Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lelki kérdés, úgy érzem, hogy...

Lelki kérdés, úgy érzem, hogy nincs igazi barátnőm, más is van így ezzel?

Figyelt kérdés

Kedves Kismamik!

Sajnos, szomorúan tapasztaltam, hogy megváltoztak a barátnőim. A legtöbbjüknek még nincs gyereke, egyre inkább azt látom, hogy kerülnek, úgy tekintenek rám, mint egy kakukktojásra. Van, akiről tudom, hogy irigy (mert nincs olyan anyagi vagy élethelyzetben, hogy gyereke lehessen), vagy akit meg még a hideg is kiráz a gyerek témától...

Az a 2 távolabbi barátnőm, akinek meg van, mióta megtudta, hogy itt lesz, cinikus mosollyal: "majd megtudod, milyen amikor.. elájulsz a fáradtságtó.. stb" jellegű szövegeket nyom le, most ilyenekkel én mit kezdjek..

Kicsit úgy érzem, hogy egyedül maradtam. Persze, a párom támogat mindenben és a család is. De olyan jó volna azt érezni, mint régen, hogy jó érzés barátnőzni és feltétel nélküli lelki társsal beszélgetni. Mióta tudják a terhességet, csak ilyeneket kérdeznek, hogy és mikor fogsz dolgozni, hogy fogod ezt bírni, miket vettél. Semmi olyan lelki mélységekbe nem megyünk bele, hogy hogyan élem meg a várandósságot.

24 éves, 34 hetes kismama

2013. aug. 29. 18:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%

Ne foglalkozz velük. Akinek nincs gyereke nem tudja.milyen várni a babàt érezni őt stb...akinek meg van ..hát gáz ha nyűgnek érzi; mert hogy fárasztó?! inkább édes teher vagy mi , nem?

Nekem meg abszolút nincs kivel beszélgetni erről úgy hogy ilyen problémám nekem nincs.

2013. aug. 29. 18:09
 2/13 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy vagyok ezzel, látom azokat, akik irigykednek, meg látom azokat, akiket már kevésbé érdeklek.

Belegondoltam abba, hogy lehet,hogy én vagyok a hibás amiatt, mert sokat beszélek erről. Visszafogtam magam, tényleg és még akkor sem változott a helyzet, sajnos rá kellett hogy jöjjek, hogy igazából a párom az, aki mellettem áll lelkileg, ő az aki a legjbob barátom is egyben....

Nem értem mit vétettem nekik, elkezdtek hanyagolni és tőlem már meg sem kérdezik, hogy figyeljé má' mizu van.

Na mindegy, én feladtam, hogy folyamatosan keresem őket, most már tudom,hogy kikre érdemes időt szakítanom és kik azok akik fontosak számomra.

Szintén 34heteskismami

2013. aug. 29. 18:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Sokx érzek igy én is...a kollegáim ismerőseimnek csak a buli...30 éves az egyik és csak pontoz hogy ő most tengerpartra költözik...20 éves párja van...a páromon kívül senkim nincs...már barátok...de nem is kell mert ha meglesz a pici nem is foglalkozom mással...:-) 32hkm
2013. aug. 29. 18:17
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem már 2 éves a lányom,a terhesség alatt nem volt gond,főleg,h volt egy igazi barátnőm,akivel mindent megbeszélhettem(én azt hittem),aztán 2 év múlva kitört belőle is,h irigy rám és olyan dolgokat vágott hozzám,h itt véget is ért a barátságunk!Jobb így mintha irigy barátnőm lenne:-)
2013. aug. 29. 20:04
 5/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok ,valószínűleg ezt az okozta éppen most hogy várom a kis tesót
2013. aug. 29. 20:05
 6/13 anonim ***** válasza:
Az én fiam már 1 éves,de igen,hasonló dolgokon mentem keresztül. Sokan,amikor megtudták,hogy terhes vagyok,teljesen elképedtek. Gondolom nem hitték,hogy majd pont én leszek az első közülünk. Az egyikükkel nemrég találkoztam,ő nem akar gyereket,furcsa fintorokkal nézett a fiamra,ami nekem nem esett jól,sőt,kedvem lett volna mondani valami szépet. A másikkal tartom a kapcsolatot,de ugye én nem tudok éjszakába nyúló programokon részt venni,ezért inkább keres magának mást. Terhesen nem érdekelt,mert ágynyugalomra voltam ítélve,ha akartam sem mehettem volna. Aztán ahogy újra egyedül voltam a testemben,vágytam a programokra,persze babával,de így sokak inkább lemondták,mert nem tudtam volna velük bárokba menni... Mostanra már csak anyukákkal találkozom,ők megértenek. Amíg valakinek nincs gyereke,addig nem tud megérteni téged...
2013. aug. 29. 20:18
 7/13 anonim ***** válasza:

Azért a másik oldalt se felejtsük el. Közel 3 éve küzdünk babáért, sajnos úgy néz ki, orvosi segítség nélkül nem is lehet. Az egyik barátnőmnek (13 éve ismerem) "becsúszott" a gyerek. Kiborultam, de neki ezt soha nem mondtam vagy mutattam volna. Koszorúslány voltam az esküvőjén. És hidd el, kettőnk közül nem én vagyok az, aki nem keresi a másikat.

Ez pedig nekem esik rosszul.

2013. aug. 29. 20:40
 8/13 anonim ***** válasza:
Mintha magamat hallanám. :) Más is van így ezzel igen, én is így vagyok vele. Szeretem a barátnőim de mivel egyiknek sincs gyereke, és az elkövetkezendő években nem is lesz nagy valószínűséggel elég nehezen tudok velük most azonosulni. Pedig aranyosak, érdeklődnek (már az a kevés 1-2 ember aki "igazibb" barátnő), de még sem értenek meg. Nem tudom ezzel mit lehet kezdeni, úgy örülnék én is egy olyan igazi barátnőnek, akivel egy cipőben járunk. Egész más lenne megosztani olyannal a gondolataim, érzéseim... Szerintem ez nem lesz jobb, barátkozni kéne más kismamákkal, csak mindenki olyan zárkózott a dokinál a váróban vagy máshol... Bár máshol alig van lehetőség kismamákkal barátkozni a való világban és nem az éterben.
2013. aug. 29. 22:59
 9/13 A kérdező kommentje:

"Örülök", hogy nem egyedül vagyok ezek szerint..

Sajnos, én is azt tapasztalom, hogy sok kismami zárkózott és nagyon "keveredett" a kismamik rétege a várókban, mind korosztály mind társadalmi csoportok szerint elég vegyes. Már sok kismamit ismerek, de egyre sem tudom azt mondani, hogy ő olyan típus, mint én.

Ha megnézzük, ezek a barátnőim sem "csak úgy" jöttek. Komoly "kiválasztódás" előzte meg: van gyerekkori, egyetemi és munkahelyi köztük.

Talán régebben, amikor mindenki nagyjából korán szült és sokkal többen, sokkal könnyebb lehetett kismami barátnőre lelni.

Voltam kismama klubba is, ott is nagyon vegyes a társaság és még ott is érezni, hogy sok kismama zárkózott. És valamilyen szinten kicsit természetes is, hogy a kismamik ebben az állapotban picit befelé fordulnak.

Van 2 kismama ismerősöm, ők pár hete/hónapja szültek, hát teljesen eltűntek. Előtte szépen lehetett tartani a kapcsolatot, de mióta megvan a baba, tényleg csak emailbe, és ritkán :(

Szívemre teszem a kezem és én 100% úgy érzem, hogy nem változtam még, nyitott vagyok, nem beszélek annyit a babáról, rugalmasan állok a dolgokhoz.

Párom azt mondta, hogy ez teljesen természetes dolog ilyenkor, barátkozzak meg ezzel a helyzettel. Nem az a zárkózott természet vagyok,így elég nehéz.

Engem is az vigasztal, hogy ezt az energiát majd a babámba megpróbálom átkonvertálni. Csak az fáj, hogy így működik a világ. Aki pedig nem így érzi, az szerencsés :)

2013. aug. 30. 09:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia. Szintén 34 hetes vagyok.

Töllem is eltávolodtak a barátnőim. Persze nem volt olyan sok de mindent amit kelett meg tudtam velük beszélni, de most... Itt vagyok egyedül. Ha találkozom velük akkor váltunk pár szót és ennyi. Nekem is hál istennek itt a párom és ő támogat mindenben de ő mégsem olyan mint egy barátnő. A családommal nem sűrün beszélünk mert dolgoznak sokat. Szóval ami olyan azt a párommal beszélem meg de amit meg nem azt magamban tartom és ez nagyon rossz.

Boldog babavárást :)

2013. aug. 30. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!