Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség ideje alatt milyen...

Chritine kérdése:

Terhesség ideje alatt milyen gyógyszereket lehet bevenni?

Figyelt kérdés
6+1hetes kismama vagyok és fáj a torkom meg be van dagadva a mandulám, folyik az orrom.Milyen gyógyszert vehetek be vagy egyáltalán lehet bevenni bármit ? előre is köszönöm a válaszokat.
2013. szept. 20. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha beteg vagy fordulj orvoshoz, a kora terhességben a láz és fertőző betegség nem játék. persze egy sima megfázástól nem lesz semmi bajotok, de orvos lásson!

Ha csak fájdalomcsillapításról van szó akkor paracetamol hatóanyagú fájdalomcsillapítót lehet szedni. De csak akkor szedd be ha nagyon nagyon fáj.

2013. szept. 20. 12:23
 2/5 anonim ***** válasza:

ez így nem igaz a paracetamol tartalmút pont nem szabad szedni mert májkárosodást okozhat a magzatnak.

Csak és kizárólag orvos mondhatja meg milyen gyógyszert szedhetsz!!!

2013. szept. 20. 12:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Én nagyon meg voltam fázva a terhességem vége felé, nem kaphattam rá semmit...azt hittem belepusztulok.

Viszont a torkom többször is fájt és arra szedhettem Tantum Verdét, és előtte nem próbáltam, de azóta csak azt szedek, mert nagyon jó is...

2013. szept. 20. 15:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Gratulálok az áldott állapotodhoz!Lehetőség szerint kerüld a gyógyszereket. Használj gyógynövényeket, természetes anyagokat.Pl antibiotikumként propoliszt, fokhagymát.Erősítsd meg az immunrendszeredet minőségi, gyógynövény alapú vitaminokkal.Ezek sokat tudnak segíteni, jó tapasztalatok vannak velük. Mielőbbi gyógyulást!
2013. szept. 20. 21:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia, én is hasonló cipőben jártam a múlt héten (most vagyok 8+0). A doki és a gyógyszerész tanácsára a következőket szedtem: Ben-U-ron fejfájásra (paracetamol tartalmú, mint a panadol, csak 200ft...) Tengervizes orr spray és tantum verde. De a fokhagymás pirítós+ mézes tea is sokat segített!
2013. szept. 23. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!