Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt valaki hasonló helyzetben?

Volt valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
Egy hete görcsölök. Múlt héten voltam SZTK-ban, ahol a doki kijelentette, hogy terhesség alatt nem görcsölhet egy nő sem, csak beképzelem. Mindenesetre megvizsgált és 3000 volt a méhszáj. Azóta eltelt egy hét és végig ágyban feküdtem és szép csendesen szenvedtem miközben arra gondoltam, milyen aranyos lesz a babám, mert ez erőt adott. Ma viszont megint rávettem magam arra , hogy bemenjek a rendelőbe. Hál'Istennek más orvos volt, aki nem problémázott azon, hogy egy terhes nő görcsölhet-e, hanem megvizsgált rögtön. Megállapìtotta, hogy a méhszáj 2000 lett, megnézte a baba 140-es pulzusát is. Arra is rájött, hogy hüvelyi folyásom van és esetleg valami fertőzés okozza a görcsöket is. Felírt szemicilint, amin meg is lepődtem, mert utoljára jó édesanyám adta ezt a gyógyszert kb mikor 10 éves voltam. :-) Kaptam klion kúpot is. Àgyban kell maradnom, csak kisebb-nagyobb dolgaim elintézésére kelhetek fel. Hasonlókat tapasztalt valaki? Pl.: 15 hetesen mennyire gáz a 2000-es érték? Illetve klion kúpot kapott valaki? Fentiekkel kapcsolatban minden építő vélemény jöhet. :-)
2013. aug. 23. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Elég bolond orvosokkal vagy megáldva. Nem tudsz utána érdeklődni kihez érdemes menned? Ez egy hatalmas baromság, hogy nem görcsölhet egy nő terhesen. Sokan görcsölünk, sőt szerintem 99% görcsöl terhesen. Mensi szerű görcsök, erősebb görcsök, nyílalások, feszülés simán előfordul minden terhesség során. Én még véreztem is, igaz arra már tényleg gyógyszer kellett. A görcsökre elsősorban magnéziumot érdemes szedni, én a magnerot nevűt szeretem, drágább fajta, de nekem ez segített a magneB6 és a megnecitrici semmit sem értek. Magnéziumot beszedheted amikor panaszod van, de szedheted rendszeresen is (bár a rendszeres szedéshez a mennyiséget orvossal kellene megbeszélni). 2X1 magnerott simán mehet, én 3X2 szedek de már 30 hetes vagyok és nem akarjuk, hogy a baba előbb kijöjjön. Ezt csak azért írom, hogy nem kell félni magnézium túladagolástól. De ezt védőnővel, orvossal mindenképpen beszéld meg. Az, hogy folyásod van teljesen normális. Nekem 15 hetesen vízszerű elég bő folyásom volt, jelenleg pedig sűrű fehér krémes folyásom van. Pont volt volt hüvely váladék tenyésztésem és semmi fertőzésem sincs, pedig néha még enyhe viszkető érzésem is szokott lenni. Kérhetnél egy normális orvostól te is ilyen hüvely váladék tenyésztést. A 3000 méh száj a legjobb, a 2000 már nem annyira jó, de simán kilehet hordani vele 40 hetet csak jobban oda kell figyelni a fertőzések elkerülésére, sok pihenésre van szükséged és rendszeres orvosi ellenőrzésre. [link] Itt találsz információt a méhszáj értékekről. A kapott gyógyszereidet sajnos nem ismerem, szerencsére nekem egyikre sem volt szükségem. Én azt javaslom, hogy mivel orvos ezeket mondta használjad őket, vagy nagyon gyorsan keress egy megbízható orvost nehogy baj legyen és valóban kezelés nélkül maradjon egy fertőzésed. Ha meg engedsz egy tanácsot, akkor szerintem érdemes magán orvoshoz menni. Mi is úgy terveztük és főleg anyagiak miatt, hogy nem lesz magán orvosom. Sajnos az a tapasztalatom, hogy elhanyagolnak, durvák ha nincs saját orvosod. Tisztelet a kivételnek!!! Végül választottunk egy orvost akiről sok sok jót hallottunk és nem túl drága. Elég problémás volt a terhességem eleje, egy babát elvesztettem, a mostanival véreztem, 28 hetesen pedig iszonyat görcseim lettek azt hittem megszülök. Jó volt, hogy volt saját orvosom aki figyelt rám, akit hívhattam ha baj volt.
2013. aug. 23. 17:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Én egyszer görcsöltem csak eddig, most vagyok 32 hetes. Ez 23 hetesen volt, minimális folyás is társult hozzá. A hüvelykenetem negatív volt, de a vérképemből kimutatták, hogy fertőzésem van. Kaptam AB-t, egy hétig beszedtem, ahogy kell, minden elmúlt, görcs is, folyás is. Szóval igen, a fertőzést kezelni kell, mert okozhat görcsöt. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden görcsnél fennáll vmilyen fertőzés, ezért vannak az orvosok, hogy ezt megállapítsák.
2013. aug. 23. 18:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia. Igaz én nem görcsölök sőt azt sem veszem észre,hogy terhes vagyok. A 4. babát várom és a méh szájam az összes terhesség alatt 2000 volt és ki hordtam végig szóval nem olyan rossza az.
2013. aug. 23. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!