Harmadik gyerek pro-kontra érvek érdekelnének? Olyanoktól is akinek kettő van? Többi lent
25 éves vagyok.Van egy 4és egy 2 éves gyerkőcöm.Férjem szeretne harmadik babócát,de én még tartok töle. Baráti társaságban most kezdenek jönni a gyerekek és olykor rám tör,hogy olyan jó lenne...:D Félek,hogy rossz szemmel néznének ránk valamiért...anyósomnál egyszer szoba került hogy mi lenne ha becsúszna..hát erre azt kaptam,hogy úgyis elvetetném nem??Anyagiak megvannak,ház,autók..nem dúskálunk a pénzben de jól elvagyunk.
Olvastam hogy 3.dik gyerektől ki lehet váltani majd a Fő állású anyaságot majd a Gyetet ha jól emlékszem és lehet majd a mellett dolgozni?Kicsit hosszú lett bocsánat :)
Szia, ahogyan leírtad abból úgy vélenm nagyjából egy anyagi kategóriába tartozunk.Én 22 voltam mikor megszületett a lányunk, aztán 25 mikor megszületett a kisfiunk, akkor úgy voltunk vele, hogy itt megállunk ,és nem is lesz több gyerkőcünk, mi is úgy vagyunk anyagilag, hogy mindenünk megvan, mégsem élünk luxusban, csak egy jó nyugateurópai szinthez próbálunk közelíteni.5 év telt el a kisfiam születése óta, és most éreztük úgy a párommal, hogy igen elbírunk még egy harmadik gyermekkel, mind érzelmileg, mind anyagilag értve a dolgot, és annyiból most könnyebb lesz már a dolgom, hogy a két nagyobb már kicsit önálló, nem lógnak folyton a nyakamon, mint annó a kisfiam születésekor az akkor 2,5 éves lánykám.
Szerintem semmiről nem vagy elkésve, nekem például kifejezetten jól esett egy pár évig dolgozni, megízlelni a családanya szerepét minden oldalról, mielőtt ismét évekre otthon maradnék egy csecsemő társaságában.
Mostmár tudom mivel jár, az ovoda, iskola a gyerekeknek, mennyi foglalkozást igényelnek, meg a logisztikát is biztosítani tudjuk nekik.
Szóval nagyon sokrétű ez a dolog, még az anyagiakon kívül is nagyon sok szervezést igényelnek a programok.
16+2 hkm
Nekem 2 fiam van, 7 és 4 évesek. Mindketten dolgozunk, középszinten keresünk, van házunk, autónk, járunk nyaralni, wellnesselni kettesben, sok családi programot csinálunk, ami még hó végén sem okoz gondot anyagilag, szóval nem élünk rosszul egyáltalán.
Viszont én úgy érzem, hogy egy 3. baba nagyon lerontaná az életszínvonalunkat és ezt nem tehetem meg a fiaimmal szemben. Nekik tudunk biztosítani egy elég jó életet, meg tudjuk nekik mindazt adni, ami a testi-szellemi fejlődésükhöz kell: tehát minőségi ételeket esznek, minőségi ruhát és cipőt hordanak, sok helyre elvisszük őket (állatkert, vidámpark, kisvasút, strand, aquapark, Balaton stb, ezek ugye nem olcsó dolgok), na meg takarékoskodunk is a számukra.
A nagy most kezdi a sulit, ami úgy, hogy a tankönyvekért nem kell fizetni, már 30e Ft-unkban van, pedig semmiből sem vettünk extra drágát! A táska 7e, a tolltartó 1300 Ft volt, a füzetei nagy része pedig 50-100 Ft körüliek. Igyekeztünk mindenből azt megtalálni, ami ár-érték arányában a legjobb.
Meg hát nézzük a puszta tényeket: 1 gyereknek 1 fagyi/túrórudi/akármi kell, 2-nek dupla, 3-nak tripla annyi és ezt nyugodtan ráhúzhatjuk szinte mindenre (kaja, pia, ruhák, cipők, játékok, belépők, gyerekülés, bicikli stb). Persze, ha mázlink van, akkor egy évszakban születnek az azonos nemű gyerekek, így legalább a ruha kérdés nagyjából megoldott, na de minél nagyobb a gyerek, annál jobban elnyúzza a ruhákat-cipőket, így egy pár év múlva már mindenképpen 3-at kell venni egyszerre. Ha meg nagyon kicsi a korkülönbség, akkor pl. van olyan korszak, amikor az ugyanolyan gyerekülésből 2 kell.
Na meg az is meggondolandó, amit az egyik válaszoló írt, hogy minél több a gyerek, annál nehezebb bébiszittert találni nekik. Oké tudom, van olyan anyuka, akinek nincs szüksége semmilyen segítségre (becsülöm is érte), de azért a nagy átlagnak időnként jól esik egy kis csönd :)
Szóval én nem vállalnék harmadikat, akármennyire is sokat ad érzelmileg. A fiaimhoz sokkal jobban kötődöm érzelmileg és értük tartozom a legnagyobb felelősséggel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!