Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől lehet elvetélni? Mik az...

Mitől lehet elvetélni? Mik az okai?

Figyelt kérdés
2008. júl. 5. 21:25
 1/6 A kérdező kommentje:
nem mintha ekszeretnek..de vanak akik elvetelnek meg az elejen...
2008. júl. 6. 03:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Keress rá neten!

Amúgy általában azt írják, hogy attól, ha valami kromoszómális betegsége van a babának, vagy ha valami fertőzés bejut hozzá.

Meg általában a napi extrém sok koffeintől, meg vannak még cikkek, de általában a betegség az oka.

2008. júl. 6. 07:43
 3/6 anonim ***** válasza:

nekem 8 hetesen halt el a babám.A dokibácsi azt mondta valószínűleg nagyon beteg lett vlna mert az okát még a szövettan sem igazán egyértelmüen derítette ki.De a dokibácsi szerint a tapadás és sejtosztódásnál lehetett valami.Most 33 hetes vagyok a kisfiammal.De az az élmény még mindig bennem él és soha nem is fogom elfelejteni.Ugyhogy ne akarj elvetélni és ne is érdekeljen miért van.

Üdv jó babavárást.és sok sikert

2008. júl. 6. 08:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szíja!Én talátam egy igen érdekes cikket.Én is elvesztettem az első babámat 9 hetes terhessen:((2 évig gyötrödtem mirre vállaltam még 1 terhességet,de már tudom rosszul döntöttem azonal kellet volna belle vágnom!!Most vagyok a kisfiammal 24 hetes terhes

Miért történik annyi tragédia?

Ma Magyarországon minden 10. terhesség vetéléssel végződik. Ez a szám évről évre nő, a becsült adatok szerint az utóbbi évtizedekben 20 százalékkal. Ez a jelenség az orvosok szerint leginkább azzal magyarázható, hogy a nők egyre idősebb korban vállalnak gyermeket. A hölgyek 1990-ben még átlagosan 21, most már 26 évesen szülik első babájukat. A másik ok az, hogy egyre több a művi abortusz, ami növeli a spontán vetélés kockázatát. (Évente 53-55 ezer terhességmegszakítás történik hazánkban.) Az arányokat tovább rontja, hogy egyre kevesebb gyermek születik az országban. A vetélést a legtöbb esetben nem lehet kivédeni, így megelőzni sem könnyű. A védőnők tanácsai szerint a kockázatokat úgy lehet csökkenteni, ha a kismama már néhány hónappal a tervezett gyermekvállalás előtt felkészül a terhességre. Sokszor ugyanis az a probléma, hogy akkor esnek teherbe, amikor a legtöbbet dolgoznak. Ajánlatos magzatvédő vitaminokat szedni, vitamindúsan táplálkozni, és stresszmentesen élni. Kerülni kell a megerőltető munkát és a vegyszereket.

2008. júl. 6. 08:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
25 évesen, 10 éve szültem az első babámat, teljesen problémamentesen. Majd elváltam, újra férjhez mentem és terveztük a babát. Egymás után kétszer is elvetéltem, 9 és 7 hetesen. Az elejétől kezdve mindkettőnél rettenetesen görcsöltem.Nehéz volt feldolgozni, főleg lelkileg, és főleg, mert nem kaptam válaszokat. Volt orvos aki avval "vigasztalt",hogy úgyis van már egy gyerekem.Egy másik pedig avval,hogy majd akkor boruljak ki, ha egymás után 5-6-szor vetélek el...Végül válaszottam másik orvost, aki végre csinált is vmit. Ahogy a többiek írták, vagy genetikai oka lehet,vagy vmi fejlődési rendellenesség. Nekem egyik szövettan sem derített ki semmit..Immunológiai oka is lehet, nálam azt is vizsgálták. Lényeg, hogy nem szabad ezen tipródni, rá sem kell gondolni és túl kell tenni magad rajta.Persze, egyre nehezebb, minél idősebb a magzat.Amúgy én most 35 éves vagyok és 29 hetes terhes. Nem is gondolok rá, hogy ennek a babának baja lehet és nagyon várjuk már!
2008. júl. 6. 09:49
 6/6 anonim ***** válasza:
A neten megtalálog az átfogó okokat, hogy mitől lehet elvetélni!
2008. júl. 6. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!