Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megijedtem, mit tegyek?

Megijedtem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

5 hetes vagyok és 2 hét múlva tud fogadni az orvos. De hallottam most itt hogy sokaknak 6-8 hetben elkezd leválni és progeszteron pótlás kell. De ha csak 2 hét múlva megyek akkor hogy kapok ilyet? Vagy ha nem ad akkor is könyörögjem ki? Keresek másik orvost?

A tüneteim egyébként a mellfájás, és amik nem tetszenek hogy érzem a hasam alját, nem fáj olyan furcsa néha mintha nyilallna vagy nem is tudom elmagyarázni+ fáj a derekam lent egy egy hosszú nap után, ami szerintem nem normális. Az orvos azt mondta a telefonba hogy de....igaza van? semmi rosszullét stb

2013. okt. 4. 10:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Alapból azért nem kell progi pótlás. Ha nincs semmi pecsélgetés, barnázgatás, akkor bővel ráérsz valóban két hét múlva menni, ne aggódj.

A tüneteid meg teljesen normálisak, enyhe görcs, szúrkálás még fog is tartani. Szedhetsz rá többször magnéziumot.

Ha meg bármi gondod lenne (nagyon erős görcs, barnázés, vérzés), akkor pedig nyilván nem a dokidhoz mész, hanem azonnal az ügyeletre.

Szóval ne aggódj, minden ok.

2013. okt. 4. 10:42
 2/11 anonim ***** válasza:
nyugi!! ez teljesen normális érzés.és még az is ha:mindjárt megjön érzésed van.és az enyhe görcsöktől se ijedj meg.
2013. okt. 4. 10:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Hiába mennél most orvoshoz progeszteronért, indok nélkül nem fog íni. Indok pedig lehet korábbi vetélés, progeszteronhiány (ezt vérvételből állapítják meg, de azoknál szokott lenni többnyire, akiknek a mensi előtt napokig barnás vérzése van, vagy középsidős vérzése.) Nekem pl első gyereknél semmi gond nem volt, most a másodikat várom és teherbeesés előtti időszakban kb egy éve már peteérés körüli időben több napos barnás vérzésem volt, erre azt írta a doki, hogy sárgatest elégtelenség, vagyis progeszteron hiány okozza. (de ez nem lett vérvétellel alátámasztva) Emiatt kaptam 2*1 Utrogestant. Szóval ha nincs ilyen kóros előzményed, akkor úgysem írna. Viszont ha tapasztalsz bármilyen kis vérzést azonnal menj dokihoz, ha kell ügyeletre kórházba és akkor adnak progeszteron pótló gyógyszert.
2013. okt. 4. 10:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem kell menned orvoshoz, csak hat hetesen. Hormont nem fogsz kapni csak úgy, hiába könyörögsz :-) Én szedtem progeszteront, de csak miután bevéreztem és felírta a doki. A tüneteid tényleg normálisak :-) Drukkolok!
2013. okt. 4. 10:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Jobban mondva hét hetesen is ráérsz menni:-)
2013. okt. 4. 10:51
 6/11 anonim ***** válasza:

Nyugi! Ne idegeskedj feleslegesen! Amit érzel, az természetes és a terhesség miatt van :)

Nem kell mindenkinek progi pótlás!!! Két gyermekem van, sosem kaptam progi pótlást.

Annak adnak, aki barnázgat, vérezget és lombikosoknak!

Semmi gond nincs, nyugodj meg és várd ki az UH idejét :)

2013. okt. 4. 11:36
 7/11 anonim ***** válasza:

Mért kéne progi pótlás?Barnázol/vérzel? Ha nem akkor nem kell. Ne idegeskedj ezen. A hasfájás tipikus tünet.Ezen se parázz. Nekem segitett a terhesvitamin a hasfájáson gondolim a benne lévő magnézium miatt. És hogy még jobban megnyugtassalak, a menzesz elmaradáson és a mell nagyobbodáson kivül semmi tünetem nem volt. A 10 héten egy kis émelygés és ennyi. ha nem gömbölyödne a pocim most mar még mindig nem hinném el hogy a baba az ultrahangon tényleg az én pocakomban növekszik. Ne spilázd tul. Boldog babavárást. ja és gratula.

16+2hkm

2013. okt. 4. 14:09
 8/11 A kérdező kommentje:
Na jó mostmár beugrott a méhen kívüli terhesség is...basszus hogy lehet ezt így kibírni?
2013. okt. 7. 12:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Ugyan már!:) nyugi, bírd ki még egy kicsit, semmi ok aggódnod, nagyon ritka a méhen kívüli.
2013. okt. 7. 13:49
 10/11 anonim ***** válasza:

annak már lennének durvább jelei.

ne csináld ezt magaddal,mert a terhesség végéig meg fogsz bolondulni..!

2013. okt. 7. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!