Holnap megyek cukorterheléses vérvizsgálatra. Úgy tudom reggelire zsemle+tej vérvétel előtt 1 órával (Kecskeméten csak egyszer szúrnak, ha nem jó az eredmény akkor küldenek tovább). Jól tudom? Meddig jó az érték?
Szia!
Hát nálunk ez nagyon nem így megy. Már előtte való nap este 6-tól nem lehet semmit enni. Reggel 7.-kor soron kívül vérvétel, aztán meg kell inni egy tömény cukor oldatot (nagyon rossz) és kiülni 2 órára a váróba. 2 óra elteltével ismét soron kívül vérvétel. Azt nem tudom, hogy meddig jó az eredmény, de az orvosod vagy a védőnőd meg fogja mondani.
Minden jót!
Nos, a lényeg hogy összesen 3x csinálnak cukorterheléses vizsgálatot a terhesség alatt. Az elsőt az első harmadban általában zsömle+tej reggelire, evés után 2 órával vérvétel, a másodikat a 28 hét környékén akkor éhgyomorra kell menni és a vérvétel után glükózszirupot kell inni és 2 óra múlva vesznek vért, majd a 34 héten újra meg kell reggelizni a tejet meg a zsömlét és után 2 órával vérvétel.
A glükózszirupos nagyon vad és egészen újfajta terhelés,csak néhány éve végzik, sok kismamánál magas az érték a hirtelen bevitt glükózra ( akinek kicsit lassabb az anyagcseréje ), javaslom hogy a glükózszirup megivása után fogyssz bőven ásványvizet. ( kajálni nem szabad de inni vizet igen )
A terhelést 7.5 mmol/l -ig tekintik normálisnak, de nagy a szórás mert egyes helyeken még a 8 mmol/l is belefér, de van ahol már a 7 mmol/l is magas. Igazából nem értenek mindenütt egységesen egyet.
Az enyém 8.2 mmol/l lett a terhelés után 2 órával, 4 órával később pedig 3.2mmol/l-re esett le. Ha nem lennék szakmabeli az utcán estem volna össze a hirtelen vércukorszint leeséstől amit persze már nem néznek meg hogy a terhelés után mikor normalizálódik a vércukor.
Én is kecskeméti vagyok! ne aggódj! Jól tudod! úgy kell, ahogy írtad. Bár nekem azt mondtáűk, h olyat reggelizzek amilyet szoktam. (nem feltétlenül zsömi+tej) hisz az a lényeg, h reális eredményt kapjanak. Én pl. sosem szoktam tejet inni...Szendvics a reggelim, vagy pirítós teával.
nem kell cukros lötyit inni, csak ha azt az orvos kifejezetten kéri!!!!
Minden jót! És higyj nekem! Ez itt Kecsón így megy!
Békéscsabán is ez a módszer van! De jó azt hittem csak nálunk csinálják így, de ezek szerint Kecskeméten is! Szerintem sokkal barátibb mint a cukros vizes mizéria!
Üdv: 27 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!