Amikor azt olvasom, hogy a vajúdás első szülőknél 10-18 óra is lehet, akkor itt mitől kell számítani az időt?
én úgy tudom, az első fájások beleszámítanak. ne aggódj :) nem olyan durva (legalábbis nekem nem volt az)
először jönnek a 20, aztán az 5, 3 és az 1 percesek, az 1 perceseknél aztán jelentkezik olyan tolófájás féle, akkor kezdődik az igazi móka :) a szülés, a tolófájások jó erősek már, azok a kemények :) de a fájások közt vannak a szünetek, amikor nulla a fájdalom, így nem vészes... aztán megindul a baba kifelé, és pár tolással kijön... utána megszületik a méhlepény is, ez a vége.
nálam ez így nézett ki: hajnali 4 - 20 percesek, hajnali 6 óra, 5 percesek, burokrepesztés 11:30 - 11:40 - 3 percesek, majd rögtön 1 percesek... 12:30-kor már gyűrtem a lepedőt a szülőágyon, 13:45-kor kibukkant a baba, aztán nem tudom hány perc múlva kicsusszant a burok (talán 14 órakor) így 04:00 - 14:00-ig 10 óra meg is van. nem vészes, komolyan. nem végig fáj, csak az 1 perces és az utána lévő tolófájás és a kitolás már inkább megkönnyebbülés! :)
Ez nagyon egyénfüggő, azért mert általában sokáig tart, az nem jelenti azt, hogy neked is sokáig fog.
Anyukám háromszor szült, mindhárom szülés 2-2,5 óráig tartott az első fájástól kezdve :)
Neki mázlija volt.
Azt mondom mint az előttem szóló
ÉN is 2 óra alatt túlvoltam a magzatvíz elfolyástól a tolófájásokon át a baba kibújásáig !!
Szóval ez nem törvényszerű..ne aggódj
Nekem ha az elso fajasoktol szamitom, 48 ora volt a szules. 1,5 napig fajt ugy derekam, hogy nem is sejtettem, hogy ez mar talan az lehet. Elozo nap meg beultem az autoba, 15 km-t hajtottam, hogy vasaroljak a picurkamnak. Teszem hozza, neha igazan benyilalo derekfajassal. Masnap mar nagyon fajt, elfolyt a magzatviz, es a magzatviz elfolyasatol szamitva 5 oran belul megszultem. Ebbol csak 2 orat voltam korhazba, mert azt sem tudtam, hogy az magzatviz volt, mert sok folyasom volt mar es azt hittem, az.
Most igy visszagondolva tiszta hulye voltam. Fajasokkal elmentem kocsikazni!!! Nevetek ma mar rajta, de ha bele gondol az ember, felelotlenseg. Csak hat nekem senki nem mondta, hogy fajni fog a derekam. Mindenki azt mondta, hogy a hasam fog gorcsolni.
Soknak szamit a 48 ora, de elviselheto. Es csak 2 ora volt ami nagyon fajt.
Az első fájástól számolják a 10-18 órát. Nekem mondjuk 2,5 óra volt az első fájástól, az már megint egy más kérdés, hogy a tágulás előbb megindult, csak nem éreztem. Szóval effektív a szülés is megindult előbb, minthogy éreztem volna.
Nem úgy kell elképzelni, hogy az elejétől fogva tömény borzalom az egész, az elején még csak sejti az ember, hogy mi van, aztán már világos, de még nem zavar, aztán már zavar, később fáj, aztán már durva. Szóval fokozatosság van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!