Down-teszt,1:170-hez az eredmény, azt mondják, ez pozitív, nagyon nagy a baj? Tuti Down-kóros a pici?
Köszönöm a válaszokat.
18 hetes 2 napos vagyok.
Bátorfi doktorhoz megyünk a géndiagnosztikába.
Azon agyalok, hogy a magzatvíz vétel nagy kockázat, mert ha valami gond történik, és a baba egészséges amúgy.... és oké, ez most Down-ra szűr, de mi van a többi genetikai betegséggel, vagy azokkal, akiknek a Down eredménye jó, de mondjuk szülés közben oxigénhiány miatt mégis gond lesz a babával...
2 év után lombikkal sikerült ez a baba, már érzem, hogy mozog, szeretem.
Integrált tesztet csináltattunk egyébként.
Kedves kerdezo, a magzatviz vetesles vizsgalatot en sem vallalom, es nem is nagyon jo, mert barmennyire steril a tu, barmilyen fertozesnek ki vagy teve es nem eri meg. Foleg ha ugyis megtartod a babat! Nekem is azt mondta a doki h tobb folyadekot lat a fejenel mint kellene es en is megcsinaltam a ver vizsgalatot. 1:971-hez jott ki.
De mivel nem 100% os a teszt eredmeny, en bizom abban h egezseges lesz.
En is erzem h mozog, most vagyok 18 het 6 napos, de nem adnam senkinek a kisbabamat, nem hogy megoljem.
Nyugodj meg, es bizz hogy minden rendben lesz:)
Kisfiú.
3 embriót kaptunk vissza, mert ugyan 4 indult fejlődésnek, de azt mondták, hogy a negyedik olyan, hogy nem adják vissza.
És ebből a babánk tapadt meg.
A védőnőm azt mondta, nyugodjak meg, ő is pont most kismama, és azt mondja, nagyon sokan meg sem csináltatják ezeket a vizsgálatokat.
Tegnap sokat bőgtem, éjszaka nehezen aludtam, de most úgy gondolom, hogy ha a pénteki uh-n rendben látnak mindent, utána megyek a saját orvosomhoz, ő is megnézi, és ha nem látnak semmi rosszat, akkor szerintem nem kockáztatok.
Az afp-m azt hiszem,normális, az jó jel?
33,4
és 1,89 ha jól értettem, holnap érkezik postán.
Ezek az eredményeim:
Integrált teszt eredménye:
PAPP-A: 1263miu/mL 0,73 MoM
AFP: 33,78 iu/mL 1,36 Mom
uE3 (ösztriol):1,55 nmol/L 0,56Mom
Total Hcg:46440 iu/L 1,98MoM
Inhibin-A: 426,7 Pg/mL 2,66 Mom
Down kockázat (terminuskor): 1:170 pozitív
Edwards kockázat: 1:50 000
Az ösztriolhoz és az inhibinhez nem találtam értéket, hogy mi a jó, vagyis az ösztriolhoz talán mégis, de ha az a jó érték, akkor az is jó.
Gondolom, a kor (33 év), a lombik és a túlsúly is közrejátszik, hogy ilyen lett az értékem.
Nyaki redő: 1,6
Orrcsont látszik.
Kedves Kerdezo!
Mi volt az uh-n?
Sziasztok.
Bátorfi doktor egy tündér, nagyon megnyugtató és kedves a végtelenségig.
Azt mondta, uh alapján mindent rendben lát(hála a Jó Istennek, lekopogom), de mivel ez lett a vérvétel eredménye, javasolja a magzatvíz vételt.
Ugye uh alapján nem mondhatja azt egyértelműen, hogy ilyen vagy olyan, de a Down-ra utaló markerek közül (pl. orrcsont hiánya, középső ujjperc hiánya, szív körü folyadék, magasabb nyaki redő, 3 helyett 2 ér a köldökzsinórban) a mi babánknál egyik sincs meg, hála az Égnek.
Férjemmel nem nagyon értünk egyet, ő levetetné, én nem. Családi tanácskozás alapján nagyobb azoknak a tábora, akik nem szúratnának.
Olvasgattam a neten a magzatvíz vételről, de ott a kockázat...
Azt mondta az orvos, idézem: "Nem tud rosszul dönteni, ha nem jön el a magzatvíz vételre, akkor nagy valószínűséggel szül egy egészséges babát, ha meg eljön, akkor nagy valószínűséggel nem vetél el és kap egy papírt róla, hogy a baba egészséges."
Ha nem csináltattam volna a tesztet, csak lenne egy kötelező AFP-m, ami jó lett, meg ez az uh-m, akkor most tök nyugodt lennék.
Megmondom őszintén, még ha felelőtlennek is gondoltok esetleg, hogy 90%-ban arra hajlok, hogy nem megyek el a magzatvíz vételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!