Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénzre vehet a háziorvos...

Táppénzre vehet a háziorvos ha még nem voltam nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés
Pozitív lett teszt és sajnos nagyon rosszul vagyok, bent a munkahelyen is hánytam nem tudtam dolgozni, ráadásul egy egy nagykereskedelem pakolni kell, vegyszerek is vannak stb. A egy másik munkatársam amint megtudta hogy terhes el is ment táppénzre. A dokihoz nem tudok csak jövőhéten menni heti egyszer rendel délután, mert sajna már itt a városunkban nincs nőgyógyászati sztk. rendelés így egy másik városban fogok menni magánorvoshoz, akit megakarok majd fogadni. Mondhatom a háziorvosnak hogy terhes vagyok és a rosszul létek miatt írjon ki táppénzre? Vagy hogy szokott ez lenni?
2013. szept. 18. 18:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Először engem is a háziorvos írt ki táppénzre. Bár én nem is dolgozhattam terhesen a munkahelyen. A táppénzes papírra nem a 9-es kód hanem a 8-as kód volt írva. Utána meg a nőgyógyász adott papírt

37 hkm

2013. szept. 18. 18:21
 2/14 A kérdező kommentje:
A másik kérdés: a magán doki adhat javaslatot a táppénzre?
 3/14 anonim ***** válasza:

És gratulálok a pozitív teszthez

Előző voltam

4/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, a mi munkahelyünk is olyan hogy veszélyes kismamákra nézve, így egyből elszoktak táppénzre menni.
2013. szept. 18. 18:23
 5/14 anonim ***** válasza:
Én csak 6 hetesen kerültem táppénzre, és nekem a háziorvos csak úgy adott papírt, hogy vittem a nőgyógyásztól igazolást, hogy valóban veszélyeztettet terhes vagyok. az én háziorvosom minden hónapban kér papírt a nőgyógyászomtól, hogy még mindig veszélyeztetett terhes vagyok. (hiába írta a dokim már 6 szor meg neki, hogy az EGÉSZ terhességem alatt az maradok) :D Mindegy viszem neki havonta legyen boldog. :D De az első hetekben 8-as kóddal biztosan kiír a háziorvosod is,de ha nem akar kiírni akkor is meg mondod, hogy sokat hánysz és beteg vagy, akkor már muszáj kiírnia hisz azért orvos, hogy ha beteg vagy kiírjon és meggyógyítson. Igazából a nőgyógyász a 6. hét előtt (amíg nincs szívhang) nem is tud téged veszélyeztetett terhesnek nyilvánítani mert amíg nincs szíve nem is vagy terhes. Aztán ha majd ad papírt a nőgyógyászod akkor áttesznek 9-es kódra. (ezek a kódok csak a betegség típusát jelentik, semmi extra nem kell vele foglalkozni különösebben) [link] Magán orvos éppen ugyan úgy kérheti a táppénzedet, nekem is magán dokim van és ő kéri a táppénzemet. (Van egyébként olyan nőgyógyász is aki maga adja a táppénzes papírt, amit én nem tudom, hogy működik mert nekem azt mondták csak a háziorvos tud olyat adni)
2013. szept. 18. 18:35
 6/14 A kérdező kommentje:
Értem amit írsz köszi :) de miért kell veszélyeztetettnek lenni? ezt nem nagyon értem, én arra gondoltam hogy csak simán táppénzen leszek a terhesség miatt, és remélem nem lesz semmi gond hogy veszélyeztetett legyek. Vagy úgy több pénz jár?
2013. szept. 18. 18:47
 7/14 anonim ***** válasza:

Nekem is a nőgyógyász adja. Minden hónapban kétszer megyek érte és modnom, hogy jöttem a táppénzes papíromért és odaadja. Amúgy én is a 6. héttől vagyok kiírva.

Első voltam

2013. szept. 18. 18:47
 8/14 anonim ***** válasza:

haallod, döbbenet, de az egészségbiztosító nem ismer terhességgel kapcsolatban mást, csak a veszélyeztetettséget!!! tehát terhességi rosszullét (epehányás, ájulás, stb) nem indok az OEP szerint a betegácsira!

én is mentem a dokimhoz, mikor kész voltam, egyéb betegséggel írt ki, és akkor tudott tartós betegácsira venni, mikor a nőgyógyászom írt egy javaslatot erre vonatkozóan.

tök hülyeség... na mind1.

a dokid szerintem más kóddal felvesz, aztán a nőgyógyászoddal beszéld meg. (bármikor, ha vérezgetés van, azonnal veszélyeztetett lesz a kismama - pl...!)

2013. szept. 18. 19:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem lehetsz terhesség miatt táppénzen csak ha "veszélyeztetett" terhesnek nyilvánítanak. Nincs olyanra táppénz, hogy veszélyes a munkahelyed, mert a munkáltató köteles neked olyan munkát biztosítani ami nem veszélyes rád és a magzatra sem. Huzamosabb ideig csak akkor lehetsz táppénzen ha egy szakorvos (nem a háziorvos) szakorvos! (ortopéd orvos, szemész, nőgyógyász stb.) indokolja a tartósan beteg állapotodat, és a házi orvos a szakorvos véleménye alapján tarthat csak tartósan betegállományban. Nincs más megoldás ha a terhességed miatt szeretnél táppénzen lenni (nehéz munka, veszélyes munka, túl messziről jársz dolgozni stb.) akkor csak a veszélyeztetett terhesség lehet indok. Én pl. bölcsődében dolgoztam, és mikor 17 hetes voltam reggel felhívott a főnököm be ne menjek dolgozni mert 10 gyerek lett bárányhimlős. Azóta itthon vagyok.
2013. szept. 18. 19:59
 10/14 anonim ***** válasza:
Beszéld meg a háziorvossal. Ha elmondod, mi a szitu és rendes, akkor ki fog írni, de ha hosszabb távra akarsz otthon maradni, akár végig, akkor kell egy igazolás a nődokitól, mert más táppénz kód alá fogsz esni. Ha érdekel, én is itthon vagyok, 50%-os táppénzt kapok, mert még nincs meg a két év munkaviszonyom. Ha neked már megvan akkor 60%-ot fogsz kapni. Amúgy én is otthon maradnék a helyedben.
2013. szept. 18. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!