Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 hetem van szülésig elvileg,...

3 hetem van szülésig elvileg, milyen kis ruhákat tegyek neki, amibe hazahozzuk majd a kórházból? Mit és hanyas méretűeket? 37 hetes vagyok, és 3 kg már.

Figyelt kérdés

2013. szept. 4. 14:14
 1/6 anonim ***** válasza:

A babád becsült súlyát semmiképp ne vedd készpénznek, egy kilót is képesek tévedni ilyenkor.

Egyik gyerekem nekem is szeptember végén született, akkor nagyon meleg volt. HOgy milyen idő lesz, az egy-két hét múlva már jobbak kiszámítható lesz.

Én vinnék egy 56-os kombidresszt, egy vékony rugdalózót, ha van valami kardigán félét, egy vékony pamut sapkát és egy plédet. A többit aszerint variálhatod majd, hogy milyen lesz aznap az idő. Esetleg kikészíthetsz otthonra még ezt azt és ha nagyon kell, a párod beviszi hazamenetelre.

A pléd azért is hasznos, mert z autóban, ha süti a nap, nagyon meleg tud lenni, hiába hűvösebb kint az idő, és akkor azt csak le kell róla kapni ha beszálltatok.

2013. szept. 4. 14:22
 2/6 anonim ***** válasza:

A kórházba mindenképpen vigyél be 4-5 db 56-os, lehetőleg hosszú ujjú bodyt. Van, ahol kérik külön, van, ahol nem. De jobb, ha van. (Elvileg ugye 3 nappal érdemes számolni a kórházi tartózkodással, de ha besárgul a pici, akkor 1-2 napot még benn tartanak. Meg jó, ha tudod cserélni a ruháját, ha éppen kifolyik a pelusból valami. :))

Hazahozatalra valószínű, hogy még mindig az 56-os ruhákban kell gondolkodnotok, de a születésnél úgyis meglátjátok. Készíts be egy szett 62-es ruhát, és egy szett 56-osat. A becsült súlyát pedig kérlek, úgy felejtsd el, ahogy csak tudod.

Nekem 37 hetesen 3570 grammra becsülték a kislányomat, azt mondták, hogyha kihúzzuk a kiírt időpontig, minimum 4 kg lesz. 3 nappal jött előbb, és nem járt a 4 kg közelében sem. (3250 grammal született, két hete :))

Hazahozatalra mi egy bodyt, egy kis ruhát, harisnyát, "kis cipőt", egy vékony cérnasapit és egy normál vastagságú újszülött sapit készítettünk be és ebben hoztuk haza. Kislánynál ezt merem ajánlani. Ha hűvösebb az idő, akkor nyilván vastagabb nadrággal és harisnyával korrigálható a dolog. Illetve kisfiúknál szintén nyerő lehet egy body, vastagabb pulcsi, harisnya, nadrág, cérnasapi és normál sapka kombináció.

2013. szept. 4. 14:53
 3/6 anonim ***** válasza:
a pelusnál nézzétek a kg.ot. a ruhánál a baba hossza a mérvadó.legutobbi uhn mekkora volt?
2013. szept. 4. 18:37
 4/6 anonim ***** válasza:

ja ha az orvos nem mondaná milyen hosszu a baba akkor kérdezz rá nyugodtan. az hogy hány kilo majdnem mindegy föleg ha 52es ruhát viszel és 60centisen születik...én már elöre félek mert én 53centivel születtem párom 63centivel.most 170magas vagyok nagyon kivancsi leszek mekkora lessz a baba.

12hkm

2013. szept. 4. 18:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Szerinted ha a kilót nem tudják pontosab meghatározni, akkor majd a hosszúságát igen?:D

Kedves kérdező, szintén 37 hetes vagyok.

Úgy tudom, hogy a kórházba (legalább is nálunk, öltöztetik a babát), vinni kell olyan ruhácskát amiben haza fogog vinni.

Én 2 fajta ruhát viszek.

56cm hosszú body, illetve hosszú újjú rugdalozó. A rugdalozó 0-2 hónaposokra jó, tehát tuti jó lesz rá!

Sapkát viszek neki, karmolás miatt kesztyűcske! Ja, meg lehet viszek újjszülött nacit, illetve harisnyát:-)

De a legideálisabb a hosszú kezes lábas rugi:-)

Könnyű szülést nekünk:P

37hkm

2013. szept. 4. 19:10
 6/6 anonim ***** válasza:
lehet hogy igazad van és azt se tudják, de kilora hogy veszel ruhát? érted mi a gondom.bemegyek a boltba és aztmondom 3kilos babára adjon.. de ha 3,2 60 centivel én meg viszek 52eset akkor.... azért nagyjabol csak metudja mondani hát eddigis a hosszát méri.vagy csak én vok tul naiv.nállunk csak hazavitelhez kell bevinni ruhát amugy nem engedik sajátban lenni.mert azt nem tudjak fertötleniteni.
2013. szept. 4. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!