Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gátmetszés vagy gátvédelem-érv...

Gátmetszés vagy gátvédelem-érvek-ellenérvek? Melyiket ajánljátok?

Figyelt kérdés
2009. nov. 7. 23:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mindhárom babámat gátvédelemmel szültem, pedig közel 4 kilósak voltak, nagy fejjel (37 cm), és gyorsan születtek meg. Minimálisan repedtem, és azon kívül, hogy pár napig csípett egy picit pisilésnél, semmi bajom nem volt vele, gyorsan begyógyult. Úgy láttam, a gátmetszettek jobban szenvedtek. Én nagyon örülök és hálás vagyok az orvosnak, szülésznőnek, hogy így szülhettem, de ismerem a másik oldalt is. (Sebész sógorom például nagyon ki volt akadva, főleg az elsőnél, hogy hogy engedhettek gátvédelemmel szülni, szerinte felelőtlenség volt...) Szerintem, ha jó a az orvosod és a szülésznőd, meg tudják ítélni, adott esetben mi a jobb.
2009. nov. 8. 17:51
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Konkrétan mi is az a gátvédelem? Mitől védenek? A metszéstől? Anya azt mondta kérjek metszést mert ha nem kérek reped magától. Az meg sokkal rosszabb.
2009. nov. 9. 02:52
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A gátvédelem nem a metszéstől, hanem a repedéstől véd. Ha nem elég rugalmas a gát vagy nagy a baba és úgy ítéli meg a doki és szülésznő, hogy nem fog a gát kinyúlni sérülés nélkül, akkor metszenek, hogy ezzel ugyancsak a repedést előzzék meg. Egyáltalán nem biztos, hogy anyukádnak lesz igaza, hogy ha nem kérsz metszést repedni fogsz. Nem hiszem, hogy ismeri a gátad állapotát, nyúlékonyságát.
2009. nov. 9. 09:18
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
02:52 vagyok. Gondolom anya is csak hallomásból mondja... Én vajúdás nélküli császáros baba voltam eü okok miatt. Akkor kár ezt előre tervezni? Majd ott eldől?
2009. nov. 9. 11:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy kár. Majd ott eldől. Lehet előre rákészülni a 34. héttől gátmasszázs olaj használatával, hogy puhítsd a bőrt, de ez sem biztosíték rá, hogy sikerül metszés nélkül megúszni. A szülésznőt meg lehet kérni, hogy gátvédelemmel szeretnél szülni, az én szülésznőm ezt külön kihívásnak tekinti, főleg az én esetemben. Jóval 4 kiló feletti volt mindkét gyermekünk, 39 cm-es fejkörfogattal, így most sem számítunk kisebb bébire.

A barátnőm nála szülte mindkét babáját, a második 4500 g-mos volt és sikerült gátvédelemmel a szülés. A gátjával semmi gondja nincsen, nem nyúlt meg, azt mondja ugyanolyan mint szülés előtt, de minden nap a biztonság kedvéért Kriston tornázik.

Így inkább gátvédelem mint vágás vagy repedés, nekem csak a két utóbbiban volt részem.

2009. nov. 9. 11:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs gátvédelem. Zalaegerszegi vagyok. Vágnak kérdezés nélkül. Hamar elgyógyultam. Nem is volt kérdés hogy én mit szeretnék...pedig fegyelmezetten szültem meg 1,5 óra alatt.
2009. nov. 9. 14:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Az elso lanyomat 9 eve gatmetszessel szultem, szerintem borzalmas volt. A masodik kislanynal, mondta a doki, hogy tutira vagni kell, mert nagy a baba. Nagyon tunemenyes szulesznot sikerult kifognom, minden fajasnal valami olajjal tagitott, a vegen nem kellett vagni, es semmit nem is repedtem.
2009. nov. 16. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!