Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes Uh-n minden rendben...

12 hetes Uh-n minden rendben volt, a tarkóredő 3 mm alatti volt, az orrcsont is látható. A 16 hetes vérvétel eredménye most jött meg, és a Down szűrés eredménye 1:95 lett, az afp is még jónak mondható. Nem értem miért lehet ez ilyen kevés. Valaki?

Figyelt kérdés
2013. szept. 20. 18:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
persze mondta a védőnő, hogy pozitív lett, már hívtam az orvosomat is, és hétfőn megyek hozzá, és utána valószínű, hogy genetikai uh-ra is, vagy esetleg magzatvízvételre.
2013. szept. 20. 20:26
 12/22 anonim ***** válasza:
Én 20 hetes vagyok, nekem nem számoltak az afp-nél semmilyen valószínűséget - ezt az arány én sem teljesen értem. Az AFP-nél a rossz értékek olyan apró bevérzések miatt szoktak kialakulni, amiket meg sem érzünk, állítólag ez okozza a sok pozitív eredményt. Egyébként a 18 hetes genetikai UH az egy kötelező vizsgálat, oda mindenképpen elküldenek - nem jelent rosszat. Nálunk a 12. hetit normál rendelésen öltözéssel 3 perc alatt zavarták le. A 18. héten viszont elmentem az Istenhegyire Hajdú Krisztához - ugyan pénzbe került, de egy pillanatig sem sajnáltuk. A doktornő profi és nagyon alaposan átnézett többször is mindent. Ha meg tudod engedni magadnak én nagyon javasolnám.
2013. szept. 20. 23:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Kombinált tesztnél van arány szám, de ez mindenhol fizetős. kb. 8000-13000Ft Down- kórt néznek és Edwards-kórt. AFP-nél nincs arány szám ott egy darab érték van. pl: MOM:1,67, korrigált AFP MOM 1,7 Szerintem valamit félre nézett a védőnőd, kíváncsi leszek az orvosod mit mond maja, meg hogy egyáltalán mi ennek a vizsgálatnak a neve amit csináltak és ilyen eredménye lett. Erre így nem tudunk neked válaszolni, mert ha nem integrált teszt eredmény ez a 1:95 és nem is AFP (ez egészen biztos!!!) akkor mi honnan tudjuk milyen vizsgálatot csináltak nálad és milyen eredmény a jó. Majd írd meg mit mondott az orvos mert most már nagyon kíváncsi vagyok. Az AFP-d mennyi lett amúgy?
2013. szept. 21. 09:47
 14/22 A kérdező kommentje:
Nekem a kötelező, 16 hetes vérvételt végezték el. Nem csináltattam korábban sem kombinált tesztet. Ez a vérvétel az a bizonyos vérvétel mikor az afp-t nézik, ezért nem is értem, hogy mi az hogy down szűrés eredménye... Vagy vesznek különböző adatokból egy átlagot és így jön ki ez az arányszám? Mert nekem fizetős kimondottan down vizsgálatom nem volt. Voltam a 12 hetes uh-on,ahol minden rendben volt és ezen a 16 hetes vérvételen, amin úgy tudtam az afpt nézik.
2013. szept. 21. 14:40
 15/22 anonim ***** válasza:
Hát akkor csak az AFP- vel kapcsolatban hozhatták ki ezt a 1:95, csak ez a vizsgálat van ami nem fizetős, és 16. héten csinálják. Nem lehet, hogy el írták, vagy félre nézted, és az nem is 1:95 ha nem 1,95. Mert az teljesen jó eredmény 3-alatt kell lennie.
2013. szept. 21. 19:43
 16/22 anonim ***** válasza:
Na mi volt az orvosnál? Mondtak valamit, csináltak uh-t? Remélem nincsen baj és minden rendben lesz!
2013. szept. 24. 09:24
 17/22 A kérdező kommentje:
Voltam a dokimnál csinált ultrahangot, mindent rendben talált, de emiatt az 1:95 miatt genetika tanácsadásra és genetika uh-ra kell mennem... Remélem ha rendben lesz ott is a genetika uh, akkor nem kerül sor magzatvízvételre. Ha valami baj lenne már megmutatkozna az ultrahangokon?!?
2013. szept. 24. 15:35
 18/22 anonim ***** válasza:
Ezt a 1:95 ös eredményt miből állapították meg? Az afp-ből találták ki? Mert ha ezt is az AFP alapján állapították meg akkor egyetlen percig se félj mert ez a vizsgálat már iszonyat elavult. Nagyon sok kismamának hoznak ki AFP eredményként problémát, aztán mindig kiderül, hogy nincs is semmi probléma. Már korábban is javasoltam, hogy szerintem érdemes egy fizetős uh-ra elmenni (én az Isten hegyi géndiagnosztikát javaslom, de más helyeken is biztosan csodás szakemberek vannak) és ott biztosan meglátják ha baj van a picivel. Nálunk semmi probléma nem volt, mi az integrált tesztet is meg csináltattuk és még is 18-20 hetesen 3 dokinál voltunk genetikai uh-n mert semmit sem akartam a véletlenre bízni. AFP-re alapozva kizárt, hogy beleegyezzek egy magzatvíz vételbe, de ezt majd nektek kell mérlegelni. Anyagiaktól függően több megoldás is létezik a problémák kiszűrésére, de ha genetikai uh-kon mindent rendben találnak biztos lehetsz benne hogy nincs semmi baj. Én javaslom a quartett-tesztet (általában kb. 19.000Ft)15-20 héten csinálják, ennél olcsóbb vérből kiszűrhető tesztet én nem ismerek. Csak azért mert az AFP rossz lett nem szbad szomorkodnod, mert azt szerintem minden harmadik kismamánál el cseszik, uh-kon pedig látni fogják ha baj van (nincs orrcsont, nem jó a tarkóredő, kisujj középső perce nem látszik stb.)
2013. szept. 24. 17:02
 19/22 A kérdező kommentje:
Az uh- n rendben volt minden megnézett a dokim, mikor bevittem hozzá az afp eredményt. De azért elmegyünk genetikai tanácsadásra és genetikai ultrahangra is. Ezt az 1:95-öt a 16 héten levett vérből hozták ki, 4 szegmenst néztek a vérben, AFP, HCG, PAPP, meg még egy nem tom mi a neve és ezek alapján...
2013. szept. 25. 09:38
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha ezt a 4 értéket nézték, akkor ez egy integrált teszt volt, nem egy sima 16. heti AFP! Egy sima 16. heti AFP-n, csak AFP van és hepatits B-re szűrnek!

Nem tudom, hogy hová mégy genetikai tanácsadásra, de a SOTEI-en ilyen eredménnyel el szoktak küldeni amniócentézisre. Ha meg tudod oldani, keresd meg Hajdú Krisztinát az Istenhegyin, ő a legprofibb ultrahangos orvos Magyarországon, a tőle kapott ultrahang leletet elfogadják a SOTEI-en is. Általában 4-6 hétre előre van hozzá időpont, de ha elmondod, hogy mi a helyzet nálad, keresnek hamarabb is időpontot.

2013. szept. 25. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!