Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én félek ennyire az...

Csak én félek ennyire az ilyenektől?

Figyelt kérdés

Szívem mélyén tudom hogy nem lehet baj,nincs a családban olyan aki betegen született,anyai ágon elég sokan lettek idősebb korukban rákosak,de ennyi.Apai ágon megint csak nem volt vele született betegség,mégis attól rettegek hogy beteg lehet a babám. Eredményeink jók,de amíg nem tudtam hogy terhes vagyok,cigiztem is és buliztunk,ittunk is.Mikor kiderült hogy terhes vagyok nem tudtam rögtön letenni a cigit,pár hétig néha kértem egy két slukkot páromtól. Ezeken kívül próbálok egészségesen étkezni,vitaminokat szedek.

Ti is féltetek,féltek ilyentől?

2013. aug. 28. 09:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Attól a perctől, hogy az ember meglátja a 2 csíkot eluralkodik rajta a félelem. Az egész terhességet végig fogod aggódni, minden korty folyadékról, minden falat ételről elgondolkodol vajon nem e árt a babának. Miért nem mozog még? Miért így mozog ma?, Miért fáj itt? Normális, hogy itt szúr? stb. Én is félek, pedig sosem cigiztem, sosem kávéztam, sosem drogoztam, sosem voltam részeg. Viszont ilyen helyen dolgozok ahol fogyatékos pici gyerekek vannak. És bár imádom mindet, egyik sem kellene itthonra. Ha megnézed a szülési statisztikákat akkor rá jössz, hogy hihetetlenül kicsi az esély arra, hogy sérült gyermeked legyen. Persze minimális esély meg van, és mindig meg is lesz, de ezen túl kell lépni, ahogy azon is túl lépsz, hogy ha reggel a férjed/párod elmegy dolgozni reménykedsz, hogy napközben nem üti el egy autó. Megtörténhet, de picike az esély rá. Tegyél meg mindent, hogy megelőzd a bajt, az ember sajnos nem mindig tud az életén egyik napról a másikra változtatni, de törekedni kell rá. A dohányzás általában akkor jelent gondot, ha a babaának egyéb problémája is van pl. koraszülött, mert a dohányosok babája általában 1kg-mal kisebb súllyal születnek mint a nem dohányosok babái. Az az egy kilógram nagy sokat számít ha egy baba előbb érkezik a vártál. Rendszeres kávézás, dohányzás általában csak akkor okoz gondot ha a babát valami más sérülés is éri. Tehát több okból tevődik össze, ha egy baba sérülten születik. Ezeket a kockázati tényezőket kell minimálisra csökkenteni. Ha lehet ne dohányozzon az ember, ha lehet ne egyen vegyszeres ételt, ha lehet ne sétáljon sokat a szmogban, ha lehet fogyasszon minél több zöldséget gyümölcsöt, ha lehet ne emelgessen, ha lehet kerülje a vegyszereket stb.
2013. aug. 28. 09:50
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak te. Mindenki, én is.

Gondolj arra, hogy az életed innentől egy örök aggódás lesz. Nem-e méhen kívüli, dobog-e a szíve, nem születik-e korán, egészséges lesz-e?

Aztán megszületik és minden rosszabb lesz :)

Lélegzik-e éjszaka, eszik-e eleget, fejlődik-e rendesen, nem esik-e le....

Aztán nagyobb lesz..nem keveredik-e rossz társaságba, lefekszik-e valakivel, nem üti-e el egy autó.

Ez a szülővé válás velejárója, sokszor fog még görcsbe rándulni a gyomrunk, de cserébe csodálatos dolgot kapunk: A gyermekünket.

11+5 első babás kismama.

2013. aug. 28. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!