Szerintetek egy terhes nőt előre kell engedni, soron kívül kell kezelni?
Véleményekre vagyok kíváncsi!
Egy gyorsétteremben dolgozom, és ma érkezett egy vendégpanasz (még a múlt hétről, tehát nem emlékszem pontosan a történtekre).
A nő azt írja, 2 kassza ment, sorban állt az egyiknél, és senki nem engedte előre. Amikor egy harmadik kassza is megnyitott, nem hívták előre, hogy ő rendeljen, pedig direkt "fájdalmas, fáradt arcot vágott" (ő fogalmazott így!), hogy észrevegyék, de nem engedte előre senki itt sem, pedig ő 5 hónapos terhes, és vagy 6-7 hónaposnak néz ki (saját maga szerint).
Erről mi a véleményetek?
Az egy dolog, hogy kikéri magának, de a főnököm meg minket tolt le, hogy akkor most mégis mi volt ez, pedig mi sem tudjuk...
Én azon akartam ki, hogy attól még, mert pofákat vág, miért szolgálnám ki hamarabb? Ha ennyire kellemetlen neki sorban állni, miért nem jött oda valakihez, hogy "bocsánat, én már X perce sorban állok" és akkor nincs ilyen probléma.
Külön kiemeli, hogy ő látta ám, hogy itt csupa fiatal nő dolgozik, és majd nekünk is lesz gyerekünk, meg leszünk kismamák, és rossz lesz...
Hát én még az orvosi rendelőben is magam elé engedtem az idősebb néniket, akik hajnal óta ott kókadoztak szegények a vérvételnél. Mondták,hogy hát terhes vagyok, menjek előrébb. Mondom 24 hetesen azért még nem vagyok annyira terhes,hogy ne bírjak várni mondjuk fél órát!
De gyorsétteremben, meg ilyen helyeken eszembe sem jutna a terhességemre hivatkozni!
Kedves 14-es!
Ok,hogy a terhesekről így gondolkodsz,de akkor már legyünk előzékenyek az idős emberekkel,a kisgyerekesekkel,meg a fiatal,de melóban megfáradt apukákkal is,akik 12 órát dolgoztak,aztán rohannának haza a kisfiukhoz,hogy játszhassanak velük.Meg legyünk előzékenyek mindenkivel,mert mindenkinek van valami "baja",betegsége,vagy oka rá.
Szép gondolat az előzékenység,de mindenki kikérheti magának a helyet,ki ezért,ki azért.Sajnos az emberek ebben a rohanó világban már nem eléggé előzékenyek,és ha valaki a fent említett kismama módjára viselkedik,az csak olaj a tűzre...
Mennyivel másabb lenne a történet, ha az anyuka fogta volna magát, felvette volna a legszebb, legbájosabb mosolyát, és a legcsicsergőbb hangon megkérdezte volna a sorban állókat, hogy esetleg előre állhatna-e, mert nehéz már az álldogálás, meg amúgy is meleg van, stb. De direkt fájdalmas pofát vágott. Hát, ez kicsit visszafelé sült el.
Soha nem kérek segítsége, ha babakocsival vagyok, mégis legalább 10 alkalommal állítottak már meg itt-ott, hogy segítsenek-e. Sokszor jól is jött. És mindig meg tudom köszönni.
Igen az lenne a legjobb, ha megpróbálnánk egy kicsit figyelni a másikra is. De lehet, hogy csak azért gondolom így mert baromi nehéz terhességem volt. Tényleg nem egy leányálom. 5 hónaptól már szenvedés volt az állás és az ülés is. Szóval teljesen bele tudom érezni magam abba a helyzetbe, hogy rosszul volt. Ezzel ellentétben, soha nem viselkedtem így. Mindig kivártam a soromat, nem vágtam fancsali képet mert nem engedtek előre nem kuncsorogtam ülőhelyért még akkor sem mikor 8 hónapos terhes voltam és a másfél éves gyerekkel utaztam. De nagyon jól esett volna a kedvesség. Úgy látszik szeretnék egy álom világot :)
(14-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!