Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Down-teszt,1:170-hez az...

Down-teszt,1:170-hez az eredmény, azt mondják, ez pozitív, nagyon nagy a baj? Tuti Down-kóros a pici?

Figyelt kérdés
2013. okt. 1. 16:23
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

33 éves vagyok, lombik, túlsúly.

Ezeket mind be kellett írni a teszthez.

Pénteken megyünk, 10.40-re.

2013. okt. 1. 16:57
 12/43 A kérdező kommentje:
Mióta megtudtam, csak bőgök. Iszonyú.
2013. okt. 1. 16:58
 13/43 anonim ***** válasza:

Ne sirjal!(bar en is ezt csinaltam).

Mi akkor ugy gondolkodtunk a ferjemmel,hogyha beteg a baba akkor is vallaljuk.

Szerintem a magzatvivizsgalatot csak akkor erdemes megcsinaltatni ha betegseg eseten nem tartanad meg a babat.

Az uh szerint minden rendbenazert ez jo jel.

2013. okt. 1. 17:08
 14/43 anonim ***** válasza:
En is 33 eves volt de nekem a 3. babam volt.
2013. okt. 1. 17:15
 15/43 anonim ***** válasza:

Buta kérdés, de mit jelent az 1:170?

Én azt hittem, hogy ez egy arányszám, hogy ez az esély egy down-kóros babára. De a kérdező úgy kértésgbe van esve, mintha ez már tény lenne, hogy beteg a baba.

Elmagyarázná valaki? Köszönöm!

2013. okt. 1. 18:12
 16/43 anonim ***** válasza:
En ismerek olyat, akinek a 4.gyerekre 1:5 arany jott ki, 40 ev felett orvos ferjjel. Ok megkockaztattak es egeszseges baba szuletett. Az Istenhegyin a Hajdu es a Batorfi dr is nagyon profi, bizd rajuk magad nyugodtan. Mondjuk szerintem a Hajdu Krisztina javasolni fogja az amniot, ha lat meg valami tunetet a pozitiv vereredmenyen kivul.
2013. okt. 1. 18:19
 17/43 anonim ***** válasza:
Ez alapján tuti nem vetetném el. Ez azt jelenti, ha 170 alkalommal szülnél, akkor egy baba tuti biztos, hogy down kóros lenne. Nah de nálad tök jók lettek az uh eredményeid :-) szóval kicsi az esélye szerintem hogy beteg :-)
2013. okt. 1. 18:23
 18/43 anonim ***** válasza:

Ez azt jelenti pontosan, hogy ugyanezekkel az ertekekel 170-bol egy baba szuletne down korral.

En magzatvizvetelt csinaltatnek, ha nem akarnam megtartani a beteg babat. Ha igy is ugy is megtartjatok, akkor eleg az uh is.

2013. okt. 1. 18:27
 19/43 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ! Szerintem 1:50 felett elég kicsi az esély, nem?
2013. okt. 1. 19:08
 20/43 Vilcsianyuja ***** válasza:
Melyik tesztet csináltattad, a kombináltat vagy az integráltat? Nem mindegy, a kombináltnak (1 vérvétel) csak 75% a találati aránya, az integráltnak (2 vérvétel) pedig 95%! És ahogy a dokim magyarázta, ezeket a teszteket jócskán "túlkalibrálják", hogy a fals negatív tesztnek gyakorlatilag nulla legyen a valószínűsége, így az esetlegesen téves tesztek gyakorlatilag mind álpozitívak. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy beteg a babád. Gondold át, ha akkor is megtartanád, ha biztosan tudnád, hogy Down-os, akkor ne vállald a magzatvíz-vételt. Ha nem, akkor a bp-i UH-eredmény fényében át kellene gondolni.
2013. okt. 1. 19:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!