Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet ez? Depresszió?...

Mi lehet ez? Depresszió? Félek, nehogy ártson a babának. Van segítség?

Figyelt kérdés

Tegnap tört rám először ez az érzés. Félek, hogy nem fogom tudni kihordani a babámat. 20+5 napos vagyok, és először éreztem nehézkésnek a hasamat. Nem keményedik, csak olyan lötyögős érzés, mintha egy kisebb súlyt pakoltak volna a hasamba, eddig semmit nem éreztem. Félek, hogy később hogy fogom bírni. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gondolatok cikáznak majd a fejemben, tartok tőle, hogy a baba ezt megérzi, nehogy hamarabb kibújjon, ne adj' Isten... :( Teljesen elhatalmasodott rajtam most ez az egész, most nem tudok máshogy gondolkozni... Tud valaki tanácsot andni Nekem?

Köszönöm!

2013. aug. 16. 10:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos én is hasonló helyzetben vagyok, csak nekem más problémáim vannak, nem volt eddig sem problémamentes a terhességem (vérzés, kórház... így nem dolgozhatok). Most meg egyéb problémáink is lettek (pénzügyi, költözés), úgyhogy én is elég rosszul érzem magam, és erre rá jön még a magas vérnyomásom is. Persze ez egy ördögi kör, hogy akkor elkezdek a baba miatt is aggódni, és gondolom még rosszabb lesz a helyzet. 26 hetes vagyok, és minden hét öröm. Szóval teljes mértékben átérzem a helyzetedet. Nekem a védőnőm a Sedatif Pc-t javasolta, homeopátiás, alvászavar, szorongás esetére, talán kicsit segít, bár nem sűrűn alkalmazom, csak ha már nagyon "kell". Kérdezd meg te is a védőnődet. Másik módszer, hogy megpróbálom minél hasznosabban elfoglalni magam, pl. letöltöttem terhestornát, abban vannak légzésgyakorlatok, amik szintén nagyon jók vagy ha jó a kézügyességed, akkor nagyon szép dolgokat csinálhatsz a babádnak, pl. plüss, játékok... Arra figyelj közben, hogy menjen a zene vagy tv, hogy a monotonabb részeknél ne engedje a gondolataidat a rossz irányba kalandozni. Remélem tudtam segíteni, és kitartás!
2013. aug. 16. 11:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne aggódj :) változik a szervezeted,tudatosul benned hogy anyuka leszel és ezeket a gondolatokat a fejedben okozhatják ezek is :) az hogy mit érzel a hasadban,ez a baba mozgásától is változó,hogyan helyezkedik,mocorog :) lehet olyan helyen volt/van,ahol neked kicsit érzékenyebb vagy valamit nyom... első terhességemnék én bebeszéltem magamnak hogy nem fogom birni megszülni a babát mert szívritmuszavaros vagyok és nagyobb erőlködésnél hasogatott a szívem is... pl székrekedés ami ugye terhességnél normálisnak mondható :) elmondtam ezt a nőgyógyászomnak,kivizsgálták a szívem,közölték hogy makk egészséges... de attól még megvolt ez a ritmuszavar dolog... féltem...mikor szülésre került a sor,eszembe nem jutottak ezek a dolgok,csak az járt a fejemben hogy felkészüljek a következő fájásra ami lehet nagyobb lesz az előzőnél... és telt az idő,egyszer csak jöttek a tolófájások és meglett a gyönyörű nagyobbik lányom :) ilyenkor már abszolult nem fognak eszedbe jutni ezek a dolgok... ne figyelj oda ezekre csak akkor ha már szinte minden napos és nem te "reagálod túl" (nem bántásból) Gondolj arra hogy ezzel a babának is stressz helyzetet idézel elő!! Legyél nyugodt és élvezd ki minden pillanatát a babavárásnak :) hanyadik terhesség ha megkérdezhetem?? nekem van már 2 lányom, és most várom a harmadik babánkat :) 7 hkm
2013. aug. 16. 11:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, minden rendben lesz! Annyi változáson megy át egy nő a terhesség alatt hogy nem csoda ha mindenféle gondolataid, érzéseid támadnak. Nekem a 16.héten kezdett el nőni a hasam akkor mentem el először kismamanadrágot venni. Sokszor hullámzott a hangulatom, volt amikor fáradt, étvágytalan, szomorú, érzékeny, minden apróságon sirós voltam. Azért ezeket ne egyszerre képzeld el :) de nem gondoltam volna hogy ilyen a terhesség, volt egy időszak amikor rémálmok gyötörtek és volt olyan amikor hetekig aludni sem tudtam. Még 3 hetem van hátra, mostanában a szülés miatt aggódok, de a párom azt mondta inkább ne gondoljak rá majd csak akkor ha már a kórházban leszünk :) biztosan nem vagy depressziós, csak most pont ilyen idôszakod van.
2013. aug. 16. 11:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!

Lehet, hogy félreteszem a babonáimat és tényleg neki állok babaholmikat gyártani szabadidőmben, ez nagyon jó ötlet volt!

Most pont délutános műszakban leszek, szóval egy kicsit lefoglaltam magam, hajmosás, smink, ruha, egy kicsit az életkedvem is visszajött.

Mindenképpen megkérdezem, régen saját akaraterőből leküzdöttem a pánikbetegségem, mert a dokim hosszútávra tervezett velem, de erősebbnek bizonyultam és nem mentem többet hozzá. A lényeg, hogy akkor Ignatia nevű homeopátiás szert szedtem, amíg leszoktam a gyógyszerről. Lehet, hogy erre is rákérdezek majd, talán most is bevethetem, talán a tudat is elég, hogy itt van a táskámban.

Őszintén szólva, mikor elküldtem a kérdést, egy párszor átolvastam utána és rájöttem, hogy ezt is le fogom küzdeni, akármi is lesz! :)

2013. aug. 16. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!