Ha 5 hónapja volt egy vetélesem akkor veszélyeztetett terhes leszek? Fogok valami gyógyszert kapni?
1 vetélést még természetesnek mondanak (bár ezt egy édesanya nem így érzi), ilyenkor elővigyázatosságból progeszteronpótlás javallott.
2 vetélés ismétlődésnek számít, több odafigyelést, progeszteront, sűrűbb vizsgálatokat javasolnak, de nem feltétlenül veszélyeztetett terhesség.
3 vetéléstől már sorozatos, rendszeres vetélésnek számít, az biztosan veszélyeztetett terhesség, ágynyugalom.
De az 1 vagy 2 vetélés esetében is sok mindentől függ..pl munkahely.
Én is elvetéltem a 8. hétben. Most vagyok a 9. hétben a második babámmal és automatikusan kaptam Duphastont, pedig a vetélésem is rendben lezajlott magától mindenféle szövődmény nélkül. Nem vagyok veszélyeztetett terhes sem. A dokim azt állítja, hogy egy vetélés nem csökkenti, vagy növeli az újabb vetélés kockázatát.
Boldog babavárást!
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor mielöbb ellátogatok a dokihoz:)
Köszi a jó kívánságokat!:) Viszont kivánok mindenkinek boldog könnyű terhességet, mindenféle probléma nélkül:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!