Táppénzre vehet a háziorvos ha még nem voltam nőgyógyásznál?
Figyelt kérdés
Pozitív lett teszt és sajnos nagyon rosszul vagyok, bent a munkahelyen is hánytam nem tudtam dolgozni, ráadásul egy egy nagykereskedelem pakolni kell, vegyszerek is vannak stb. A egy másik munkatársam amint megtudta hogy terhes el is ment táppénzre. A dokihoz nem tudok csak jövőhéten menni heti egyszer rendel délután, mert sajna már itt a városunkban nincs nőgyógyászati sztk. rendelés így egy másik városban fogok menni magánorvoshoz, akit megakarok majd fogadni. Mondhatom a háziorvosnak hogy terhes vagyok és a rosszul létek miatt írjon ki táppénzre? Vagy hogy szokott ez lenni?2013. szept. 18. 18:19
11/14 A kérdező kommentje:
És a 6-os kód? Simán a terhesség miatti keresőképtelenség?
2013. szept. 19. 08:36
12/14 anonim válasza:
Tévedés! Nem csak a veszélyeztetett kismama mehet táppénzre. Bármelyik kismama elmehet a terhessége legelejétől fogva, ha kéri. Én is itthon vagyok már az első hónaptól kezdve. Elvileg a terhesgondozáson írnak ki, de szerintem beszélj a háziorvosoddal, mond el neki, hogy mi a gáz, biztos vagyok benne, hogy segíteni fog!
13/14 anonim válasza:
Ahogy írtam, a terhesgondozóban írnak ki terhesség miatt (6-os kód). Ha normális a háziorvosod, akkor kiír, csak más kóddal! (előző voltam)
14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon rendes és alapos háziorvosom van, szeretek hozzá járni, biztos ebben is segíteni fog :) Köszi a hozzászólást :)
2013. szept. 19. 14:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!