Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Down-teszt,1:170-hez az...

Down-teszt,1:170-hez az eredmény, azt mondják, ez pozitív, nagyon nagy a baj? Tuti Down-kóros a pici?

Figyelt kérdés
2013. okt. 1. 16:23
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

18 hetes 2 napos vagyok.

Bátorfi doktorhoz megyünk a géndiagnosztikába.

Azon agyalok, hogy a magzatvíz vétel nagy kockázat, mert ha valami gond történik, és a baba egészséges amúgy.... és oké, ez most Down-ra szűr, de mi van a többi genetikai betegséggel, vagy azokkal, akiknek a Down eredménye jó, de mondjuk szülés közben oxigénhiány miatt mégis gond lesz a babával...

2 év után lombikkal sikerült ez a baba, már érzem, hogy mozog, szeretem.

Integrált tesztet csináltattunk egyébként.

2013. okt. 1. 20:06
 22/43 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo, a magzatviz vetesles vizsgalatot en sem vallalom, es nem is nagyon jo, mert barmennyire steril a tu, barmilyen fertozesnek ki vagy teve es nem eri meg. Foleg ha ugyis megtartod a babat! Nekem is azt mondta a doki h tobb folyadekot lat a fejenel mint kellene es en is megcsinaltam a ver vizsgalatot. 1:971-hez jott ki.

De mivel nem 100% os a teszt eredmeny, en bizom abban h egezseges lesz.

En is erzem h mozog, most vagyok 18 het 6 napos, de nem adnam senkinek a kisbabamat, nem hogy megoljem.

Nyugodj meg, es bizz hogy minden rendben lesz:)

2013. okt. 1. 20:27
 23/43 anonim ***** válasza:
Hat tudjatok, en 38 evesen a 3. Babamaat varom, mindegyiket a Batorfi dr nezte es szerencserr mind a ver mind pedig az uh tokeletes lett. De ha azt mondta volna, hogy nem biztos, akkor en tuti megcsinaltatom az amniocentezist. A hugomnak 1:2600 lett az edwards az 1:8000 helyett. Ot megszurtak, 3 het varakozas, majd jo hir: a baba egeszseges. Szules utan 1 nappal elvittek a kardiologiai intezetbe, 2 hetesen kapott egy agyverzest, 7 hetesen 5,5 oras mutet majd 12 het utan vegre hazamehettek. Azota neurologus, kardilogus, hazi orvos, deveny gyogytornasz az eletuk. A pici jol van, de mist kiderult, hogy epilepszias. Pedig ot megszurtak. O nem donthetett, de nyilvan akkor is vallalta volna a kisfiat. Csak azert irtam le, mert attol, hogy megszurnak, nem biztos, hogy konnyebb helyzetbe kerulsz...amugy szerintem nincs baja a babadnak. Az Ivf eleg biztonsagos es sak egeszseges sejtekkel dolgoznak. Kislanyod lesz?
2013. okt. 1. 21:22
 24/43 A kérdező kommentje:

Kisfiú.

3 embriót kaptunk vissza, mert ugyan 4 indult fejlődésnek, de azt mondták, hogy a negyedik olyan, hogy nem adják vissza.

És ebből a babánk tapadt meg.

A védőnőm azt mondta, nyugodjak meg, ő is pont most kismama, és azt mondja, nagyon sokan meg sem csináltatják ezeket a vizsgálatokat.

Tegnap sokat bőgtem, éjszaka nehezen aludtam, de most úgy gondolom, hogy ha a pénteki uh-n rendben látnak mindent, utána megyek a saját orvosomhoz, ő is megnézi, és ha nem látnak semmi rosszat, akkor szerintem nem kockáztatok.

2013. okt. 2. 07:24
 25/43 anonim ***** válasza:
Mindenkeppen ird meg, hogy mi volt penteken. En nagyon kedvelem a Batorfit, megnyugtato az egesz doki visrlkedese, tudasa, ahogy magyaraz... Jo kezekben leszel!!
2013. okt. 2. 18:05
 26/43 A kérdező kommentje:

Az afp-m azt hiszem,normális, az jó jel?

33,4

és 1,89 ha jól értettem, holnap érkezik postán.

2013. okt. 2. 18:55
 27/43 anonim ***** válasza:
Persze, minden ami nornalis, az biztato. Nekem 1,03 lett es azt mondtak, hogy tokeletes. Sajnos az afp elavult es nem tul megbizhato, de en inkabb olyanokat hallottam, hogy katasztrofalisan rossz afp ellenere teljesen egeszseges baba szuletett. Fordutott esetrol nem. Ha igy vesszuk, akkor kimondottan jo jel!
2013. okt. 2. 21:13
 28/43 A kérdező kommentje:

Ezek az eredményeim:

Integrált teszt eredménye:

PAPP-A: 1263miu/mL 0,73 MoM

AFP: 33,78 iu/mL 1,36 Mom

uE3 (ösztriol):1,55 nmol/L 0,56Mom

Total Hcg:46440 iu/L 1,98MoM

Inhibin-A: 426,7 Pg/mL 2,66 Mom

Down kockázat (terminuskor): 1:170 pozitív

Edwards kockázat: 1:50 000

Az ösztriolhoz és az inhibinhez nem találtam értéket, hogy mi a jó, vagyis az ösztriolhoz talán mégis, de ha az a jó érték, akkor az is jó.

Gondolom, a kor (33 év), a lombik és a túlsúly is közrejátszik, hogy ilyen lett az értékem.

Nyaki redő: 1,6

Orrcsont látszik.

2013. okt. 3. 17:05
 29/43 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Mi volt az uh-n?

2013. okt. 4. 22:01
 30/43 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Bátorfi doktor egy tündér, nagyon megnyugtató és kedves a végtelenségig.

Azt mondta, uh alapján mindent rendben lát(hála a Jó Istennek, lekopogom), de mivel ez lett a vérvétel eredménye, javasolja a magzatvíz vételt.

Ugye uh alapján nem mondhatja azt egyértelműen, hogy ilyen vagy olyan, de a Down-ra utaló markerek közül (pl. orrcsont hiánya, középső ujjperc hiánya, szív körü folyadék, magasabb nyaki redő, 3 helyett 2 ér a köldökzsinórban) a mi babánknál egyik sincs meg, hála az Égnek.

Férjemmel nem nagyon értünk egyet, ő levetetné, én nem. Családi tanácskozás alapján nagyobb azoknak a tábora, akik nem szúratnának.

Olvasgattam a neten a magzatvíz vételről, de ott a kockázat...

Azt mondta az orvos, idézem: "Nem tud rosszul dönteni, ha nem jön el a magzatvíz vételre, akkor nagy valószínűséggel szül egy egészséges babát, ha meg eljön, akkor nagy valószínűséggel nem vetél el és kap egy papírt róla, hogy a baba egészséges."

Ha nem csináltattam volna a tesztet, csak lenne egy kötelező AFP-m, ami jó lett, meg ez az uh-m, akkor most tök nyugodt lennék.

Megmondom őszintén, még ha felelőtlennek is gondoltok esetleg, hogy 90%-ban arra hajlok, hogy nem megyek el a magzatvíz vételre.

2013. okt. 5. 06:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!