Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megfázás! Terhesség alatt...

Megfázás! Terhesség alatt milyen gyógyszereket lehet szedni megfázásra?

Figyelt kérdés
Elég szépen megfáztam és a legnagyobb bajom, hogy orrcsepp vagy orrspray nélkül nem tudok aludni. De mivel érszükítő van benne ezért azt mondták a patikában, hogy nem használhatom. Tudtok valamit javasolni? esetleg valami orrspray ha mégis lenne??
2013. szept. 24. 11:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia! Pont ebből mászok ki.

Paracetamol tartalmú gyógyszereket szedj! (Panadol, Rubofen).

Orrcseppet NE használj! Lehet kapni olyan orrsprét, amiben tiszta sós víz van. Azt használd!

2013. szept. 24. 11:58
 2/10 A kérdező kommentje:
tengervízes orrspray-t vettem mert azt ajánlották! de semmit nem használ. 2 nap alatt 1 fél üveggel használtam el. se éjszakám se nappalom! akármit csinálok nem kapok levegőt!
2013. szept. 24. 12:00
 3/10 A kérdező kommentje:
és a panadolt szedem meleg teával! mentolos cukrokat(abból is a legerősebbeket) de semmi hatása
2013. szept. 24. 12:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Tudtommal mentolosat sem szabad!

Illetve mentolos orrstiftet sem.

Van az a vietnámi balzsam, tudod, az a kámforos. Azt sem szabad.

Szedd a panadolt 3x1, langyos, mézes, citromos tea, és feküdj sokat. Ennél többet nem igazán lehet tenni.

Gyógyszerrel nekem 4 nap az ilyen, de most már 1,5 hete benne vagyok. Bár sokkal jobb már a helyzet.

Tarts ki!

2013. szept. 24. 12:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Kamillateával inhalálj, citrom olajat párologtass, ágy mellé félbe vágott vöröshagyma és feküdj le pihenni.

Azon kívül hívd fel a védőnőt/nőgyógyászt, hogy mit ajánlanak.

Nekem az orrszi porszi orrspray vált be, mikor el volt dugulva az orrom.

2013. szept. 24. 12:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Inkább forró sós vízzel inhalálj.

Aki allergiás, annak többet árt, mint használ a kamilla. (A bátyám majdnem meg is fulladt...)

2013. szept. 24. 12:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Náthára gyógyszer nincs. És nem is kell. C-vitamin, lázcsillapítás (ez fontos, ha van láz!!) És olyan orrspray amit patikában, vagy orvos javasol.

Azt szokták mondani, hogy gyógyszer nélkül 1 hét, gyógyszerrel 7 hét nap alatt múlik el. :P Kellemetlen, de tényleg csak azt kell használni, ami nagyon muszáj.

2013. szept. 24. 12:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem a doki oscillococcinum-ot ajánlott! Ez egy homeopátiás gyogyi,amit várandós nők is szedhetnek :) Nekem kezd hatni,mert jobban vagyok + teázom .Nagyon jó a citrom is megfázásra,persze ha megtudod enni pusztán :) én imádom..

18 hkm

2013. szept. 24. 13:26
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm. Nem is lenne szükségem semmi gyógyszerre mert még fejfájásra se vettem be. Leginkább az ORRSPRAY-re lenne szükségem az éjszakai alváshoz. Nappal még valahogy el is viselem az orrdugulást csak éjszaka szeretnék nyugodtan aludni, hogy a párom is pihenhessen,mert ha én nem alszom akkor ő is fent van.
2013. szept. 24. 13:27
 10/10 A kérdező kommentje:
utolsó.! Én is imádom a citromot. El is megyek a boltba. Tnap savanyú káposztát ettem magában. Ideig-óráig jó is volt.
2013. szept. 24. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!