtól! :)
34+4 hkm
2011. febr. 11. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
Pácolt hal eleve nem számít nyersnek. Nézz utána a neten! :) A pácolás egy érlelési mód, te is érezheted, milyen lágy a hal húsa. Én még a füstöltkolbászt sem vetem meg. :)
2011. febr. 12. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 Blue Child válasza:
Ti most vicceltek? A ruszlit nyersen kell enni! Egész életemben az egész családommal - gyerekkoromban végig - ettük a ruszlit, soha nem lett senkinek olyan baja, amit a ruszli számlájára lehetett volna írni. Észak-és Nyugat Európában -főleg norvégok d dánok - és japánok nyersen eszik, nem is pácolják. Bár bevallom, ami nyavalygást hallottam róla a magyar részről, pár éve már nem merem megenni magam sem. Egyél helyette lazacot! Amúgy is sokkal egészségesebb!
2022. jún. 13. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: