Miért nem történik semmi? Baj hogy nem rövidül a méhnyak és nem nyílok?
Én is zárt vagyok sajna...:-( c2000 az értékem. Nyugi..az csak becsült érték amit mérnek! :-)
40hkm
40+5. napon császároztak, akkor még mindig teljesen zárt voltam, a fájásom sosem volt.
Előzőleg ikreket vártam, velük is végig zárt voltam, az is császár volt.
Sajnos van ilyen, de 38 hetesen még közel sem biztos, hogy veled is ez lesz. Van, aki tényleg az utolsó 1-2 napon kezd nyílni.
Ha kiemelted a kérdést, akkor még mindig ez a helyzet, ugye?
Remélem, a te orvosodnak több esze van, mint az enyémnek volt!!!
A dolgok összefüggnek. A nagy súlyú baba sok magzatvizat termelhet, a több magzatvíz miatt nem tud a feje beékelődni, így nem nehezedik nyomás a méhszájra, nincs amitől kinyíljon, így a szülés nem indul meg magától.
Én ugyanígy voltam, túlhordtam, az orvos vacilált a császár és az indítás között. Végül az indítást választotta, de rossz döntés volt! A méhszáj nehezen tágult, a burokrepesztés után is fenn volt a baba, a fájásgyengeség itt szülés közben volt probléma, nem voltak tolófájásaim, így nehezebb nyomni, a babám meg hát éppen 4 kg volt. Őt is megviselte a nehéz szülés, az arca tele volt bevérzésekkel, szülés után légzési elégtelenség lépett fel stb. Jaj nem ijesztgetni akarlak, jól vagyunk, de mindez nem lett volna, ha megcsászároznak. De erre a főorvos nem adott engedélyt, mert nagyon császárellenes.
Szóval ha te most túlhordod a babádat, ne legyél csalódott, ha császározni kell esetleg, a baba érdekében jobb úgy. Ha meg sikerül simán szülni, mert beindul, az jó, de ellenkező esetben jobb, ha kérheted a császárt!
Kitartás, és kívánom, hogy mihamarabb kezedben tarthasd gyermeked!
Akkor kitartás, nemsokára túlleszel rajta. Légy határozott, és mondogasd az orvosnak, ne engedje túlhordani, azt nem szeretnéd. Az enyém sajnos megvárta a 42. hetet is, de utólag többektől hallottam, hogy más orvos már a 40. betöltött hét után indított, nincs mire várni, ha sok a magzatvíz, csak akkor kerül lentebb a baba, ha megreped a magzatburok.
Sürgesd meg az orvosod, te meg járkálj sokat, hátha...
Az én picim most 3 hónapos, egészséges, de lehet egy hajszálon múlott, hogy nem lett bajunk, hát nem mindegy, inkább ne várjanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!