Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet érezni, ha a baba...

Lehet érezni, ha a baba belekakil a magzatvízbe?

Figyelt kérdés
Tudom kicsit buta a kérdés, de olyan fura érzésem volt az előbb. Nem tudok jobb hasonlatot, mint mikor a kisfiam pukizik a kádban olyan hang jött belülről. :) És biztos, hogy nem a gyomrom volt. Kicsit ijesztő. Kattogást és nyekegést szoktam hallani, de ilyet még nem hallottam, ráadásul pont onnan jött, ahol a kis popsija van.
2009. nov. 4. 22:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet érezni.Túlhordtad már?
2009. nov. 4. 22:08
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
belepisilni az oké, hogy szokott, de kakilni nem tud, semmi szilárdat nem evett még.
2009. nov. 4. 22:12
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

De tud kakilni. Sajnos.

A végén, mikor már meg kellene születnie, belekakilhat a magzatvízbe, és az GÁZ!!!

Az anyuka nem érzi.

2009. nov. 4. 22:15
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem, még nem hordtam túl, de sajna hallottam már ilyenről. 38 hetes vagyok. Kissé megijedtem, de köszi.

Második, neked nagyon nincs igazad! Hogyne tudna belekakilni. Meconiumos (bélszurok: magyarul ami a baba első széklete) magzatvíz azt jelenti, hogy a baba belekakilt és életveszélyes állapot, ha nem veszik észre!

2009. nov. 4. 22:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem,hogy lehet érezni. Én uh szerint 38+5 naposan szültem (magától indult be),nekem már akkor belekakilt a vízbe, de nem éreztem előtte semmit.
2009. nov. 5. 07:31
 6/10 anonim ***** válasza:
sajnos beletudnak kakilni,de inkább a terhesség vége felé szokott előfordulni. ha aggódsz,kérdezz rá a dokidnál.
2009. nov. 5. 08:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen,valóban veszélyes lehet de ne aggódj még emiatt.Nekem a 2-ik és a 3-ik gyerekemnek is mekoniumos volt a magzatvize szüléskor.A 2-ikat a 42-ik hét végén indították,és annyira sok volt a vízben a mekonium,hogy olyan volt mint a spenót amikor burkot repesztettek.Szerencsére nem lett bajuk egyiknek sem.De az orvos is megilyedt amikor meglátta,meg is kellett császározni mert hamarosan rosszak lettek a szívhangok ahogy jöttek a fájások.De ezt sajnos az anyuka nem érzi meg,csak vizsgálattal tudja az orvos megállapítani.Nálunk sajnos még a túlhordott babáknak sem nézik a vizét.
2009. nov. 5. 08:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem pont a kiírt napon folyt el a magzatvizem, és nagyon csúnya színe volt, meg is ilyendtem, de nem éreztem semmit, hogy mikor is kakilt bele. Sajnos nem voltak fájásaim és nem is tágultam így szerencsére császár lett a vége, aminek nagyon örülök így utólag.
2009. nov. 5. 14:16
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Amúgy eü-s vagyok szülőszobán-csecsemőosztályon, de az ember ha magáról és a gyerekéről van szó akkor minden tudását hajlamos elfelejteni. :D Ill. az agya tudja, de ilyenkor nem hisz a tanultakban. :)

Rendesen mozog, úgyhogy nagy gond nem lehet, hétfőre van időpontom ctg-re, úgyhogy ott majd a szívhangból kiderül minden, de sztem sincs baj, de pánikolós vagyok. :) Csak olyan fura volt ez a hang, ilyet még nem hallottam.

2009. nov. 5. 17:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen létezik "kaki", ezt hívják magzatszuroknak és ha belekakil, akkor mekóniumos lesz a magzatvíz. Sajnos nem érezhető és nem észervehető.

Akkor történik, ha a baba már nem érzi magát jól odabenn.

Nem csak a túlhordásnál van ilyen. Én idő előtt (nap) szültem és mekóniumos lett a víz, a baba nyelt is belőle, így a doki szólt, hogy ne riadjak meg, de nem fog sírni, mert azonnal leszívatják. Másnak magzatszurkot bukott, de nem sokat szerencsére. Ha többször bukott vna, jött vna a gyomormosás. De előfordul, hogy antibicis kezelést is alkalmaznak.

2009. nov. 6. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!