Mitől lehet elvetélni? Mik az okai?
Keress rá neten!
Amúgy általában azt írják, hogy attól, ha valami kromoszómális betegsége van a babának, vagy ha valami fertőzés bejut hozzá.
Meg általában a napi extrém sok koffeintől, meg vannak még cikkek, de általában a betegség az oka.
nekem 8 hetesen halt el a babám.A dokibácsi azt mondta valószínűleg nagyon beteg lett vlna mert az okát még a szövettan sem igazán egyértelmüen derítette ki.De a dokibácsi szerint a tapadás és sejtosztódásnál lehetett valami.Most 33 hetes vagyok a kisfiammal.De az az élmény még mindig bennem él és soha nem is fogom elfelejteni.Ugyhogy ne akarj elvetélni és ne is érdekeljen miért van.
Üdv jó babavárást.és sok sikert
Szíja!Én talátam egy igen érdekes cikket.Én is elvesztettem az első babámat 9 hetes terhessen:((2 évig gyötrödtem mirre vállaltam még 1 terhességet,de már tudom rosszul döntöttem azonal kellet volna belle vágnom!!Most vagyok a kisfiammal 24 hetes terhes
Miért történik annyi tragédia?
Ma Magyarországon minden 10. terhesség vetéléssel végződik. Ez a szám évről évre nő, a becsült adatok szerint az utóbbi évtizedekben 20 százalékkal. Ez a jelenség az orvosok szerint leginkább azzal magyarázható, hogy a nők egyre idősebb korban vállalnak gyermeket. A hölgyek 1990-ben még átlagosan 21, most már 26 évesen szülik első babájukat. A másik ok az, hogy egyre több a művi abortusz, ami növeli a spontán vetélés kockázatát. (Évente 53-55 ezer terhességmegszakítás történik hazánkban.) Az arányokat tovább rontja, hogy egyre kevesebb gyermek születik az országban. A vetélést a legtöbb esetben nem lehet kivédeni, így megelőzni sem könnyű. A védőnők tanácsai szerint a kockázatokat úgy lehet csökkenteni, ha a kismama már néhány hónappal a tervezett gyermekvállalás előtt felkészül a terhességre. Sokszor ugyanis az a probléma, hogy akkor esnek teherbe, amikor a legtöbbet dolgoznak. Ajánlatos magzatvédő vitaminokat szedni, vitamindúsan táplálkozni, és stresszmentesen élni. Kerülni kell a megerőltető munkát és a vegyszereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!