Piroska és a farkas kérdése:
Erősödhet a vizelet szaga a terhesség miatt?
Figyelt kérdés
Talán kicsit furcsa a kérdésem, de mikor még a nemvárt menstruáció előtt voltam, és jött a sok szokásos premenstruációs tünet, a szokásosnál erősebb mellfeszülésen kívül azt a furcsa tünetet vettem észre, hogy a pisim is karakteresebb szagú. Most már túl vagyok az első szívhangon :), de ezt még a mai napig érzem. Soha, semmilyen húgyúti fertőzésem nem volt, legalábbis amiről tudnék. A karakteresebb szót pedig azért írtam, mert nem szúrós, nem édeskés szagú, nem fájdalmas, mégcsak a színe sem sötétebb...csak egyszerűen valahogy " érezhetőbb". Volt másnak ilyen? Lehet ez természetes, vagy mindenképpen rosszat jelent? Ha vmi baktérium lenne a vizeletben nem lenne vmi más jele is? Még van egy kis időm az első védőnős látogatásig, ha jól tudom, akkor kell vizeletmintát is vinni, szóval ott tutira kiderül, de addig is örülnék tapasztalatoknak.2013. szept. 2. 16:22
1/7 anonim válasza:
A szaglasod érzékenyebb, ezért érzed erősebbnek. Sok terhes no van igy.
2/7 anonim válasza:
Igen lehet erősebb szaga!Én is éreztem főleg pl ha spárgát ettem és egyéb ételeknél jelentősen erősebb volt a vizelet szaga.
3/7 anonim válasza:
Szerintem is csak a hormonok szórakoznak veled, és ami vele jár. Én is borzasztó érzékeny voltam egy csomó szagra terhességem alatt, valamitől hányingerem is volt, pl a férjem kedvenc parfümje :(
És a vizelet szaga is jobban irritált, a férjem azt mondta nevetve mindig, hogy mióta terhes vagyok olyan vagyok mint egy vadászkutya. :)
Minden egyes alkalommal, mikor pisiltem azt gondoltam, hogy újra ki kellene takarítanom a retyót, annyira rossz szag van :(
De persze ez is elmúlik majd, mint minden kellemetlenség :)
4/7 anonim válasza:
Nem kezdtél el magzatvédő vitamint szedni? A vitaminoktól szokott ilyen lenni.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! De igen, elkezdtem a magzatvédő vitamint, de nem tudom felidézni, hogy az volt -e előbb vagy a szag...
2013. szept. 2. 16:42
6/7 anonim válasza:
En semmilyen vitamint nem szedtem, egyaltalan. Nekem is idonkent furcsa szaga van, az az erdekes, hogy nem mindig. En nem hiszem, h szagerzekenyseg lenne, mert semmilyen mas szagra nem vagyok erzekenyebb, mint terhesseg elott. Nincs semmilyen fertozesem, ez tuti, mert mar 32 hetes vagyok es rengetegszer neztek mar mindent a vizeletemben. Es amikor erzem a "furcsa szagot" az mindig ugyanolyan. Es nem az a tipikus hugyszag, hanem olyan, amit elotte sosem ereztem...
7/7 anonim válasza:
Nekem mindkét terhességem alatt erősebb lett a vizeletem szaga. Szerintem a hormonok miatt van. Viszont nem csak a szaglás érzékenyebbé válása miatt, hanem azért, mert szerintem a vizeletben is ürülnek. Én ezzel magyarázom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!