Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt olyan kismamik...

Vannak itt olyan kismamik akik vidékiek és Pesten (vagy elég messze) szülnek? És hogy oldjátok meg ha eljön az idő? Befektetnek előre vagy akkor indultok?

Figyelt kérdés

Én vidéki vagyok és Pesten fogok szülni.Na most fölköltöztünk anyámékhoz hogy ha eljön a nap akkor közel legyünk.Na de már én nem bírom ezt amit művel!!!!Azon gondolkodom hogy vissza hazamegyünk.Vagy nem is tudom mit csináljak?Jövőhét szerdára vagyok kiírva,de a doki szerint lehet tovább fog bent maradni a manóka.Tanácstalan vagyok.

És ti hogy oldjátok meg?

2009. nov. 6. 13:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen gondom nem volt. Haza mentem két héttel szülés előtt. Ehhez képest a hazamenetelem után két nappal megszültem.
2009. nov. 6. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
100 km-t autóztam mindkét szülésemhez. Semmi gond nem volt, nem kapkodtam a bemenetellel, megvártam a 10 perces fájásokat. Simán beérsz bárhonnan. Első babánál pláne nagyon ritka, hogy gyors lenne. 6-7 óra volt mindkét szülésem, az elindulás UTÁNTÓL.
2009. nov. 6. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyire messze laktok a kórháztól. A szülés remélhetőleg nem lesz olyan hipp-hopp, hogy akár 1,5 órát ne tudj az autóban eltölteni, amíg odaértek. Ha időben elindultok, simán beértek szerintem akárhonnan. Ha tovább tartana az út, lehet, hogy inkább kibírnám ezt a kis időt a szüleimnél, bár nem írtad, hogy miért vagy ki, mondjuk nem is ez a lényeg a kérdésben.

Mi pesten lakunk, mégis, ha csúcsidőben indulna meg a bébi, nem úsznánk meg egy dugót sem, mert nincs olyan út a klinikához, ami ne lenne bedugulva. Így nekünk is kb. 3/4 órát rá kell szánnunk az útra.

Lehet, hogy aki vidéken lakik, hamarabb beér egy egy kórházba, mint a pesti forgalom és dugók miatt aki pesti ( budapesti)

2009. nov. 6. 14:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
én is vidéki vagyok kb 1-1.5 óra az út.hát én is be vok parázva pláne attól félek ha esetleg a párom nem lesz itthon akkor mi lesz.mentő bevisz de hat nem szívesen mennék azzal.de ha nincs más persze hívni fogom őket.nekem nincs is olyan lehetősegem h vkihez felköltözek pestre.lenne anyosomék de hát amugy sem vok rá kivancsi nem hogy az utolsó pár napban.már a gondolattol is rosszul vagyok.reméljük mindenkinek simán fog menni minden.nyugalom lányok csak nem szülünk meg a kocsiban:)
2009. nov. 6. 14:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kalocsai vagyok, az első kislányomat Pesten szültem, de nálam fellépett egy kis vérzés a kiírt napnál előbb 4 nappal, gyorsan felmentünk a kórházba, megnyugtattak, hogy tágulok, hazaküldtek! Mi is rokonoknál (Anyósom testvérénél) szálltunk meg a biztonság kedvéért, ha mégis beindulna a szülés, akkor ne kelljen 120 km-t autózni.

Most várom a 2. babát, de ha nem lép fel a vérzés akkor csak itthonról fogunk indulni, de előbb átvisszük a nagyszülőkhöz a nagylányt!

Ha nagyon nem bírod már a szüleidet akkor gyertek haza pár napra, szerdáig még nagyon sok idő van! Vagy próbálj beszélni Anyukáddal, hogy fogja vissza magát, mert ez neked sok! Nagyon sajnálom ami most átélsz otthon, nekem is hasonló lenne, ezért is nem a szüleimnél voltunk azt a pár napot, mert engem is kikészítettek volna!!

Ha valamit még tudok segíteni írj és válaszolok!!

További szép babavárást kíván egy 17 hónapos kislány anyukája aki 16 hetes kismama is.

2009. nov. 6. 14:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon köszönöm hogy írtatok!!!

Igazából hosszú lenne leírni hogy mi is történt/történik.Röviden tömören mindenben kötekszik ha úgy csinálom az a baj ha emígy csinálom az a baj.Tényleg azon gondolkodom hogy visszamegyünk mert a babónak sem kell az ideg,de a férjem meg ellenkezik hogy most már bírjuk ki.Nemtudom mit csináljak.Már annyira elegem van hogy nem igaz.Majd még írok csak mennem kell.....:-)))

2009. nov. 6. 17:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Én szegedi vagyok, és mindhárom gyerekemet Pesten szültem. Az első kettővel 9-9, a harmadikkal 2 nappal előbb mentem fel. Mi is rokonoknál laktunk. Az első szülés előtt hasonlót éltem át, mint te. Sógornőmnél laktam, én takarítottam, főztem, megcsináltam mindent helyette, és még így is úgy éreztem, nagyon útba vagyok neki. Szörnyű érzés volt! Aztán a barátaink meghallották ezt, és "befogadtak" az utolsó 2 napra, az megkönnyebbülés volt. Nem tudok mást mondani, kitartás, nemsokára megszülsz és elfelejted ezeket a kellemetlenségeket!!! Minden jót!
2009. nov. 6. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!