Lehet érezni, ha a baba belekakil a magzatvízbe?
De tud kakilni. Sajnos.
A végén, mikor már meg kellene születnie, belekakilhat a magzatvízbe, és az GÁZ!!!
Az anyuka nem érzi.
Nem, még nem hordtam túl, de sajna hallottam már ilyenről. 38 hetes vagyok. Kissé megijedtem, de köszi.
Második, neked nagyon nincs igazad! Hogyne tudna belekakilni. Meconiumos (bélszurok: magyarul ami a baba első széklete) magzatvíz azt jelenti, hogy a baba belekakilt és életveszélyes állapot, ha nem veszik észre!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Amúgy eü-s vagyok szülőszobán-csecsemőosztályon, de az ember ha magáról és a gyerekéről van szó akkor minden tudását hajlamos elfelejteni. :D Ill. az agya tudja, de ilyenkor nem hisz a tanultakban. :)
Rendesen mozog, úgyhogy nagy gond nem lehet, hétfőre van időpontom ctg-re, úgyhogy ott majd a szívhangból kiderül minden, de sztem sincs baj, de pánikolós vagyok. :) Csak olyan fura volt ez a hang, ilyet még nem hallottam.
Igen létezik "kaki", ezt hívják magzatszuroknak és ha belekakil, akkor mekóniumos lesz a magzatvíz. Sajnos nem érezhető és nem észervehető.
Akkor történik, ha a baba már nem érzi magát jól odabenn.
Nem csak a túlhordásnál van ilyen. Én idő előtt (nap) szültem és mekóniumos lett a víz, a baba nyelt is belőle, így a doki szólt, hogy ne riadjak meg, de nem fog sírni, mert azonnal leszívatják. Másnak magzatszurkot bukott, de nem sokat szerencsére. Ha többször bukott vna, jött vna a gyomormosás. De előfordul, hogy antibicis kezelést is alkalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!