Hogy működik most a táppénzrendszer veszélyeztetett terhességnél?
Figyelt kérdés
A bruttó keresetem havi 203.000 HUF. Veszélyeztetett terhes lettem. Rám is a 70%-os táppénz vonatkozik, ha betegállományban maradok, vagy ennél kevesebb, esetleg több jár nekem? Hallottam valami kósza hírt, hogy 50%-ra csökkentették a veszélyeztetett terhesség után járó táppénzt.2013. aug. 21. 09:18
1/5 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, meg is találtam a választ. Ha nincs meg két év munkaviszony,akkor 50%-os a táppénz :'(
2013. aug. 21. 09:23
2/5 anonim válasza:
Akit terhesen kiírnak táppénzre, mert munkahelye megterhelő vagy kiakarja magát íratni az mind veszélyeztetett terhes lesz, így nem.
3/5 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló! Mire értetted azt; hogy "így nem"? Arra, hogy nem jár a 70%? Bocsi, csak kis értelnezési nehézség áll fenn :-) Én amúgy azért lettem veszélyeztetett, mert hatodik héten véreztem. Most 15 hetes vagyok, de folyamatosan görcsölök.
2013. aug. 21. 09:34
4/5 anonim válasza:
Az, hogy több vagy kevesebb pénz jár érte. Nem mert akit terhesen kiírnak táppénzre az mind veszélyeztet terhes lesz.
És igen jól gondolod ha nincs egy év akkor 50%
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :-) Túl boldog nem vagyok, de mit csináljak.
. :-)
2013. aug. 21. 11:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!