Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek volt magzatvíz-vizsgálat...

Liluka81 kérdése:

Kinek volt magzatvíz-vizsgálata 17h körül?

Figyelt kérdés
Megírnátok nekem,milyen volt?Jövő héten kell mennem,de iszonyatosan félek,hogy baj lesz.Ne akarom ezt a babámat is elveszíteni...Ti mit csinálnátok,ha orvos javasolná?
2013. szept. 16. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
magzatvíz vétel?
2013. szept. 16. 14:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen-igen...
2013. szept. 16. 14:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha fel vagy készülve egy esetleges beteg baba érkezésére is, akkor ne menj el a vizsgálatra. Ismertem olyan anyukát, aki 7 év próbálkozás után maradt terhes, lombikkal. Ő azt mondta, neki teljesen mindegy, mert mindenképp megtartja a babát és ezért el sem ment. Szerencsére egészséges kislánya lett.

Én elmentem, mert mondtam, hogy nem tudnák felnevelni egy beteg babát. Lehet ezért megvetni, de tudom, hogy képtelen lennék rá. Szerencsére a vizsgálat kimutatta, hogy egészséges, onnantól fogva sokkal nyugodtabb volt a babavárásom.

Maga a vizsgálat szinte egyáltalán nem fáj...

2013. szept. 16. 14:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha orvosilag alátámasztott a vizsgálat (rossz afp vagy uh-n észrevett probléma van a háttérben), akkor vállalnám. Egyébként nem.
2013. szept. 16. 14:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Az afp lett kicsit alacsonyabb,de a genetikai uh-n minden rendben volt,semmi nem utalt arra,hogy baj lenne a babával.Amúgy én felnevelném betegen is!!A két vetélésem után főleg.Hidd el kedves válaszoló nem könnyű döntés,mert ennél idősebb babámat vesztettem el...
2013. szept. 16. 15:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha felnevelnel egy beteg babat is biztos nem mennek el. Tudom keves az 1% vetelesi arany a vizsgalatnal, de ha a sajat gyerekemrol van szo, akkor rettento sok. Nalam ultrahangnal jo volt minden ertek, mindent lemert a doki vagy 5x, de biztonsag kedveert csinaltam kombinalt tesztet is. Az is negativ lett, ezert en az AFP-t meg sem csinaltattam, mert a nodokim szerint az egy elavult modszer, es legtobbszor a kismamak ijesztgetesere jo.

Bizom benne, hogy nem kovettem el nagy hibat, es egeszseges babam lesz:)

Boldog babavarast kivanok!

39hkm

2013. szept. 16. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Én voltam, de utólag már nem mennék, ha még egyszer kezdeném. A vizsgálat maga nem fáj, kapsz helyi érzéstelenítőt, és egy hosszú tűvel a hasfalon keresztül mintát vesznek a magzatvízből, enyhe feszítő érzés.

Viszont a vetélési kockázat 1 %, és nemcsak a vizsgálat után, hanem még utána vagy két-három héten belül is elvetélhetsz. Én akkor már nagyon bántam, ráadásul az a legrosszabb, hogy az eredményre 4 hetet kell várni, tehát amikor megtudod, akkor kb. már 20 hetes vagy, érzed a magzatmozgásokat, a baba rugdos, hát én akkor azt mondtam, kár volt megcsináltatni a vizsgálatot, mert úgysem tudnám elvetetni, ha már kötődöm hozzá.

Ha te már előre is tudod, hogy betegen is felnevelnéd, akkor jól gondold meg, érdemes-e belemenni ebbe a procedúrába.Az orvosok mindenképp javasolják, de dönteni neked kell, nyugodtan mondhatsz rá nemet.

Sok sikert és boldog babavárást!

2013. szept. 16. 15:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Miért mennél rögtön magzatvíz-vételre, ha lehet még négyes tesztet is csináltatni? Ha nem volt a 12. héten kombinált teszted, akkor is megcsináltathatod (igaz nem ingyenes, de legalább nem veszélyes a babádra). Annak megvan az eredménye 1 hét alatt, és akkor még mindig nem csúsztál ki az magzatvíz-vizsgálatból. Szerintem érdeklődj utána, bár tudom, hogy ezt körzete meg orvosa válogatja. Barátnőméknél minden második kismamát küldenek magzatvíz-vételre (egyébként tényleg nagyon-nagyon ritka a baj), nálunk inkább alternatívákat keresnek, és önmagában a rossz afp miatt nem küldenek (csak ha a kombinált vagy integrált is rossz).
2013. szept. 16. 15:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Az Afp egy elavult vizsgálat, ha pár nap eltéréssel végzik, már rossz eredményt ad, és ugye pontosan nem lehet tudni, mikor estél teherbe. Én mondjuk mindenképpen megcsináltatom majd a 12. héten a kombinált tesztet, az sokkal pontosabb, mint az afp. Az ismerősömnél is tévedtek, azt mondták, vetesse el, mert 100%, hogy beteg lesz. Nem vetette el, a baba egészséges.

Ha mindenképpen meg akarod tartani, szerintem felesleges kockáztatni (én sem tenném!), jogod van nemet mondani.

2013. szept. 16. 19:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Csak az AFP eredmény miatt nem mennék el a vizsgálatra, ha amúgy az UH-n minden rendben volt. Ha meg beteg babát is megtartanál, akkor végképp feleslegesen kockáztatnál a vizsgálattal.

Sajnos nem igaz, hogy ha megcsináltatod a vizsgálatot és negatív lesz, akkor nyugodtan hátradőlhetsz, hogy biztos minden rendben lesz. Csak néhány gyakoribb genetikai rendellenességre szűrnek, nem mindre, emiatt sajnos a vizsgálat után sincs garancia arra, hogy biztos minden rendben lesz.

De mondom, az egész tárgytalan, ha mindenképp megtartod a babát, így nem igazán értem, hogy miért akarsz elmenni a vizsgálatra.

2013. szept. 17. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!