Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyen feltételekkel gyerek?

Ilyen feltételekkel gyerek?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok,a párom 25 múlt, 3 éve vagyunk együtt.Közösen tervezünk mindent,én most fejeztem be a tanulmányaim,további tanfolyamokra járok még,párom dolgozik,jó helyen megy felfelé a létrán.

Viszont gyermeket még nem terveztünk,de úgy néz ki útban van.(1x nem védekeztünk...)

Saját lakás nincs,albérlet sincs.

Eddig náluk laktunk,de én nemrég költöztem haza,mert az anyóssal nagyon nem jövünk ki,sem a párom húgával.

Ő nem tud hozzánk költözni,mert messze lenne a melója,nem lehet megoldani.Viszont az unokabátyja felajánlotta a házának a felső szintjét,hogy költözzünk oda,amíg rendeződnek a dolgaink és én is elhelyezkedem.

Ő Bp.3. kerületben lakik egy kertes 2 szintes 130 nm-es családi házban egyedül.Jól keres,ügyvéd,jóba vagyunk.Párom nagyon bezsongott,mert ő is szabadulna otthonról,az unokabátyjával meg mindig is jóba voltak.

10. hetes vagyok és nagyon gondolkodom a dolgon.

Szeretnénk gyereket,igazából 2-3 évet ráért volna,de ha elvetetjük,akkor mi van ha legközelebb nem jön össze?

Vagy ezek nem annyira rossz feltételek?

Nem tudom mit tegyek.A párom nagyon pozitív.Az unokabátyja meg még jobban...

Vélemények?

2013. aug. 25. 22:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Vegyetek ki egy albérletet, ha egyre jobb a párod munkahelye megtehetitek.

A döntést kettőtöknek kell meghozni nem másoknak.

2013. aug. 25. 22:39
 2/16 salvadorina ***** válasza:
28%
De, ezek marha rossz feltételek. Erre 100%, hogy nem vállalnék gyereket. Mi lesz ha az unokabáty meggondolja magát? Eladja inkább, kiadja inkább? Vagy a pasid elhagy, mint a legtöbb esetben. Hová mész, miből veszel ételt a gyereknek? Másrészt már 10 hetes vagy... mire időpontot kapsz abortuszra az a baba 12 hetes lesz. Soha nem vetetnék el egy ekkora babát. Szóval nehéz helyzetben vagy. Ha a szüleid támogatnának, ha egyedül maradnál, akkor vállald be. De ha ők sem állnának melletted, akkor örökbe kell adnod, mert másképp intézetben kell felnőnie, vagy az apjánál, ha egyáltalán ő elvállalná.
2013. aug. 25. 22:42
 3/16 A kérdező kommentje:

Jézusom,hát ennyire nem látok borúsan azért.A szüleim támogatnak mindenben,itthon is tudnék lakni,sőt itthon van egy örökölt lakásom is,de akkor a párommal nem lennénk együtt szinte soha.

Ő pedig nem hagyna el,főleg nem terhesen.

Azért gondolkodom az unokabátyja ajánlatán,mert így kevesebbet kellene fizetni,mint egy albérletben és több maradna felkészülni,félrerakni.

És persze a fővárosban nekem is hamarabb lenne munkám,mint itthon. (JNSZ megye)

2013. aug. 25. 22:46
 4/16 anonim ***** válasza:
83%

Salvadirona a tipikus pesszimista magyarok táborát erősíti. :DD

Vállaljátok be szerintem. Van azért ott családi háttér és támogatás (még ha nem is anyagi, de lelki mindenképp)én úgy veszem ki a szavaidbol.Probáljátok meg az unokabátynál. Szoval hajrá és sok boldogságot.:)

2013. aug. 25. 22:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a munkába nem nagyon lovald bele magad mert terhesen nagyon kicsi esélyed van,hogy felegyenek.
2013. aug. 25. 22:58
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj már..nincs világvége , nem kell ilyen borúsan látni. Kedves kérdezö, ha szeretitek egymást ö is és te is egyaránt szeretnétek a picúrt akkor mi az akadály föleg ha a családod is melleted ál? Én nem javaslom semmi esetben sem a rokonnal való összeköltözést még akkor sem , ha jószívvel ajánljâk fel . Közös lónak egy idö után túrós és egyébként is közös életet 2 kell kezdeni nem 3asban egy rokonnal föleg , hogy jön a baba és ugye egy kisgyerek nem programozható , sír akár hajnal 2kor is a harmadik fél ilyenkor kiakad és bármikor kiadhatja az utatot. Én albérletet keresnék , nyugalom és mégis csak azt csinál az ember amit akar , aztán van 9 hónapotok a többit rendezni amire szügsége lehet a kicsinek. Állításod szerint párodnak jó állása van és pár hónapig még te is munka képes leszel így szerintem nincsen gond :) sok boldogságot a picihez!
2013. aug. 25. 23:02
 7/16 salvadorina ***** válasza:
Nem vagyok teljesen pesszimista, inkább realista. Úgy jött le a kérdésből, hogy a kérdező csakis a párjára, és családjára támaszkodhat, ami igenis megszűnhet egyik napról a másikra, főleg az ilyen fiatal párok esetében, de leginkább nem tervezett babák esetében. Sajnos. De mint mondtam, ha támaszkodhat a szüleire, akkor biztosan megoldják.
2013. aug. 25. 23:03
 8/16 salvadorina ***** válasza:

Na meg ez a mondat: "Párom nagyon bezsongott,mert ő is szabadulna otthonról"

Nem ettől kéne bezsongva lennie, hanem attól, hogy gyereke lesz, és szimplán örülnie, hogy van aki segít..

2013. aug. 25. 23:08
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én bevállalnám, szerintem nagyon jó lehetőséget kaptatok. Én örülnék, ha ilyen pottyanna az ölünkbe :) Mi albérletben tengődünk a 3 hónapos picivel, párom nem keres olyan jól, de így is kijövünk, szeretjük egymást és ez a lényeg. A 3. kerület meg kifejezetten jó környék :-) Légy pozitív Te is! ;)
2013. aug. 26. 07:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Aki legközelebb összejönne, nem ugyanez a gyerek lenne és a körülményeitek sem olyan borzasztóak, hogy emiatt elvetetném. Szerintem szorgalommal, kitartással és főleg egymás iránti jóakarattal gyerek mellett is menni fog végül a saját egzisztencia megteremtése.
2013. aug. 26. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!