Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet valami bajom a kutyánktó...

Lehet valami bajom a kutyánktól, ha terhes vagyok? Yorkshire terrier, bent van a lakásban.

Figyelt kérdés
2013. szept. 24. 08:34
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

A kutyám nagyon okos... Hallgat ránk... Nincs vele semmi probléma! Nincs allandoan babusgatva... Ha rosszat csinál meg van büntetve!

De ha már itt tartunk! Akkor vegulis egy kutya se biztonságos... Egyikbe se lehet teljesen megbízni... Kedves x valaszolo te se legy olyan biztos a nagy testű kutyadban. Mert a kutya nem ember... De gondolom a tiéd késsel és villaval is tud enni..

Minden kutya először féltékeny, aztán atvalt őrző angyalba... Szerintem ha vki babat és kutyát is akar egyszerűen nagyon kell vigyáznia... És ha oda figyel nem lesz baj...

Akárki akármit mond... Sok ismerősomnek van yorkija és gyermeke is és meg sose hallottam olyat h a kutya bántotta volna a gyereket... Ahol esetleg mégis élőfordul ott a szülőkkel lesz a gond és nem art ha jobban vigyáznak...

2013. szept. 24. 15:06
 22/30 anonim ***** válasza:
59%

Ebben nagyon tévedsz kedves kérdező!

A kutya először féltékeny aztán átvált őrző angyalba??

Nagyon nagy rangsorbeli hiba van ott, ahol a kutya egy másodpercig is féltékeny.

A kutya mindig minden körülmények közt a legutolsó kell, hogy legyen a család rangsorában és akkor nem lesz hiba.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy a kutya a saját fekhelyén alszik, nem pedig a falkavezér(gazdi) mellett az ágyban.

Természetes, hogy kutyát gyerekkel soha egy pillanatra sem hagyunk felügyelet nélkül, de ez tény, hogy a kistestű kutyák nyugtalanabb természetűek és méretükből adódóan hajlamosabbak odakapni, "legjobb védekezés a támadás" elvén.

Nem vitázni akarok, csak tanácsokat adtam, hogy ne legyen baj később.

2013. szept. 24. 21:22
 23/30 A kérdező kommentje:

köszi de nekem ilyenre nincs szükségem... nálunk a kutya családtag... imádja a gyerkeket. rajong értük. én csak azt irtam amit hallottam. meg láttam.

nalunk nincs falka. a ktyank nem katona. nagyon okos értelmes. az égvilágon nincs vele semmi gond. a pici keresztfiunkat is imadja. sokat vannak egyutt.

és ezt nem jó tanácsnak vettem hanem csak okoskodásnak...

köszi de nem kérek többet belőle... nem azert tettem ki ezt a kérdést, h kioktassanak a kutyám nevelésében.

és ha nem volnék tisztában a kutyám viselkedéséve, akkor szerintem nem is tartanám meg ha már egyszer babat várok...

2013. szept. 25. 09:36
 24/30 anonim ***** válasza:
9. vagyok. Most valószínűleg rám is meg fogsz haragudni Kérdező, de azért leírom. A 22-es válaszolónak igaza van. Mint írtam, nálunk is ott a kutya a gyerek mellet, de soha, az első percben sem volt féltékeny a fiamra. A féltékenység nem jó jel. Tisztában van vele, hogy a falkában (mert egy kutya falkában "gondolkodik") ő a gyerek után jön. Ettől még szeretjük nagyon, de ennek így kell működnie különben baj lehet. Látod senki nem írta, hogy el kell küldeni tőletek a kutyát (sőt), de az alapvető szabályokat le kell fektetni és be kell tartani a baba érdekében.
2013. szept. 25. 09:50
 25/30 A kérdező kommentje:

Kikészülök már ettől!!! basszus...

de most ti mit gondoltok???? h nálunk a kutya az ur??? azt csinal amit akar???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

törlöm a kérdést, mert itt mindenki teljesen hülyének néz... és k...vára elegem van ebből... törődjetek a saját "falkátokkal"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bocsánat, ha barkit is megsertettem...

utolsonak! nem haragszom... abszolut... de azert ha a gyerek utan jott a kutya a teljesen mas...

te tenyleg torlom mert ezt mar nem lehet elviselnil. egyesk azert mar tul okosnak tartjak itt magukat... leheth igazuk van de azert nem kell masokat hulyenek nezni. nem tudom egyeseknek miert kell okoskodnia olyan dolgokban amirol fogalma sincs. latta h mi hogyan elunk a kutyankkal. mit csinalunk vagy mi..

azert mert en nem beszelek falkaban azert nem vagyok hulye és nevelem, tanitom a kutyamat... de asszem veszek egy nagyobb testut mert azok annyira nagyon okosak. kenyerre lehet oket kenni.... :P

vagy inkabb meg 10yorkit....

2013. szept. 25. 10:47
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
9. vagyok. Nálunk is a kutya volt előbb, nem a gyerek. Ezt a hisztit amit itt előadsz, pedig inkább írjuk a hormonok számlájára. Szép napot neked.
2013. szept. 25. 12:36
 27/30 anonim ***** válasza:

Akármit is gondolsz kedves kérdező, a kutya szemszögéből van falka és van rangsor is, hiszen ösztönlény, nézd csak meg a farkasokat.

A kutya ugyanígy működik.

De felesleges is beszélnem, hiszen hisztérika vagy, igazi yorkis gazdi.

Kívánom, hogy ne legyen semmi baja a gyereknek!

2013. szept. 25. 15:07
 28/30 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi gond, ne aggódj! :) Fontos, hogy amikor hazahozzátok a kicsit, mutassátok be a kutyának is őt. Érezni fogja ugyanis a "szagát" és ha elzárjátok előle, nagyon kíváncsi lesz, mert idegen szagot érez. Ha bemutatjátok neki a picit, akkor nem lesz ideges, mert tudni fogja, hogy új tag érkezett a falkába és már megismerte a szagát. Mi az első pár hónapban nem engedjük be a kutyát abba a szobába, ahol a pici alszik és éli mindennapjait, de ha kihozom a babát a nappaliba, természetesen megengedem a kutyusnak, hogy kicsit kíváncsiskodjon. Szinte minden ismerősömnél van kutya és sehol nem volt soha gond. Ha a kutya tudja a helyét, hallgat rátok, akkor minden rendben van. Azért a gyereket és a kutyát én sem hagyom majd az első időben magukra, mert bár bízom a kutyusomban, de a gyerek tehet olyan rossz mozdulatot, amit esetleg a támadásnak vehet. :) Minden jót nektek!
2013. szept. 25. 16:21
 29/30 anonim ***** válasza:

Nem tudom min húztad fel magad, minden válaszoló mondataiban ott van az igazság. Ha nekem 10 védőnő és 20 orvos mondaná, hogy lehet bajom a kutyától, az se érdekelne. Felelősséget vállaltam értük egy életre. Volt aki a családból bepróbálkozott, hogy most hogy jön a gyerek, akár a kutyák akár mehetnének is ki a kazánházba aludni, stb...Mehetnének éppen, ha csak annyi időre akarnám őket látni, míg eléjük lököm a kaját...de ha ez lenne az ára, nem is vállalnék gyereket.

Nem mehetnek be minden helységbe, abba se, ahol a baba lesz, de pl. a konyha az a terület, ahol sokszor együtt vagyunk és leszünk is a kutyáimmal, marhán nem izgat ki mit gondol erről. Nekem ők tényleg első gyerekeim, de tisztában is vagyok vele, hogy ez veszélyes lehet...így hát próbálok azért úgy tervezni előre, hogy megóvjak mindenkit, a gyereket is, de a kutyáimat is a gyerektől meg a rokonaimtól. Venni fogok előre egy csecsemő játékbabát, plusz gyereksírás magnóról...stb...És tisztában vagyok vele, hogy a csecsemő akár vadászösztönt is kiválthat a kutyákból, vagy egyszerűen csak a kisgyerek hirtelen mozdulatai váltanak ki védekezést... Ezért észnél kell legyek. De azokat, akik 10-15 éve hű társaim és jobban szeretnek engem mindenkinél (és ez viszonzott), azokat el nem hagyom soha!

2013. szept. 26. 16:06
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

...abban meg nincsen semmi bántó, ha valaki azt mondja, hogy a kutyának a helyén kell lenni a falkasorrendben. Nálam is családtagok, ahogy írtad is, de attól még kutyák és tiszteletben tartom a farkas ösztöneiket, őseiket is. Amíg nem fogadtam el a falka törvényeit, addig nagyon sok probléma (marakodások, stb...) volt, mióta minden kutyát a helyén próbálok kezelni, sokkal nagyobb a békesség. Nem mondom, hogy sikerül tökéletesen, de én is tapasztaltam, hogy a farkasösztönök működnek köztük. (Pl. ha a domináns kutyát viszem sétálni, amikor hazaér, morgással felel a többiek üdvözlésére, ahelyett hogy viszonozná a nagy üdvözlést - na ebben se vagyok valami nagy falkavezér, mert ugye nekem is így kéne, de legalábbis levegőnek nézni őket, de nem megy:() A lényeg, hogy menhelyen is önkénteskedtem, láttam én már leharapott fejű kiskutyát, akit nem kutyának, hanem zsákmánynak nézett egy nagyobb, szóval az ilyen élmények azért ráébresztettek 1-2 igazságra: életem értelmei, mindeneim, de kutyák és amíg a gyerekem csecsemő, akár zsákmánynak is tekintheti egy kutya, és nem kell belemgyarázni féltékenységet (ami már megint az a tipikus hiba, amikor emberiesítjük az állatot). Persze a kutya is lehet féltékeny, de még mennyire, de a csecsemő esetében én sokkal valószínűbbnek látom, ha a kutya támadja, az a vadászösztön miatt van.

HA valaki nem látja a farkast a kutyáiban, az nem lehet jó gazda. És pont annaál történnek majd meg a tragédiák.

2013. szept. 26. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!