Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet valami bajom a kutyánktó...

Lehet valami bajom a kutyánktól, ha terhes vagyok? Yorkshire terrier, bent van a lakásban.

Figyelt kérdés
2013. szept. 24. 08:34
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
a toxoplazmózist én úgy tudom kutyától nem igen lehet elkapni. Én úgy hallottam, h azt kimondottan a macskáktól.. A macskákkal nem vagyok kibékülve, úgyh tartom a tisztes távolságot... Meg hát a közelemben nincs is macska. Párom testvére is babát vár. Ő az fajta, aki mindent túlzásba visz. Szegény Bogyókánk csak rá néz, ő már rögtön megy kezet mosni...
2013. szept. 24. 09:00
 12/30 anonim ***** válasza:
A mi kutyán is megérzi a babát a hasamban! Folyton ráteszi a pocakomra a buksiját, teljesen olyan, mintha hallgatózna. Néha fel is van háborodva, mikor arrébb tolom. Az is érdekes, hogy egyfolytában a nyomomban van, még a rokonaimtól is óv engem. Igazi kis testőröm Ő :)
2013. szept. 24. 09:02
 13/30 A kérdező kommentje:

Az bizony! :)

Nekünk első próbálkozásra sikerült a baba. Tudjuk pontosan mikor. És az a bizonyos együttlét utáni nap pihentünk a tv előtt. Én feküdtem és a kutyus oda jött hozzánk, és az egyik tappancsával elkezde böködni a hasam. Pont a méhemnél. Fura volt, mert azelőtt ilyet sose csinált. De én akkor már tudtam, h sikerült... :)

2013. szept. 24. 09:06
 14/30 anonim ***** válasza:
87%

mi évekig vártunk a babára, és egyszer a neten megláttunk egy menhelyi kutyát, akit pár nappal később elhoztunk. Három hónap múlva pozitív lett a tesztem :) Ezt csak azért írom, mert ezek után (sem) vagyok hajlandó kitenni :)) Tiszta, egészséges, és itt lakik, szóval miért ne maradhatna? Mellesleg soha senki nem mondta még, hogy költöztessük el

A toxot általában a macskáktól lehet kapni, de nekem sikerült valahogy macska nélkül is (kutya sem volt), elvileg mosatlan gyümölcs, zöldség, nyers hús, stb... De ezt egy egyszerű teszttel ki lehet szűrni

2013. szept. 24. 09:10
 15/30 A kérdező kommentje:
A kutya nagyon jó hatással van az emberekre... Képes őket megváltoztani... Persze jó értelemben... :) Főleg a miénk... Fanatikusan imád minket. Pl ha elmegyünk valahová, akár csak fél órára mondjuk bevásárolni, mikor hazajövünk olyan boldogsággal vár minket, a szive majd kiugrik a helyéről. Nagyon jó igy haza jönni, ha vki ekkora szeretettel vár... Barátnőm lánya most fél éves. Nekik is yorkijuk van. Mondta, h eleinte féltékeny volt. Most meg az őrző angyala a picinek. Csak nyöszörög a baba, ő már szétszedi a házat, hogy jelezzen valami baj van... :) okos kutyusok.. :)
2013. szept. 24. 09:17
 16/30 anonim ***** válasza:
Nekünk is két Yorkink van,most várom a 2.babát,az ég világon semmilyen gondot nem okozott,a 2 éves lányom rajong értük és ők is a lányomért:-))
2013. szept. 24. 09:39
 17/30 A kérdező kommentje:
hiába, nagyon okos kutyusok... :)
2013. szept. 24. 09:51
 18/30 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondták a terhesgondozóba, hogy a kutya nem terjeszti a toxoplazmózist. :)Én is megkérdeztem. A macska a veszélyforrás inkább.
2013. szept. 24. 11:05
 19/30 anonim ***** válasza:
68%

Neked nem lehet bajod a kutyától, a kisbabádnak viszont van rá esélye.

Mivel írtad, hogy a kutya az első "kisbabátok" és te magadat "anyának" tituláltad a kutya szemszögéből, ráadásul egy ágyban alszik veletek, gondolom egy állandóan babusgatott kutyáról van szó.

A yorki alapvetően makacs, féltékeny fajta, erre csak rátesz egy nagy lapáttal, hogy az ilyen kutyák gazdája nem fogja szigorú kézzel őket.

Engedelmességi gyakorlatokat szoktatok vele végezni?

Alapvető falkasorrendi szabályokat betartatjátok vele ( ő lép ki utolsónak minden ajtón, csak akkor eszik ha ti befejeztétek és csak parancsszóra, bármilyen helyzetben visszahívható, nem rángatja a pórázt, nem ugat, vicsorog idegenekre stb.) ?

Ha ezek nincsenek meg, akkor még ma kezdjetek neki, mert féltékenységében nagyon elképzelhető, hogy először csak rámorog a babára, aztán később megharapja.

Ezért félnék yorkit tartani gyerek mellett, ezek a minikutyák sosem megbízhatóak.

Nekem nagytestűm van, kenyérre lehet kenni.

De a ti esetetek sem reménytelen, csak mostantól kutyaként tekintsetek rá és ne gyerekpótlékként, mert a kutya ösztönlény, teljesen másképp viselkedik, mint egy ember.

2013. szept. 24. 12:02
 20/30 anonim ***** válasza:

Első babámat várom. Nekem két yorkim van. Imádnivalóak. Semmi pénzért meg nem válnék tőlük. Sokszor, amikor sétáltatom őket nagy pocakkal megkérdezik, hogy mi lesz a kutyákkal. Mi lenne? A kérdést sem értem, ill. nem is írom le, hogy mit válaszolnék legszívesebben az ilyen kérdésekre.A kutyusok rendszeresen oltva vannak, 3 havonta féregtelenítve. Az állatorvosunk szerint ők már sokkal előbb érezhették a babát, mint hogy mi arról tudomást szereztünk. :) Azt is mondta, hogy valószínű nagy törés lesz az életükben , hogy új főnök érkezik a házhoz. :))) Egyébként az egyik kutyim akit kicsi korától én nevelek nagyon vigyáz, hogy a hasamat kikerülje és állandóan őriz, el nem mozdulna mellőlem. A másik yorkim mentett kutya, ő hevesebb, de valószínű vele semi probléma nem lesz , ha a megérkezik a baba. Mindig mutatom nekik a hasamat és mondom, hogy jön a kisbaba:) Olyankor nagyon hegyezik a fülüket és forgatják a kis fejüket.

Semmi bajod nem lesz tőlük. A baba immunrendszere pedig erősebb lesz.

2013. szept. 24. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!